web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tuttua energiaa

Tuttua energiaa                 1.7.17

Kun tapasin shamaaniopettaja Charles Lawrencen ensimmäistä kertaa, hän kolmeen otteeseen tuli kysymään missä me olemme tavanneet. Kielsin hänet kolme kertaa. Loppurummutuksessa hän tuli makaamaan aivan kiinni minuun.  Kun tapasimme seuraavana kerran puolen vuoden päästä, kysyin, joko hänelle oli selvää missä olemme tavanneet. ”En minä sinua tunne. Minä tunnen sinun energiasi, se on tuttua. Se on samanlaista kuin minun energiani”.

Toinen kokemus. Olin Sherablingin luostarissa Intiassa. Kahvilassa eräs Lama oli kovasti iloinen, kun näki minut ja tuli tervehtimään, kunnes pari metriä ennen minua pysähtyi ja oli aika hämmentyneen näköinen. Samoin kävi toiselle vielä vanhemmalle Lamalle. Luuli tuntevansa ja hämmästyi, kun ei tuntenutkaan. Hän kiersi luostaria ympäri ja joka kerran hän teki mutkan minun kohdalla aistiakseen energiaani.

Ihmiset suhtautuvat minuun nykyään myönteisemmin, eläimetkin ovat vähemmän arkoja. Saan nykyään tosi helposti kontaktin lapsiin. He tulevat juttelemaan. He tunnistavat vielä tutun energian. Yksi vanha koirakin halusi väkisin tulla tervehtimään toiselta puolen tietä. Vähän silittelin ja hän palasi emäntänsä luo.

Kerran retriitissä kissa tuli kokoushuoneeseen. Hän kävi jokaisen osanottajan luona. Kun alkoi uusi kierros, olin itsekin hämmästynyt, kun nousin, ja osoitin kissaa ja hän lähti seuraamaan sormien päästä lähtevää energiaa.. Kuljimme monen huoneen läpi. Aina, kun kissa pysähtyi. lisäsin energiaa.


Pyhä Franciscus Assisilainen


Muistattehan miten linnut rakastivat Fransiscus Assisilaista. Kyse oli energiasta – luonnon energiasta. Se on eläimille tuttua ja turvallista. Sitä ei tarvitse pelätä. Ehkä lapset ja eläimet ovat lähempänä energiaa kuin me? Miettikääpä tuttujanne, joista eläimet pitävät.

Fransiscus oli henkisellä tiellä puhdistanut itsensä ja kaiken kattava luonnon energia säteili hänestä. Tuttua energiaa sitä aistiville.

Minä siis säteilen. Mutta en säteile omaa energiaani. Säteilen välittämääni energiaa. Se kulkee minussa esteittä. Vaikka sitä vähän ihmettelen, kun on kropassa kaikenlaista kremppaa.

Tuttua energiaa on myös paikoissa, kuten luonnossa.  Olemme perineet esi-isiltämme taidon aistia vielä luonnon energiaa. Me olemme osin menettäneet tämän taidon, mutta luonnon energia on niin vahvaa, että sen aistimme. Esi-isämme olivat energiaa, eivät vain aistineet sitä. Olivat yhtä luonnon kanssa.

Idea tähän juttuun tuli Savolaisessa savusaunassa. Sauna on luonnon tavoin paikka, jossa voi astia rauhallisen hyvän energian. Se kyky on meillä suomalaisilla selkärangassa.

Tämä energia, josta puhun, on hyvää energiaa, jota on aina ollut. Se on kaikkialla. Henkisen tien tavoite on löytää tämä energia, jumaluus. Kun tämän energian löytää, se tuo paljon hyvää mukanaan: luovuuden, viisauden, onnellisuuden, rakkauden jne. Maailma olisi todella hyvä paikka, jos me kaikki aistisime tämän energian. Tietäisimme, että olemme yhtä. Miksi siis riidellä ja sotia?

Yhdessä mielikuvaharjoituksessa menen Atlantikseen, jossa kaikki ovat samaa energiaa. Tulee todella hyvä tunne. Kun olemme yhtä, emme kaipaa käsitteitä.

