web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Atlantis

Atlantis

Erään teorian mukaan Atlantiksesta lähti kolme ihmisryhmää. Yksi päätyi Egyptiin, yksi meni Tiibetiin ja kolmas Peruun. Jokainen perusti korkeakulttuurin, josta vain Tiibetinbuddhalaisuus on edelleen elossa, tosin maan paossa sekin.

Kun haluan hyvän mielen, kuvittelen olevani Atlantiksessa. Minut valtaa suunnaton hyvänolon tunne. Näen valkoisiin pukeutuneita ystävällisiä ihmisiä. Ei ole autoja, ei ole isoja tuotantolaitoksia. Ei ole mainontaa jne. Vain onnellisuus. Ihminen elää osana luontoa.

Näin olen kuvitellut. Nyt kun tiedän enemmän, minulle Atlantis on totta. Se on tilanne, jossa olisimme, jos me kaikki olisimme edenneet pitkälle omalla henkisellä tiellämme. Me saavutamme onnellisuuden. Atlantis voisi olla täällä ja nyt.

Suurin este Atlantiksen syntymiselle on materiakeskeisyytemme. Siitä seuraa paljon pahaa, vaikka ehkä tuntuu meistä hyvältä. Pahin seuraus on luonnon ja siten elämän tuhoutuminen maapallolla. Kumpi vaakakuppi on sinulla painavampi?

Koko elämämme pyörii materialismin ympärillä. Tuotamme ja kulutamme jatkuvasti uudempia ja ”hienompia” tavaroita. Ja yhä turhempia, koska mainonta luo meille aivan turhia tarpeita.

Talousjärjestelmämme on kapitalistinen markkinatalous. Dalai Laman mukaan paras talousjärjestelmä on kommunismi. Se vain hänen mukaansa ei sovi ihmiselle.

Protestanttinen etiikka on lähtenyt kapitalismin kyytiin. Yliopistolla oli keskustelu, jossa oli kaikkien Suomen kirkkokuntien arkkipiispat. Luin arkkipiispa Mäkiselle Vuorisaarnaa, jossa sanotaan mm. ”Ihminen ei voi palvella kahta herraa. Jumalaa ja mammonaa”. Sain mahtavat aplodit, mutta arkkipiispalle tuli kiire junalle. Muutkaan arkkipiispat eivät nähneet ongelmana, että talousjärjestelmämme kantava periaate on heikomman sorto: Minun voittoni on sinun tappiosi. Ahneus ja kateus ovat kapitalsimin käyttövoima.

Jos tuotan tavaroita, etuni on, että voin hyödyntää ja tuhota ”ilmaisia” luonnonvaroja. Mitä korkeamman hinnan saan sinulta, sen parempi. Mitä vähemmän maksan palkkaa sinulle, sen parempi. Tästä voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon, olenhan opiskellut aihetta. Sanon vaan, että vaihtoestoisia talousmalleja on olemassa, kuten osuustoiminta. Joka tapauksessa tulee pikaisesti siirtyä hinnoittelujärjestelmään, jossa hinnassa huomioidaan luonnolle aiheutettu tuho. Ja se hinta kasvaa koko ajan ja lujaa. Yhden lapsen politiikka olisi tehokkain maapallon pelastuskeino. Näin takaisimme lapsillemme myös elinkelpoisen ympäristön.

17122017_153243_0.jpg

Mutta palataan Atlantikseen. Se on valaistuneiden yhteisö. Rakkaus ja myötätunto ovat vallalla. Tästä syystä mielisairaudet ovat kuolleet sukupuuttoon. Sosiaalijärjestelmän on korvannut lähimmäisen rakkaus.

Uskontoa ei sinällään tarvita, koska jokainen on löytänyt sisältään Jumalan, hän on Jumala.

Kun Lama näytti mieleni todellisen luonnon, oli siinä kaksi asiaa: huikea valkeus ja tunne käsitteettömyydestä, jos sitä nyt käsittein voi ilmaista. Kun olemme löytäneet jumaluuden itseämme, olemme löytäneet kaiken kattava energian, Kristusenergian, ykseyden. Me olemme yhtä. Me emme enää tarvitse puhetta ja käsitteitä. Vähän niin kuin kaukohoito.

Miten Atlantiksessa eletään, jos ei ole talousjärjestelmää? Ei ole suuria kansainvälisiä firmoja, vaan tuotetaan se mitä tarvitaan. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Mainontaa ei ole. Nautimme jumalaisesta energiasta emme tavarasta.
Kaikki se mitä tehdään, tehdään meditoiden, nauttien. Raha ehkä kuitenkin helpottaa tavarojen vaihtoa keskenämme. Minä teen sinulle kengät, jos sinä viljelet minulle ruokaa. Työttömyyttä ei ole. Jokainen tekee mitä osaa. Vaikka se ei hyödyttäisi yhteisöä, niin ymmärretään, että ko ihmistä se auttaa.

Miten päivät sitten kuluu, jos on enemmän vapaa-aikaa, kun pitää tuottaa vähemmän? Sen verran tiedän valaistumisesta, että päivä kuluu, vaikka meditoiden. Se ei enää ole pakonomaista vaan itsestäänselvyys. Pysyvä kaunis hyvän olon olotila.

Ei tarvitse ahnehtia, eikä kadehtia ketään. Ei tarvitse muistella miten minua on sorrettu, tai kuinka parempi minä olen kuin muut. Ei tarvitse murehtia tulevaisuutta, koska se on tässä ja nyt. Ei tarvita sotavoimia eikä poliisia. Jos veroja on, ne ovat vähäiset, koska ei juurikaan tarvita julkisia turvaverkostoja, jotka alun perin laadittiin omistamisen suojaksi. Suomessa ensimmäinen tunnettu yhteiskuntamuoto oli matriarkaatti, jossa kaikki oli yhteistä. Sitten tuli Euroopasta Vasarakiveskansa, joka alkoi omistaa ja tapella omistuksensa puolesta tai halusi lisää omistusta.

Jos Atlantis joskus vielä toteutuu, on luonto jo pahoin saastunutta. Sen jäänteiden pelastamiseen tarvitaan tiedettä. Mutta tarvitaanko tiedettä muuhun, kun kaikki on hyvin??? Varmaan tiedettä tarvitaan, mutta sen lähtökohdat ovat aivan erilaiset kuin nykyään

Taiteet ja kulttuuri kukoistavat. Valaistuminen luo viisautta ja luovuutta. Nautimme toistemme tekemistä kauniista asioista.
Joskus joku vanhempi ihminen saattaa muistella, että oli joskus kauan sitten sellaiset käsitteet, kuin paha ja ilkeä ja markkinointi.

Hyvää Joulua
Atlantiksen odotuksessa