web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Terveisä leiriltä

Terveisä leiriltä                                2.8.16

Ensin vähän itsestäni

Minä olen helvetin onnellinen mies. Koska olen terve. Yli vuoden vaivannut refluksitautikin jäi Rausjärven metsiin. Vasta kun on ollut kunnolla sairas, osaa arvosta terveyttä. Leirillä intialainen munkki Swami kertoi, miten uskonto on fysiikkaa ja kemiaa. Mielen sairaudet ovat kiinteästi yhteydessä fyysiseen ruumiiseen. Mieli ja keho selkiytyvät yhtä aikaa.

Chakrojen ja energiakanavien puhdistuminen aiheuttavat monenlaista vaivaa sen chakran alueella, joka on puhdistumassa. Kurkkuchakra on ollut minulla rankin, koska olen puhunut ja ajatellut muista pahaa. Vuosi meni ja pari sairaalareissua. Tukehtumista ja syöpää.

Muistat ehkä vanhan esimerkkini. Olin keski-ajalla arvostettu ja hauskakin sotapäällikkö. Myös tässä elämässä mieleni on ollut tosi militaristinen. Olen varmaan Suomen ainoa buddhalainen yliluutnantti. Näin vain sotilasleiriunia. Uniterapiassa otin sotapäällikön luokalle. Hänen elämänsä oli varmaan hyvä elämä, koska se vaikuttaa vieläkin. Mutta voisiko hän jo jättää minut rauhaan. Minä en enää tykkää ihmisten tappamisesta. Seuraavana aamun loppui 26 kestänyt astmalääkitys. Sodan syyt: viha ja aggressio ovat myös astman psykosomaattisia syitä. Totta tai ei, minä uskon.

 P1010389.jpg

Mutta asiaan. Neljän Tuulen leiri oli todella onnistunut. Olen yrittänyt jo aiemmin vastaavaa leiriä, mutta hallituksesta ei silloin löytynyt ennakkoluulottomutta ja luovuutta. Ideana oli, että saamme rituaaleja eri puolita maailmaa – ja todella saimme (inkoilta, Pohjois-Amerikan intiaaneilta, Intiasta, nenetseiltä, Tuvasta, enkeleiltä – ja luonnollisesti Suomesta). Viime syksynä leirimme ylin henkinen suojelija Charles luetteli henkilöitä, joita hän haluaa paikalle. Kaikki tulivat innolla, jotka pääsivät. Sata rumpua soivat Charlesille jo alkuvuodesta. Energia pysyi tiipiissä korkean koko leirin ajan. Enpä ole tainnut ennen olla yhtä voimakkaissa rummutuksissa.

Neljän hengen hallitustiimimme puhalsi samaan tahtiin ja samaan hiileen. Me oikeasti vain kokoustimme ja ajoimme kokouksiin. Kaikki muu tapahtui melkein itsestään. Tiipiistäkään ei vielä maaliskuussa ollut mitään varmaa tietoa, vaan meilläpä oli leirillä aivan uusi ja komea tiipii. Henget halusivat tämän tapahtuman ja nyt tiedän miksi.

Me jätimme jälkeen vanhan ajan ja astuimme uuteen aikaan Minnan ja Sannin esitysten avulla. Siksi leiri oli niin tärkeä. Muutama vanha sielu vastusti muutosta loppuun asti. Meidän tukenamme oli Ukko Ylijumala, joka käväisi paikalla ja - Karhu.

Lauantaina iltapäivällä Karhu tuli minuun. Se oli täynnä raivoa uuden ajan vastustajia kohtaan. Kun olimme astuneet sunnuntaina uuteen aikaan, karhulla oli hyvä olla. Meitä nauratti yhdessä kovasti ja karhu tanssi ympäri tiipiitä. Mutta mistähän se karhun äänikin tuli minuun?
282016_195848_0.jpg
Mitä tapahtui, kun karhu tuli minuun? Lauantaina aamupäivällä en tiennyt, että kyseessä oli karhuseremonia ja karhu tuli jo silloin, mutta estoni pitivät karhua aisoissa. Mutta Charles ja Tuomas huomasivat, että karhu on tuloillaan. En tiedä mikä iltapäivällä sai karhun esiintymään tiipiissä, herrat vain hyräilivät. Mutta kun vieressä venäläiset ystävät laittoivat kätensä rukousasentoon, annoin karhun tulla. Charles ja Tuomas kai näkivät karhun, kun vilkuilivat koko ajan päälleni.

