web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Elderit

Kuten olen jo kertonut, olen jossain elämässä ollut intiaanitietäjä. Osa seuraavasta on omia kokemuksia, fiksuimmat ajatukset perustuvat vain lukemalleni. Intiaanielderi Charles Lawrencea seuraamalla olen oppinut paljon. Kun tapasimme ensi kertaa, hänestä energiani oli tuttua, koska se oli myös hänen energiaansa. Kaikilla valistumisen tiellä olevilla ei ole kaikkia jäljempänä luettelemiani ominaisuuksia, koska tiet ovat erilaisia, tietäjille kehittyy eri ominaisuuksia. Ja muistutan vielä minä Tantran tien kulkijana näen kaiken energiana.

Yleensä Elderit syntyvät henkisen kasvatuksen ja kasvun tuloksena. Se on myös buddhalaisittain valaistumisen tie. Tietäjät ja Elderit ovat henkisessä kehityksessä pidemmällä. Siksi heihin luotetaan ja heitä arvostetaan. Se ilmenee monin tavoin, ja niistä nyt yritän kertoa.

Elderi ymmärtää elämää ja ihmisiä. Mitä syvemmällä hän on joutunut käymään sisällään, mitä enemmän hän on joutunut itseään puhdistamaan, sitä parempi opettaja. Hän on oppinut, muut ovat opetettuja.

Heissä on syvä rakkaus kaikkeen elävään. Siksi he eivät enää tunne vihaa. He eivät näe maailmaa vastakkainasetteluna, vaan suhtautuvat kaikkeen rakentavasti sopua ja yhteistä ratkaisua etsien. Yrittävät saada ihmisen itsensä tajuamaan. Se on edellytys pysyvälle muutokselle.

Eldrillä ja hänen yhteisöllään on yhteinen rituaalitausta. Se on hyvin tärkeä intiaaniyhteisöissä. Rituaalit korostivat Elderin arvostusta, mutta ne myös auttoivat muita rituaaliin osallistuneita pääsemään syvemmälle itseensä. Myös Eledrin energia vaikuttaa niin, että muuta saavat rituaalista syvemmän ja paremman kokemuksen. Hän muutenkin säteilee hyvää energiaa ympärilleen.

Elderi ja valaistunut on viisas ja luova. Syy on se, että energia virtaa hänessä vapaasti, eikä askartele mielen ongelmien kanssa. On enemmän energiaa keskittyä olennaiseen.

Elderi voi välittää parantavaa energiaa, toisin sanoen hän parantaa. Hän myös tuntee ja tietää muitakin usein luontoon perustuvia parannuskeinoja.

Elderien luontoyhteys, luonnon kunnioitus on vahva, he kokevat olevansa osa ympäröivää luontoa, kasveja ja eläimiä.

Luonnosta saamme rauhoittavaa ja tasapainottavaa maaenergiaa. Jumalinen taivasenergia tulee ainakin minulla Kruunuchakran kautta.

Kuten Hesarikin tänään kirjoitti, ihminen on turhin olento maan päällä. Jos ihminen poistettaisiin elämän kiertokulusta, maailma voisi pelastua.

Eldereille on usein yhteistä, että kuolema ei ole lopullinen, vaan elämä jatkuu sen jälkeenkin uusissa elämissä. Esi-isämme uskoivat, että tietäjä syntyy uudelleen samaan sukuun.

Henkisellä tiellä maallinen tavara menettää merkityksensä. Sen tuoma onnellisuus ei ole pysyvää, koska tavarakaan ei ole pysyvää.

Sitten mennään alueelle jota en vielä hallitse. Täytyy olla henkisellä tiellä todella pitkällä, jos omaa näitä ominaisuuksia

Tiedekin alkaa ymmärtää, että on olemassa monia todellisuuksia. Tästä seuraa monia asioita. Kun olemme kaikki samaa energiaa, on mahdollista kaukoparantaa, liikkua ajassa ja paikassa. Aika on vain meidän kuvitelmamme, jotta elämämme olisi helpompaa.  Aika on ihmisen käsite, valaistuneen maailma on käsitteetön. Ehkä siellä nähdään tulevaisuuteenkin.

Shamaani käy eri maailmoissa hakemassa neuvoja ja apua. Se tapahtuu usein meditoimalla tai transsiin vaipumalla, sekin ominaisuus tulee henkisen tien myötä. Transsiin pääsyyn käytetään mm. huumaavia kasveja, rummutusta, musiikkia, tanssia, erilaisia rituaaleja, rituaalivälineitä, tilta jne.

Jotkut saavat suoran yhteyden henkiauttajiinsa, jotkut heidän energiaansa, jotkut välittävät energiaa.

Olen puhunut henkisestä tiestä. Se on myös fyysinen tie. Aivoissamme tapahtuu muutoksia. Kun enkelit sanoivat, että aivojani rukataan, tuli moneksi kuukaudeksi puhevaikeuksia, enkä osannut sanoa ”ärrää”. Rajakokemuksia on kovasti tutkittu ja kirjoitettu. Niiden mukaan kokemukset johtuvat aivoissa tapahtuvista muutoksista, mutta ovatko ne syy vai seuraus. Kumpi on kana ja kumpi muna.