web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tässä mennään


TÄSSÄ MENNÄÄN                                       11.12.16

Tämä blogihan on perustettu pääasiassa sen vuoksi, että kertoisin myös etenemisestäni omalla henkisellä tielläni. Nyt on taas sen aika.

Tässä olisi yhteenvetoa. Olen siis tiibetinbuddhalaisessa Vayaranan tantra-prosessissa. Tantran alkuperä on hindulaisuudessa. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä seksin kanssa – tai siis on, mutta ei sillä tavalla kuin luullaan. 1800-luvulta lähtien tantra on rinnastettu seksiin länsimaissa. Alun perin tantra kuvasi Sivan tai Visnun ja hänen puolisonsa suhdetta, ei muuta.

Tantra siis nostaa energiaa, kun henkinen tie etenee. Länsimaisessa tantrassa yritetään nostaa energiaa seksillä ja orgasmin välttämisellä. Varmasti se tehoaa hetkellisesti, mutta tuskinpa pitkään – tai sitten pitää olla koko ajan sängyssä.

Mutta sitten toisaalta. Seksuaalienergia, jota joku nimittää myös Kundaliinienergiaksikin, nousee kun energiataso nousee koska energia liikkuu vapaammin avoimissa energiakeskuksissa ja -kanavissa. Tiedän säteileväni seksuaalianergiaa, mikä välillä johtaa noloihin väärinkäsityksiin.

Henkinen prosessini alkoi kun jäin osa-aikaeläkkeelle 16 vuotta sitten. Tästä lähtien olen potenut pohjatonta väsymystä, kun kehoni puhdistuu ja omaksun uusia energiatasoja.

Kahdeksan vuotta sitten tapahtui peräkkäin kaksi asiaa. Juurilamani näytti mieleni todellisen luonnon. Se oli valkoista valoa ja käsitteettömyyttä – voimakasta energiaa. Pian tämän jälkeen Kenting Tai Situ Rinpoche antoi Intiassa voimansiirron. Sen jälkeen olen ollut melkein koko ajan vakavastikin sairas, kun chakrat puhdistuvat.

Vasta vuosi sitten tajusin olevani tantra-prosessissa. Se selitti miksi minulla ei ole fyysistä opettajaa, ei kirjoja eikä mitään, koska prosessi on salainen. Minulla pitäisi olla opettaja ja valtuutus. Ilmeisesti valtuutus tuli voimansiirrossa ja opettajat ovat henkioppaita. Kun tarkastelen tietääni jälkikäteen, se edennyt hyvin loogisesti. Sitä vaan ei tajua keskellä kärsimystä.

Tästä taas seuraa on, että on monesti aika toivoton olo, kun ei ole ketään joka voisi auttaa tai jolta voisi kysyä. Ainoan tuen tielleni sain, kun sanoin Ringu Tulku Rinpochelle, että saanko puhua puoli tuntia energiasta ja hän keskeyttää, jos olen väärässä. Ei keskeyttänyt.

Olen sanonut, että kärsimys on yksi henkisen tien opettajista. Tänä vuonna minun ei pitänyt sairastaa niin paljon kuin edellisvuonna, jolloin jouduin sairaalaan. No eihän minulla tänä vuonnakaan ollut kuin syöpä. Uusia sairauksia tulee, joista on kärsittävä loppuelämä. Huonoina hetkinä ajattelen, että mahdanko kuluttaa ruumiini kesken tässä elämässä, vaikka Tai Situ antoikin valaistumiseen liittyvän nimen. Minä en pysty ja en ihan oikeasti haluakaan pysäyttää tätä kehitystä. Toivon vaan, että pian elämä helpottaisi.

