web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tiede ja tietoisuus

Tiede ja tietoisuus                             4.11.16

Onko kivi tietoinen? Jos ei ole, niin miksi kiviterapia auttaa?

Tällä kertaa Forum Humanumissa Erkki Lehtiranta puhui tietoisuudesta tieteen pohjalta. Ja jälleen sanon saman. Olen buddhalaisena täysin samaa mieltä hänen kanssansa. Tosin Erkki tunnustautui piilozeniläiseksi. Alan jo niin tottua tähän, etten viitsinyt enää käyttää puheenvuoroa.

Tietoisuuden lähdesana on conscientia mikä merkitsee yhdessä tietämistä. Yes! Meillä on parisataa sanaa lumesta, mutta yksi tietoisuudesta. Sankriitissa taas on 20 sanaa tietoisuudesta kuten: ihmisen tietoisuus, puhdas tietoisuus ilman objektia, johonkin ideaan keskittynyt tietoisuus, Pyhä Henki.

Ja kuten Dalai Lamakin jo vuonna 2006, niin Erkkikin puhui hengen, tietoisuuden evoluutiosta, jonka tiede on täysin laiminlyönyt. Samoin yhteistyö on ehkä tärkein evoluution voima- ei tappelu. Myös Dalai Lama kertoo kirjassaan Maailmankaikkeus atomissa, miten havaitsija on läsnä havaintonsa kohteessa.

Tietoisuutemme luo maailmamme. Mitä vähemmän tunteet, kokemukset jne vaikuttavat tietoisuuteemme, sitä lähempänä se on totuutta, meidän yhteisestä tietoisuutta.

On menossa tieteen vallankumous. Jo runsaat sata vuotta sitten syntynyt materialistinen tiedekäsitys on korvautumassa tietoisuuden tutkimisella. Erkki ennustaa suuria tuloksia muutamassa vuosikymmenessä. Tämä tieteenala etenee lujaa materialistisen tieteen vastustaessa Tietoisuuden tutkimus ei ole vain yhden tieteenalan kohde, vaan se perustuu eri tiedealojen vuoropuhelulle. Tavoitteena on tieteen ja henkisyyden harmonia.

Tavoitteena on siten uusi ja paremmin todellisuutta vastaava maailman- ja ihmiskuva – ihmisen korkeammat kehitysmahdollisuudet. Syntyy uusi luontosuhde, olemmehan samaa tietoisuutta.

Tietoisuus ja ympäristö muokkaavat ja säätelevät geenejä, ei päinvastoin, kuin nyt uskotaan.

”Kielteiset ajatukset ovat terveysriski, johon meillä ei ole varaa.” Ja hyvät ajatukset pitävät meidät terveinä. Ajatukset antavat signaalin keholle. Ihminen sairastuu, kun mieli ei ole harmoniassa solujen kanssa. Placebotutkimukset jo paljastavat miten mieli parantaa, kun uskoo sokeripillerin voimaan.

On tulossa uudenlainen ja kokonaisvaltainen käsitys ihmisestä. Lehtiranta kutsuu sitä ”Universalismiksi” sillaksi tieteen ja henkisyyden, sekä eri uskontojen ja kulttuurien välille. Olemme osa laajempaa kokonaisuutta. Just niinhä miekii ajattelen. Ja buddhalaiset.

Aiemmin ajateltiin, että aivot ovat tietoisuuden koti. Ei ajatella enää. Sydänkin ajaa aivojen ohi. Nyt ajatellaan, että tietosiuus on enemmänkin verkosto, joka käyttää aivoja. Me voimme kommunikoida kaikkien kanssa – kunhan henkisellä tiellä olemme kehittäneet tähän taidon. Me voimme saada lämpimän ja hyväksyvän jumalisen älyn, tulla Jumalaksi.

Jumalinen järjestys noudattaa universaaleja lainalaisuuksia, joita me emme vielä tajua.

Puhuin edellisessä blogissani sattumasta ja intuitiosta Jumalan kätenä. Erkkikin sanoo, että maailmankaikkeus on puolellamme, se haluaa meille vain hyvää. Siinä vain on yksi suuri este, me itse. Me voisimme olla ”kanssaluojia”.

Maailmankaikkeus, energia ja aine ovat sama asiaa. Energiastahan minäkin olen paljon höpöttänyt. ”Tietoisuudella matkustetaan Jumalan korkeimpaan energiamieleen”.

”Eilisen mystiikka on tämän hetken tiedettä”. Just. Tiede todistaa jatkuvasti buddhalaisia käsityksiä tosiksi, esim. Mindfullness, kvanttifysiikka. Tietoisuus on vielä mystiikkaa, mutta ei kauan.

On järkyttävää, että tiede kieltää kaiken sen, mitä se ei vielä ymmärrä. Kuitenkin ennakkoluulottomuus pitäisi olla yksi tiedemiesten ominaisuus.

Kun me olemme kaikki yhtä, jaamme myös ajatuksia keskenämme tietämättämme. Kun sydänchakra on auki, se säteilee kilometrin ympärilleen. Onnellinen ihminen luo onnellisuutta.

Henkisyyden – tietoisuuden – kasvussa on maailman pelastus. Jo senkin vuoksi, että se kyseenalaistaa materialismin, siihen perustuvan talousjärjestelmän, joka tuhoaa maapalloa. Tavara ei enää ole tärkeää ja eikä oma hyöty muiden kustannuksella.

Se taas avaa aivan huikeita näköaloja, jos ja kun meillä on joskus yhteinen tietoisuus. Tätä ennen tapahtuu valikoitumista. Yhteinen tietoisuus on henkisen tien tulos. Materialistiset ihmiset eivät tätä tietä arvosta, eivätkä sille lähde. Yhteisen tietoisuuden löytävät vain muille hyvää haluavat onnelliset ihmiset.