web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Pyhä?


PYHÄ!?                         24.7.17

Mökkimmelähellä on vanhoja henkisesti vahvoja paikkoja. Yhden saaremme kalliotemppelinenergiataso on Kolin luokkaa. Olin enkelikurssin mukana yhdellä energisoivalla jatodella kauniilla ulkosaarella.

Sainenkeleiltä ja henkioppailtani vihkimyksen pyhäksi. Olen saanut muitakinvihkimyksiä, mutta niistä ei ole tapana huudella. Tiedän, että tästävihkimyksestä minun pitää kirjoittaa, koska se on  tärkeä etappi matkallani.

Pyhä?Minäkö? Eivätkö enkelit, jumalat ja jumaluudet ole pyhiä? Enhän minä tavallinenegon kanssa tappelija voi olla pyhä. Kirkon mielestä syyllistyn Jumalanpilkkaan, kun ylennän itseni.  VainJumala ja todella ansioitunut pyhimys voi olla pyhä.

Henkioppaatovat koko ajan hokeneet minulle, että kaikki - siis pyhä – on jo minussa. Kyseei ole etsimisestä vaan löytämisestä sanoi Valkoinen Veljeskunta. Itse asiassaniin sanoi Jeesuskin: ”Se mitä odotatte, on jo tullut, mutta te ette sitäkäsitä”. Jeesuksen mukaan: ”Tosiasiassa valtakunta on sekä teidän sisällänne,että ulkopuolellanne”. Me olemme yhtä M.O.T.

Kirkkohan eitätä hyväksy. Se ei hyväksy Tuomaan evankeliumia, joka on muistiinkirjoitettuaJeesuksen suoraa puhetta. Jos Jumala löytyy ihmisen sisältä, mihin kirkkoasitten tarvitaan?  

Jeesuksenkuoleman jälkeen sadat ”opettajat” väittivät opettavansa Jeesuksen oppeja. Jeesuksenelämästä kerrottiin kymmeniä enemmän tai vähemmän erilaisia tarinoita. Oppisiirtyi alussa perimätietona, ennen kuin sitä alettiin kirjoittaa ylös. Nykyisetevankeliumit on kirjoitettu kymmeniä vuosia Jeesuksen kuoleman jälkeen.Tarjolla oli kymmeniä erilaisia  evankeliumiehdokkaita, joista neljä valittiin.Nämäkin evankeliumit on moneen kertaan uudelleenkirjoitettu ja ”ajanmukaistettu”.Suuri osa kristillisistä myyteistä oli jo olemassa ennen Jeesusta, kutenvedenpaisumus, neitseellinen synnytys, syntymä juuri jouluna, ihmeteot, 12opetuslasta jne, jne.

Jeesus sanoo”Minä olen valo, joka hallitsee kaikkea. Minä olen kaikki….Halkaiskaa halko, jaminä olen siellä. Kohottakaa kivi, ja sieltäkin te minut löydätte”. Sain aikanaanenkeleiltä ikivanhan mantran: ”Minä olen valo, minä olen se joka minä olen”.

Hups,meninpä taas vanhaan kirkon mollaamiseen. Sanon nyt rumasti: 2000 vuoden valhe.
Kirkon opinmukaan, kuten minäkin olen ennen ajatellut, kyllä Jumala hoitaa hommat. Häntävaan pitää palvoa ja elää itse moitteettomasti. Pitää vain luottaa ja uskoaepäilyksettä. Häneen ja pappiin. Ja kaikki hoituu.

Juttunimittäin onkin niin päin, että nuo taivaan olennot ovat meitä varten, eikäpäinvastoin. Mutta he eivät päätä asioita meidän puolestamme, vaan me teemmesen itse. Meillä on vapaa tahto. Auttajahenget – energiat – auttavat meitätavoitteidemme saavuttamisessa, ainakin henkisten tavoitteiden. Opastus voiolla suoraa, se voi olla intuitiota, se voi olla sattumia, kirjoja, opetuksia, jne.Mutta kuten Jeesus sanoi, pitää huomata opetus ja ymmärtää se.  Sitähän enkelit ovat hokeneet koko ajan enkeliauttajalleni:”Älä selitä Jussille, sen on tajuttava itse”.

Kirkonopetus on vaikuttanut myös siihen, että minulla on ollut tosi vaikea pyytääapua enkeleiltä, henkioppailta. Olen uskonut, että kaikella on tarkoituksensaja minua kyllä autetaan. Ja varmaan myös eteläpohojalaanen luontokin ei olekovin altis pyytämiselle. Kuitenkin pyytäminen on tapa kommunikoida auttajienkanssa.

Mitäpäsitten kun toive ei toteudu? Me buddhalaiset tiedämme, että elämä on kärsimystä,toteaa nimirekki ”Kokemusta on”. Kun olin selvinnyt rajuistatukehtumiskohtauksista ja syövästä enkelit lohduttivat, että enää ihan yhtä pahaaei ole tulossa. Kiitti vaan sairauksista.

Eivaineskaa. Aina jälkikäteen huomaa, miten sairauksilla on tarkoituksensa – jossen ymmärtää. Jos vielä näen Kenting Tai Situ Rinpochen sanon, että onpa olluthelvetilliset vuodet ja kiitos tosi hyvästä harjoituksesta.

Uskon vahvasti ja tiedänkin kirjoista, että henkisen tien lopussa on onnellinenolotila. Muistan aina jutun 85 vuotiaasta nunnasta, joka oli tosi huonossakunnossa ja liikkui vaivalloisesti. Joka päivä hän kuitenkin teki raskaanprostraatioharjoituksen (täyskumarrukset). Hänen tunnettiin/tunnetaan todellalämpöisenä ja hyväsydämisenä ihmisenä. Aina löytyi hyvä ja positiivinen sana. Pyhäsanon minä. Kun on onnellisessa olotilassa, sairaudet eivät enää haittaa, kunniihin ei viitsi kiinnittää huomiota. On vain onnellinen mieli.