Usein kuvittelen, miten liukenen ympäröivään energiaan, minua ei enää ole. Sekin on hyvä tunne. Se on hyvä egon häivytysharjoitus.

Korkein, mahtavin ja tärkein energian lähde on aurinko. Eipä ihme, että sitä on monissa kulttuureissa palvottu Jumalana. Hyvä esimerkki on kaverini Faarao Eknaton, joka korvasi muinaisen Egyptin jumalat auringolla. Minunkin sanotaan loistavan vähän valoa. Auringosta tulee hyvälle tuulelle.

The Sun by the Atmospheric Imaging Assembly of NASA's Solar Dynamics Observatory - 20100819.jpg

Henkisistä ihmisistä sanotaan, että he ovat valo tai valaistuneita. Valo on energiaa. Tiibetinbuddhalaisessa mielen todellisen luonnon näyttämisessä näin kirkkaan valkoisen valon ja tunsin käsitteettömyyden. Tai jos siis käsitteetömyyttä voi kuvailla ilman käsitteitä.

Seuraavaksi energialähteissä nimeäisin maaenergian. Ilman sitä henkinen tie voi viedä hulluuteen, jos ei ole maat tukevasti maassa. Usein sellaisia ihmisiä arvostetaan, jotka tekevät mielessään mahtavia matkoja. Niistä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos ne johtuvat maadoituksen puutteesta. Usein nämä ihmiset ovat spontaaneja mielikuvissaan eläviä ihmisiä, eli kaukana tietoisuudesta.


The Earth seen from Apollo 17.jpg


Sitten tietysti on jumalinen energia, joka tulee, kun olet puhdas ja maadoittunut. Tässä asiassa olen nyt jumissa. Minä tunnen tämän energian, mutta en osaa vielä elää siinä. Tai osaan, mutta egoni mielihalut ja -kuvat vievät vielä mennessään. Pitäisi päästä tämän maallisen elämän yläpuolelle ja se on tosi vaikeaa. Luostarit ovat tässä prosessissa olevia varten. Tavallinen arkielämä on tosi raskasta, vaikeaa ja sairauksia täynnä, kertoo nimimerkki ”kokemusta on”. Pitäisi vain päästä yläpuolelle. Mutta miten sitten elää neljän kakaran paapan elämää?

Sitten on vielä shamanistinen henkien energia, joka voi olla jotain tai kaikkia edellä lueteltuja energioita. Kun karhun henki tulee minuun, se on valtava energia, jonka leirillä houkuteltiin esiin karhun houkuttelulauluilla. Itse en tiennyt mitään tästä ennen kuin energia tuli. Ajattelen niin, että kun välitän energiaa, se vaikuttaa ihmisiin. Minä itse en sitä tiedä enkä koe. Oletan kuitenkin, että kun energia tulee minuun, siitä on hyötyä jollekin muulle. Olen vain väline.

Myös energiasyöppöihmisten ”mehut imevä” energia on tuttua. Vältän näitä ihmisiä.
Olen joskus rummutuksessa jakanut kolmen laista energiaa. Olen jakanut kruunuchakran kautta tulevaa parantavaa, jumalista energiaa. Kuten Rekissä. Sydämen kautta jaan rakkauden energiaa.

Kolmas energia on seksuaalienergia sakraalichakrasta (kakkonen). Olette joskus tunteneen jonkun ihmisen seksuaalisen vetovoiman. Minutkin on ymmärretty nolosti joskus väärin välittämäni energiani vuoksi. Tämän energian voi tuntea luonnossa, kun maaenergia tulee seksuaalichakran läpi.

Miten sitten oppia aistimaan energia? Tapoja on varmaan monia. Minä käytin mielikuvitusta. Kun koin energian alussa hyvin heikkona, päätin mielessäni, että tämä on energiaa. Opettelin eri paikkojen ja ihmisten energiaa, erottelemaan energian laatua ja voimakkuutta. Olen kyllä aika huono edelleenkin. Muiden ihmisten surun energia tulee kyllä läpi ja lujaa. Jotkut meistä ovat luonnonlahjakkuuksia, herkkiä energian aistijoita.