Karhu on energiaa, sen nimi vain on Karhu. Se voi olla nimeltään Hirvi, Jaguaari, Käärme, Kotka. Se voi olla Ukko ylijumala tai puun henki. Se voi olla Kristusenergiaa tai Buddhaluonto. Whatever.

Energia tulee, kun olet puhdas. Energiakanavasi ovat auki. Tästähän minä olen vuosikaudet kirjoittanut. 16 vuotta olen ollut prosessissa. 8 vuotta sitten sain Intiassa voimansiirron ja sen jälkeen olen ollut vielä rajummassa prosessissa - helevetin väsynyt ja sairas. Nyt en enää ole. Prosessi alkoi jo 70 vuotta sitten Varsovan Ghetossa, jossa rabbina kuolin. Rabbi tuskin lisäsi pahaa karmaa. Minun ulkomuodosta voi helposti päätellä juutalaisen taustani, vaikka sukuni on elänyt vuosisadat Etelä-Pohjanmaalla.

Henkinen tie alkaa aina puhdistautumisella. Traumojen ja mielen lukkojen käsittelyllä. Uskonnot ovat vain kulttuurisidonnaisia välineitä, ei tavoitteita. Puhdistautuminen voi viedä monia ihmiselämiä, riippuen siitä, miten olet elämäsi elänyt.

Mutta jos laitatte vierekkäin autuaan muslimin tai kristityn tai valaistuneen hindun tai buddhalaisen, ette näe mitään eroa. Heille kulttuurisidonnaiset uskonnon muodot eivät enää merkitse mitään. He ovat yhtä. Energiaa.

Saimme hengiltä rutkasti siunauksia ja lahjoja, kiitos niistä.

P1010400.jpg

Kolme kertaa seremonian vetäjät sanoivat, että sade vahvistaa seremonian onnistuneen. Ja joka kerta sade tuli. Ja ukkonen. Sunnuntaina tuli Ukko ylijumala paikalle ja toi mukanaan tosi rajun ukkosen. Sääkuvassa kaikki Suomen salamat tuntuivat olevan leirimme päällä.

Tuvassa shamanismi ja buddhalaisuus elävät rauhaisaa rinnakkaiseloa. Ystäväni suomalainen munkki Taehye sunim vahvisti, että buddhalaisuus tuli eri maissa vallinneiden kulttuurien rinnalle, se ei tuhonnut niitä Myös Koreassa shamanismi ja buddhalaisuus ovat sekoittuneet. Monissa temppeleissä on vuorenhaltijan patsas.

Minna Erkinharjun esitys jäi minun mieleeni parhaiten. Tiibetinbuddhalaisena allekirjoitin kaiken mitä hän hyvin selkeästi puhui. Nimet, käsitteet ja rituaalit vähän erosivat, mutta asia oli aivan tuttua. Kuitenkin Tiibet ja Peru ovat eri puolilla maapalloa. Yhden aika hyvin tunnetun teorian mukaan Atlantiksen, Egyptin, Tiibetin ja Perun uskonnot ovat lähteneet samasta alkulähteestä.

Shamanismilla on paljon yhteisiä piirteitä eri puolilla maapalloa: rumpu, tuli, savu, ilmansuunnat, taivaan ja maaemon tärkeys, luonnon henget, esi-isät, 4-5 elämän alkuainetta, eri tavoin tehdyt parannusmatkat, musiikki, tanssi, esi-isät jne.

Sanni sanoikin, että hän hämmästyi, kun näki leiriläisten päällä pitkiä ja ilmeisesti toimivia esi-isien ketjuja. Mutta se ei ole välttämätöntä. Minun päälläni hän näki vain valoa ja rakkautta. Minä en tuntenut isovanhempiani. Siksi he eivät ole minulle tärkeitä, enkä saa heiltä apua.

Minä huomasin leirillä itsessäni olevan rakkauden ja onnellisuuden – myötätunnon. Ne saivat tulla ilman estoja. Sairaus oli peittänyt sen alleen tai niin päin, että sairaus auttoi minua huomaamaan onnellisuuden ja tässä hetkessä elämisen tärkeyden.

Mutta nyt olemme uudessa ajassa kiitos Neljän Tuulen leirin.