web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Onnellinen mies

Onnellinen mies

Uskallan jo sanoa, että olen onnellinen mies. Se on yksi henkisen tien tuloksista. Jo se yksin riittäisi minulle. Mutta on muutakin.

Kun osaa elää tässä hetkessä ei ole murheita. Mieli ei turhaan askartele mennessä ja tulevassa. Ja nämä mielen askartelut eivät ole totta. Ne ovat vain oman mielen tuotteita.

Kun ihminen on henkisesti puhdas, on ruumiskin puhdas. Eli energia virtaa vapaasti. Ja tästä seuraa paljon asioita. Viisaus ja luovuus lisääntyvät, kun omat usein keksityt murheet eivät syö energiaa. Itse huomaan sen niistä kiitoksista, joita kirjoitukseni ovat keränneet Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen kotisivuilla (www.eskateka.fi). Mutta enhän minä voi sanoa heille, että se johtuu siitä, että olen puhdistanut mieleni buddhalaisilla menetelmillä.  Mieleni on selkeä ja osaan keskittyä olennaiseen. Tämä on minussa jo olevaa viisautta.

Mutta on toinenkin juttu mikä lisää viisautta. Kun olen herkempi ja avoimempi, niin olen yhteydessä ympärillä olevaan kaiken kattavaan viisauteen, energiaan. Ystäväni Katja Frange kutsuu sitä intuitioksi.

Alan kyllä kallistua siihen suuntaan, että ”sisältä” ja ”ulkoa” tullut viisaus ovat sama asia. Varsinkin valaistuneelle. Siis ei vielä minullekaan.

On aivan luonnollista, että kun pääsee henkilökohtaisesta painolastista, on mieli rauhallinen, tasapainoinen, meditatiivinen.

Minusta tuntuu välillä, että olen jakomielitautinen. Minussa on kaksi puolta. Kerran juurilamani kysyi, minkälainen olen humalassa. ”Olen hauska ja lasken ystävällistä leikkiä”. Olin unohtanut koko asian. Alkon muodollisvirallisessa pääkonttorissa oli painanut tämän piirteeni pinnan alla. Ei saanut olla spontaani ja räiskyvä. Miesvaltaisessa (=valta oli miehillä) ja urakeskeisessä ilmapiirissä parhaiten menestyivät pomojen massasata erottumattomat nuolijat.  

Vasta nyt olen löytämässä tämän puolen itsestäni uudelleen, kiitos neljän lapsenlapsen (3-6 v). Se toinen on toivottavasti todellinen luonteeni. Vaikka pinnaltani olen usein vielä helposti ärtyvä, pimahtava ja stressaava Jussi. Tähän kyllä yritän tarjota osaselitystä. Energiakeskusten ja -kanavien puhdistus on niin rankkaa hommaa, että olen ollut 17 vuotta koko ajan väsynyt. Ei jaksa mitään. Silloin pimahtaa helpommin. Mökin rakentamisen valvonta oli tällä mielellä aika rankkaa.

En uskonut enkeleiltä kauan sitten saamaani ikiaikaista eri uskonnoissa esiintynyttä mantraa: ”Minä olen valo. Minä olen se joka minä olen”. Sen valon olin peittänyt pinnan alle. Se oli kuitenkin minussa.

On vain niin vaikea uskoa todeksi sitä mitä on tapahtunut. Tämä on myös minulle merkinnyt prosessin hidastumista. Enkä ole kyllä aivan rehellisesti kertonut kaikkea, koska saatat uskoa sen olevan kuvittelua ja mahtavan itserakkauteni tuotetta. En ole uskonut kaikkea sitä, mitä esim. enkelit ovat minusta sanoneet. En minä surkea Jussi ole mitään, vaikka olenkin Etelä-Pohojanmaalta. Nyt kuitenkin aion kertoa kaiken rehellisesti.

Buddhalainen tieni on jälkikäteen tarkasteltuna hyvin looginen. Henkioppaiden ohjaus, jota myös sattumaksi/intuitioksi olen kutsunut, on välillä ollut aika hauskakin. Fyysistä läsnäolevaa opettajaahan minulla ei ole ollut. Olen kertonut alla olevan aiemminkin, mutta en ihan kaikkea, koska pelkäsin, että minut ymmärretään väärin kun kuvittelen itsestäni kaikenlaista.

Turvautumisen ja Boddhivattva-valan tein täällä Ringu Tulku Rinpochelle. Lama Rabsang näytti mieleni todellisen luonnon. Hei sen jälkeen menin Intiaan luostariin Tai Situ Rinpochen Mahamudra-kurssille. Siellä oli 250 nunnaa, munkkia ja maallikkoa. Olin ainoa temppelissä, joka pystyi tekemään yhden henkisen harjoitteen.

Luostarissa minut ohjattiin ottamaan uusi turvautuminen. Sain nimen ”Karma Choedup Dorje”. Kun Tai Situ antoi nimen paperilla Lama Tenamille, ei tämä meinannut uskoa mitä luki ja katsoi hämmästyneenä minuun. Nimi tarkoitti, että valaistun tässä elämässä.

Luennolla Tai Situ sanoi, että energia on ”täydellisen moraalin voima”. Täh! Eihän se merkitse mitään. Minua taidettiin huijata varaamaan aika Tai Situlle. Kysyin asiaa uudestaan. Hän sanoi, että energia on ”mielen voima”. Siinä on valtava viisaus ja olen siitä aiemmin kirjoittanut.

Tai Situ oli tapaamisessa hyvin keskittynyt. Sihteerilama nauroi jutuilleni, mutta ei Tai Situ. Saman lainen oli Ringu Tulku täällä parissa tapaamisessa. Kyseessä lienee voiman siirto. Tai Situn tapaamisen jälkeen alkoi 10 vuoden sairauksien, kärsimyksen, puhdistumisen prosessi, johon en saanut apua mistään. Ainoastaan yhden kristityn kirja kertoi mitä minussa oli tapahtumassa, kun ruumistani puhdistettiin energian vapaasti kulkea.  Kunnes sitten tajusin erään Laman opetuksessa, miksi minulla ei ole opettajaa, eikä kirjoissa kerrota mitä minussa tapahtuu. Olin salaisessa tantra- eli energiaprosessissa. Minulla nämä ovat kaksi samaa asiaa. Vayaranan tantra jouduttaa valaistumista tapahtumaan jopa samassa elämässä.

1522017_140301_1.jpg

Enkelit ovat ohjanneet tietäni Sanni Nevalaisen avulla. ”Yllättäen” Sanni asui lähes naapurikorttelissa. Olen saanut vihkimyksen viidennelle tasolle, indigotasolla, mikä näkyy myös oheisessa chakrakuvassa. Sain vihkimyksen pyhäksi. Kuulun myös Valkoiseen Veljeskuntaan, kuten moni teistä lukijoista, koska olette kiinnostuneita näistä asioista. Kuudes taso on muuten samalainen, mutta rakkaus lisääntyy. Seitsemäs taso on taivastietoisuus.

Kuitenkin olen sama Jussi rauhallisempi, ja iloisempi, mutta äksy suuttumaan muijalle – skitsofreeninen edelleen. Tiedän kuitenkin, että onnellisuus vähitellen peittää tämän kaiken alleen. Ja onnellinen ihminen peittää onnellisuudellaan muut alleen. Hän säteilee jo pelkällä läsnäolollaan. Siihen pyrin.