web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Ystäväni Charles

                                                                        13.3.18

Tänä keväänä on opettajaruuhkaa. Ensin ei näy opettajia mailla halmeilla, ja pitää selvitä yksin. No väärin! Onhan minulla henkioppaani, jotka ohjaavat tietäni intuitiolla ja ”sattumien kautta”. Mutta nyt kaikki kolme fyysistä opettajaani ovat tulossa peräkkäin. Charlesin Lawrencen kanssa emme ole aiemmin keskustelleet kahden kesken tiestäni. Juurilamaani Rabsangia näin viimeksi 6-7 vuotta sitten Walesissa. Parin viikon päästä hän on täällä. Ringu Tulku Rinpochekin on jättänyt Suomen väliin, mutta on nyt tulossa. Liittyyköhän tämä siihen, että enkelien mukaan olen valmis – mihin?

Ensiksi symbolinen vanha tarina, jonka kyllä moni tuntevatkin. Olimme Neljän Tuulen Evon leirillä. En ollut tavannut Charlesia aiemmin. Hän tuli kolme eri kertaa kysymään missä olemme tavanneet. Hän oli aivan varma, että olemme tavanneet, tunnuin niin tutulta. Minä kielsin hänet kolmesti. Loppurummutuksessa hän tuli makaamaan aivan kiinni minuun. Tapasimme puolen vuoden päästä. Kysyin, onko asia selvinnyt hänelle. Hän sanoi, ettei hän kyllä minua tunne, mutta energiani on tuttu, se on sama kuin hänen energiansa. Samoin kävi Intiassa luostarissa, kun pari Lamaa oli aivan varma, että tunsivat minut.

Charles toivoo, että olisin paikalla rituaaleissa ym tapahtumissa. Ehkä energiamme tukevat toisiaan.  

Nyt piippuseremoniassa aiemman elämäni intiaanipoppamies tuli voimakkaasti ylleni. Siihen palaan myöhemmin. Samoin kurkusta tunki koko ajan tiibetinbuddhalainen rukous kurkkulauluna.  Charles liikkui lähelläni. Ilmeisesti hänen energiansa vapautti rukouksen. Väärin taas! Minä itse estin rukouksen pitkään, kun en mie kehtaa – mitä muutkin sanoo.  Jatkossa kehtaan, tuli minusta ulos kuka vaan.  

1332018_182720_0.png

Charlesia tavatessani totesin, että olen miljoonia valovuosia hänen perässään kahdessa asiassa. Toinen on valtava rakkaus kaikkea ja kaikkia kohtaan. Toinen on myönteinen ja onnellinen elämänasenne.  Muistin, että Lamani kysyi minulta, millainen olen humalassa. ”Hauska pelleilijä” vastasin. Tajusin, että olin peittänyt tämän parhaan puoleni työpaikkani (Alkon pääkonttorin) jäykän muodollisen organisaation vuoksi. Se on minussa, mutta on ensin purettava panssari sen päältä. Mitä vahvempi panssari, sitä helpommin se sortaa aleen.

Mutta onko se vain minussa, miksei muissa? Ovathan jotkut humalassa vihaisia ja väkivaltaisia. Kyllä se on meissä kaikissa. Toisilla humala vain on avunhuuto pahasta tiedostamattomasta olosta - egon purkaus ja avunpyyntö. Uskon, että näilläkin ihmisillä perimmäinen luonto on rakkaus ja myötätunto, se vaan on syvemmällä kuin muilla.

Sain Charlesilta paljon motivaatiota ja apua. Suurin apu oli hengityksen merkitys. Olen laiminlyönyt hengitystä. Ehkä astmakin vaikutti asiaan. Tiedän kovasti hyvin, että lähes kaikki aasilaiset uskonnot painottavat hengitystä.  (in Enlglish: ”aasialaiset” don’t mean ”donkey”, it means Asia 12) Minulla syvässä meditaatiossa hengitys voi pysähtyä joksikin aikaa. Samoin jännittävässä tilanteessa pidätän hengitystä, vaikka pitäisi tehdä just päinvastoin.

Charles kertoi havainneensa rumpuseremoniassa intiaanipoppamieheni. Vähän ihmettelin, kun se jäi yläpuolelleni. Sitten tajusin, että karhu tulee minuun ja niin pitäisi intiaaninkin tulla. Pitää vain tehdä töitä.

Havahduin, kun sanoin, että karhu tulee helposti minuun. Charles sanoi, että miksi ne eivät voi olla minussa koko ajan.

Charles lähetti jälkikäteen myös aiheellisen viestin. Kaikki se viisaus, joka minulla on jäänyt päähän pitää jakaa koko ruumiiseen. Tästä enkelitkin huomauttivat. Tämä tuo aivan uusia näköaloja. Viisaus lepää sydämessä.

Apropo sydämessä. Viime lauantaina tapasimme Charlesin ystävän aivotutkija Alice Millerin. Hän teki harjoituksen, jossa hän sormeili otsaa, en tiedä mitä muuta hän teki henkisellä tasolla samaan aikaan. Sain tosi rajun energiasyöksyn, niin että lähellä olleetkin tunsivat sen. Voimakas energia pyöri pitkään ympärilläni ja sain lihassätkyjä varmaan puoli tuntia. Energia tuntui vielä yölläkin. Ihmettelin Alicelle missä energia on. Ympärilläni vai minussa? Hän sanoi: ”sydämessä”.

Tein Alicelle yksinkertaisen kysymyksen. Missä tietoisuus on: aivoissa, sydämessä vai muualla? Ja mitä tietoisuus on? Tässä oli pieni kompa. Olin puhunut samasta asiasta aiemmin Charlesin kanssa ja olimme samaa mieltä. Tiedän, että käsitys vastaa myös edistyneimpien kvanttifyysikoiden käsitystä.

”Tietoisuus on ympärillämme” vastasi Alice. Hän käytti tietoisuudesta sanaa awareness, joka on synonyymi sanalle conscioiusness. Näissä on pieni ero, jota en kyllä osaa selittää. Eli olimme samaa mieltä. Sitä mitä tietoisuus on, Alice ei sanonut, mutta ei kiistänyt ajatustani, että se on energiaa, koska kaikki on energiaa.

Jatketaanpa hieman ajatusleikkiä. Henkisellä tiellä pidemmällä olevat henkilöt kokevat henkiä ja jopa keskustelevat heidän kanssaan. Henget ovat toisissa todellisuuksissa, johon siis henkisellä tiellä joillekin on mahdollista päästä. Kysyin Alicelta, onko näin? Hän tutkii aivoja niiden aaltojen perustella. On kuulemma todettu, että päälaen takapuolella on kohta, jossa tietyillä herkillä aaltopituuksilla voi keskustella enkelien kanssa.

Mitä edellä olevasta voisi päätellä henkisestä tiestä? Se on erkanemista omasta henkilökohtaisesta mielikuvitusmaailmasta, omasta henkilökohtaisesta subjektiivisesta tietoisuudesta - egosta(egostahan ei voi kokonaan eroon päästä, sitä tarvitaan jokapäiväisessä elämässä). Vähitellen saavuttaa yhteyden kaiken kattavaan ja meille yhteiseen tietoisuuteen, intuitioon. Silloin valaistuu, vaikkei Charles tästä ilmauksesta pidäkään. Charlesin mukaan pitäisi siirtyä parantamisesta (healing) kehittämiseen. Minusta nämä ovat aikajaksolla peräkkäisiä vaiheita. Mutta jos Charles tarkoittaa, että healerit alkaisivat enemmän kehittää, olen täysin samaa mieltä.