Muutoksia itsessä on vaikea huomata, kun kehitys tapahtuu hitaasti ja on itse keskellä kehitystä. Olen aiemmin kertonut miten henkinen tie lisää luovuutta, viisautta, onnellisuutta jne. Niitä kaikkia olen kokenut ja koen lisää. Hyvä niin. Olen sosiaalisempi ja myötätuntoisempi kuin ennen. Oikeastaan minun perusluonteeni on muuttunut. Jokainen tajuaa, kuinka syvälle itseen on mentävä, että tämä on mahdollista. Toisaalta tiedän esim. sosiaalisuuden ja huumorintajun olleen jo minussa, mutta olin peittänyt sen. Onneksi vaimoni on psykologi, joka tajuaa näitä asioita koulutuksensa vuoksi. Ja itsekin olen lukenut paljon asiasta. Muuten olisin mielisairaalassa. Näitäkin esimerkkejä on: liian nopea prosessi, kun ruumis ja mieli eivät vielä ole valmiita. Eli aikaa menee. Tunnettu Diana Cooperilla meni 20 vuotta omaan prosessiinsa.

En seurustele henkioppaani kanssa, en liiku ilman ruumista ajassa enkä paikassa. Elämääni ohjaa vahvasti intuitio, luotan siihen täysin En sitä enää edes välttämättä huomaakaan. Ensiksi tulee yksi ajatus, mutta heti sen jälkeen tulee parempi ajatus, jota seuraan. Minä koen, että intuitio on osa kaiken kattavaa energiaa – viisautta. Johon sinäkin voit liittyä.

Tieni onkin energian tie. Tunnen vahvan energian, kun se on minussa. Sitä on vaikea kuvata. Se on hyvin seesteinen ja voimakas tila. Olen jo tiennyt jonkin aikaa, että säteilen ja välitän energiaa. Kun haluan valoa, menen mielessäni Egyptiin ja kuvittelen aiemman elämäni Faarao Eknatonin (näin enkelit väittävät, vaikken oikein itse vieläkään usko).

Olen ollut kateellinen ihmisille, jotka kanavoivat, seurustelevat oppaansa kanssa, ennustavat, näkevät toiseen todellisuuteen jne. Olen kokenut, että he ovat paljon pitemmällä ilman suurempaa kärsimystä. Näin asia ei ole. Tiet ovat erilaisia. Edellä olevia asioita voi tehdä ilman suurempaa ymmärrystä kaiken kattavasta energiasta ja viisaudesta, muista todellisuuksista, elämän tarkoituksesta jne. Minun tieni on kärsimyksen ja ymmärtämisen tie. Minun on käytävä ihmismielessä pohjamutia myöden, jotta voisin auttaa ihmisiä. Muut ovat opetettuja, minä olen oppinut.

Siis aiemmat elämät. Olen aiemmin kertonut, miten löysin yhden elämäni Egyptistä puunhakkaajana. Kaikki täällä annetut vihjeet pitivät paikkansa. Astmasta pääsin eroon, kun otin luokalle keskiaikaisen elämäni sotapäällikön, vihan konsultin. Kuolemanpelosta pääsin eroon, kun koin edellisen elämäni kuoleman rabbina Varsovan Ghetossa. Se tuntui hyvältä, vaikka oli kuolema.

Mielen puhdistaminen on kaikkien henkisten teiden alku, uskonnosta riippumatta. Ymmärtämisen tiellä jokainen etenee tavallaan. Joku on voinut tehdä paljon esitöitä edellisessä elämässä, kuten minäkin rabbina.
Minun tieni edellytti etukäteistietoa ihmismielestä ja psykologiasta ja niiden soveltamista buddhalaiseen oppiin. Eli se on pitkälti analyysin ja ajattelun tie. Niistä nämä blogitkin syntyivät.

On aika kokeilla ajatuksiani käytännössä. Energiasta olen aivan varma, vaikken muista asioista olekaan vielä varma. Se on yksi osa tietäni. Kirjoittaminen on toinen. Valkoisen Veljeskunnan mukaan olen kirjoittamisellani lunastanut paikkani veljeskunnassa.

Viime yönä hyvin selvin ajatuksina suunnittelin, miten voin hyödyntää minussa olevaa ja minun välittämää energiaa. Kokeilen sitä Neljä Tuulen rummutuksessa 21.12. Välitän kolmenlaista energiaa: ylisten jumalista energiaa, faarao Eknatonin avulla valon energiaa ja lopuksi hyvänolen energiaa sydämeen. Sekin on myös testi näkeekö joku faarao Eknatonin piirissä.

