web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kvanttifysiikka ja energia

Kvanttifysiikka ja energia                                             20.2.17
 
Kuuntelin Minä Olen messuilla fysiikan tohtori JohannaBlomqvistiä. Ostin myös kirjoja, joita sai kolme kahden hinnalla. Kotonaharmittelin, etten ollut ottanut kolmanneksi Blomqvistin kirjaa. Ja kuinkasollakaan kotona vasta huomasin, että olin ottanut juuri ”sattumalta” hänen kirjansakolmantena: ”Kvanttifysiikasta energiahoitoihin”.

Tässä blogissa hyödynnän myös yhteiskuntatieteen tohtorin PauliinaAarvan kirjaa: ”Parantavat energiat”. Kirjan lukeminen on vielä kesken, palaanjos on tarvis. Jos haluaa kuulla Aarvaa enemmänkin, niin kannattaa tullaKirkkonummelle 12.3. Lisää tietoa Facebokissa Four Windsin sivuilla.

Johannan kirja on hyvin selkeä ja analyyttinen, juuri sitämitä kaipasin omien ajatusten tueksi. Olin kaikessa samaa mieltä Johannankanssa. Hän pyrkii mittaamaan sitä mikä on mitattavissa ja kertoo omista kokemuksistaanja aiheeseen liittyvistä tutkimuksista.

Se joka haluaa tietää enemmän Reikistä, kannattaa ostaakirja. Hän analysoi Reikiä monipuolisesti sekä omien kokemusten, että tieteenpohjalta. Se joka haluaa tietää kaiken kattavasta energiasta, informaatiosta,yhteisestä tietoisuudesta ja kvanttifysiikasta, kannattaa myös lukea kirja.Aion keskittyä jälkimmäiseen asiaan.

Sen verran historiasta, että muinoin kuninkailla olijumalinen olemus Egyptissä ja Babyloniassa. Siksi he paransivat kosketuksella.Euroopassa tämä ”jumalinen kosketus” oli käytössä vielä 1800-luvulle. Reiki onsaanut vaikutuksia myös Tiibetistä.

1600-luvulle asti henki ja materia olivat yhtä, ihmistähoidettiin psykofyysisenä kokonaisuutena. Sitten henki eli uskonto ja materia elitiede erosivat. Ja tästä kärsimme edelleen. Onneksi on tullut kvanttifysiikka,joka taas yhdistää hengen ja ruumiin. Olen kirjoittanut jo aiemmin yhteisestätietoisuudestamme, kuten jo Buddha opetti 2500- vuotta sitten.

Johanna 001.jpg

Dalai Lama on arvostellut evoluutioteoriaa juuri tästä. Seon teoria materialistisesta kehityksestä, ei henkisestä kehityksestä.

Energiahoidon tapoja on monia ja kaikki yhtä oikeita.Kaikilla on tämä taito. Energia tulee useimmiten kruunuchakran kautta, kutenminullakin. Mutta yksi asia on yhteinen, energian on kierrettävä sydämenkautta. Sen nyt opin. ”Sydänsähkökäyrän amplitudi on n. 60 kertaa suurempi,kuin aivosähkökäyrän amplitudi. Sydämen luoma magneettikenttä on jopa 5000kertaa voimakkaampi kuin aivojen”. (s. 185).
Johanna puhuu universaalista elämänenergiasta, jota minäolen kutsunut kaiken kattavaksi energiaksi, primaariseksi viisaudeksibuddhalaisittain. Hän selvittää kirjassaan onko kyse samasta energiasta minkäme tunnemme fysiikassa. Ei ehkä ole, lue itse 😊.

Reikissä käsitellään kehon biokenttiä, jotka ovat elävänolennon energia- tai  informaatiokenttiä,jotka ovat koko ajan vuorovaikutuksessa ympäröivien kenttien kanssa. Hänepäili, että kyse on Aasiassa tunnetuista energiakehoista.

Monet kvanttifyysikot ovat hakeneet hakevat tukeaintialaisista Veda-kirjoista (mm. Einstein). Kvanttifysiikan ja itämaistenfilosofioiden yhteydestä puhutaan nykyään paljon (hindulaisuus, buddhalaisuus),

Kvanttiteorian mukaan me olemme kaikki energian liikettä jayhteydessä toisiimme. Olen ihmetellyt mitä tarkoittaa se, että tieteellisessätutkimuksessa havainnoija vaikuttaa havaintoon. Mutta niinhän se on, kaikkivaikuttaa kaikkeen. Olemme samaa energiaa kuin ”materia”. Siis miksi emme olisiyhteydessä toisiimme, vaikutamme toisiimme – myös etäisyyden päästä. Olemmekaikki yhtä tietyllä tasolla, sanoo Johanna.
”Koko fyysinen maailmamme, kaikki aine on energiaa. Myös siis ajatukset, tunteet ja mieli ovat energiaa” (s 173). Eli myös ajatuksillaja tunteilla on vaikutusta fyysiseen todellisuuteen.

Mitä se Tai Situ sanoikaan: ”Energia on mielen voima”.

”Kvanttifysiikka palautuu idän filosofioiden ajatuksiinkaiken yhteydestä, ykseydestä, yhteisestä tietosiuudesta (s. 164). M.O.T.

Johannan kirjan ja buddhalaisuuden mukaan ”maailma jotahavainnoimme aisteilla ja joka muuttuu hetki hetkeltä, ei ole tosiolevaa vaanaistien luomaa harhaa” (s. 169).

”Lisääntyvä tietomme viittaa ei-mekanistiseen todellisuuteen;maailmankaikkeus näyttää enemmän suurelta ajatukselta kuin suurelta koneelta.Mieli ei enää vaikuttasikaan olevan satunnainen tunkeilija aineen valtakunnassa,vaan meidän pitäisi kumartaa sitä materian luojana ja hallitsijana.  (Käännös R.C.Henryn tekstistä) (s 172).

”Intuitiivinen mieli on siunattu lahja ja rationaalinenmieli uskollinen palvelija. Olemme luoneet yhteiskunnan, joka arvostaapalvelijaa, mutta unohtaa lahjan” (s 234).