Jumalinen energia edellyttää kruunuchakran ja kolmen pään päällä olevan chakran aukioloa. Se on puhdasta energiaa. Energiaa herkästi reagoivat voivat mennä lievään transsiin, joka voi ilmetä koko vartalon sätkynä. Vähemmän herkästi reagoivat voivat huomata kätensä tai jalkansa nykivän, kun ruumis ei vielä pysty vastaanottamaan energiaa.

Onnellisuuden energiaa ei ehkä aisti energiana vaan vahvana hyvän olon tunteena, joka leviää ruumiiseen. No, joo kyllähän osaan myös välittää seksuaalienergiaa, mutta en nyt.

MUTTA. Yksi asia on ehdoton. Ennen tuota kaikkea pitää maadoittua ja vahvasti. Jos tekee hurjia mielikuvitusmatkoja rummutuksessa, on usein maadoitus liian heikko. Minäkin olin innoissani kruunuchakran kautta tulevasta energiasta, mutta nyt tajuan maadoituksen merkityksen. Muuten voi tehdä vahinkoa itselleen.

Energian kokeminen alkaa helpoiten mielikuvituksen avulla. Kuvittelee tuntevansa energiaa vaikkei sitä tunnekaan.

On vanha totuus, että opettaja tulee, kun olet valmis. Opettajan ei tarvitse olla yksi ja ainoa fyysinen ihminen. Siksi kaikkien opettajien opetuksia kannattaa kuunnella tarkkaan, niihin usein liittyy joku sinulle tarkoitettu sanoma. Meillä monella on myös henkioppaat, joihin meillä ei ole ehkä suoraa kontaktia. He järjestelevät ”sattumia”, joiden merkityksen on meidän tajuttava. Intuitio auttaa tässä paljon. Kärsimys ja vastoinkäymiset ovat vahvoja opettajia, kunhan tajuat opetuksen tarkoituksen. Oikea kirja ja oikea opetus tulee sinulle, kun osaat vastaanottaa sen.

Eri uskonnoissa on erilaisia harjoituksia ja rituaaleja, joita edellytetään tehtävän, jotta henkinen tie etenisi. On joitain perusrituaaleja, jotka lisäävät motivaatiota kuten kaste. Buddhalaisuudessa se on turvautuminen ja Boddhisatva-vala. Mielen luonnon näyttäminen ja valaistuminen tapahtuvat vasta pitkän henkisen tien tuloksena. Yleensä seuraava taso näytetään, jotta tietää mihin on mentävä.

Harjoitukset ja rituaalit ovat todella hyvä apu henkisen tien alkuvaiheessa, mutta ne eivät aina ole välttämättömiä. Ne tehdään vain itsen, ei Jumalan vuoksi. Minulle on sanottu, ettei minun tarvitsisi meditoida. Kagye-perinteessä pitäisi tehdä 110~000 täyskumarrusta, mantraa, mandalaa jne, joita en ole tehnyt. Ringu Tulkun mukaan tämä ei ole tarpeellista, jos kehitys etenee muutenkin.

Kuitenkin harjoituksia ja rituaaleja paljon tärkeämpää on, miten noudatat uskontosi oppeja arkielämässä. Kärsimyksen tarkoitus on nimenomaan vaikuttaa arkielämän egoosi. Muuttaa sitä. Kaikki kärsimykseni liittyvät egoni, luonteeni, käytöstapojeni, puheeni, ajatusteni jne suuntaamista pyhään suuntaan.

Aidot etsijät löytävät muiden uskontojen etsijät. Uskonto on kulttuurisidonnainen keino, ei päämäärä. Jumala - energia on ihmisessä. Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä.

En tiedä missä olen, minne menen, milloin olen siellä, minkälainen lopulta olen, mihin päädyn, kestääkö fysiikkani tämän elämän kärsimystä jne. Elikkä tarvitaan vahva usko oppiin ja vahva motivaatio. Ringu Tulkun sanoin, että jos nämä täyttyvät niin mitä tahansa. Ja minä otin shamaaniopettajan ja sain saman opin kuin olisin saanut 3 vuoden retriitissä. Uskoni oppiin vahvistuu, koska tieteen tutkimustulokset tukevat jatkuvasti buddhalaisia käsityksiä elämästä ja sen ympäristöstä.