web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Elämän tarkoitus

                                                                                24.7.18

Kirjoitan tätä Ahvenanmaan Getan kallioilla. Vastapäätä on asumaton 2-3 km pitkä  kallioinen ja metsäinen saari, joka houkuttelee kovasti. Saaren nimien mukaan saari on ehkä ollut pyhä esi-isillemme: Saaren lempinimi on Gamlan, jonka käännän Vanha Sielu. Toisen niemen kärjessä ihmiset taas ovat rakentaneet torneja rannalla olevista punertavista lohkokivistä pari metriä korkeita torneja. Ne on tehty sellaisella hartaudella, että osa heidän hyvästä energiastan on jäänyt paikkaan. Paikassa saa tosi hyvän ja syvän meditaatiotilan. Kutsun tätäkin paikkaan pyhäksi, koska näin pyhät paikat syntyvät.

Olen ennenkin kirjoitellut elämän tarkoituksesta. Henkioppaani ohjasivat minulle kirjan, joka kyllä jäi saareen. Kerron sen seuraavassa blogissa, jossa jatkan kirjan herättämiä ajatuksia.

Nimi on muistaakseni ”Paluu kotiin” tai sinne päin. Nimi on ehkä hieman naivi, lahkolainen, mutta tarkoitus on selvä, olemme palaamassa kotiin. Kirjassa haastatellaan professoritason ja tutkijoita. Kaikki, (no ehkä ovat hieman valikoituneet) professorit sanovat, että olemme matkalla kotiin, sinne mistä olemme lähteneet. Siitä ei ole yksimielisyyttä, onko tämä tila fyysinen vai henkinen. Tätä ajatusta on aika laajasti jaettu vuoden 2012 tienoilta lähtien, jolloin povattiin, jotain merkittävää tapahtuvan.

Monet korkeakulttuurit ovat kokeneet kukoistuksen ja tuhonsa. Meillä ei ehkä ole kovin korkeaa henkistä kulttuuria, koska tuhoamme itse elinedellytyksemme. Aikanaan kun tapasin Tai Situ Rinpochen, joka tönäisi minut tälle tielle, hän sanoi, että tuhoutuminen vie kuitenkin satoja vuosia. Kehitys tapahtuu monella tapaa. Luonnon saastumisen aiheuttama hedelmättömyys ja sikiövauriot sekä syntyvyyden aleneminen ”helpottavat” ylikansoitusta. Toiseen suuntaan vievät veden puute, kuivuus, joka tuhoaa sadot, kuten meilläkin tänä kesänä. Mutta se oman oma tarinansa, joka edellyttäisi väestön lisäyksen vähentämistä ja toisenlaisia talosjärjestelmiä.

No mutta asiaan. Mutta mitä kotiin palaaminen oikein tarkoittaa? Me olemme lähteneet samoista atomeista maailman syntyprosessissa. Siksi meillä on yhteinen tietoisuus, jonka olemme kadottaneet, jonka ego on alistanut. Paluu kotiin on tähän yhteiseen tietoisuuteen palaamista. Se on henkisen tien ainoa tavoite, jonka abrahamilaiset uskonnot (Kristinusko, Juutalaisuus, Islam) ovat hukanneet, kun ovat muokanneet uskonnot ihmiselle, ei jumalalle mieluisiksi.
Ei Jumala välitä oletko mies vain nainen, homo vai hetero, käytätkö huivia vai et, syötkö sianlihaa vai et, onko sinulla mustat vaatteet vai valkoiset jne. Kaikki lahkot ja suuntaukset, joilla on ulkoisia pukeutumistapoja, sääntöjä jne perustuvat tällaisille muita imisiä sortaville säännöille, jotka ihminen on keksinyt ei Jumala.

Ja toisaalta. Esim Ultra-lehdessä on toinen toistaan hienompia artikkeleita, mutta puhutaan koko ajan samoista asioista, vain eri nimillä ja ollaan tiukasti oman kannan takana.

Jumala voimme olla me. Jos niin haluamme. Me voimme palata jumaluuteen. Jeesus ja Buddha ovat oikeasti eläneet, valaistuneet ja jakavat meille kokemuksiaan. Mutta eivät he edellytä palvontaa, vaan sitä, että Sinä teet itsestäsi Jumalan. Käännyt sisäänpäin. Arvostat kaikkea mitä olet, et sitä mitä omistat. Tie on pitkä ja kivinen riippuen siitä, kuinka kauas olet ajautunut henkisestä tiestä.

Voi syystä kysyä, miten lähteä ja kulkea tällä tiellä. Tärkeintä on puhdas motivaatio. Opettaja tulee, kun olet riittävän pitkällä. Opettajan ei tarvitse olla fyysinen, itse olen ollut henkioppaiden eli ”sattuman” sekä intuition ohjauksessa. En tunne oppaitani, mutta tiedän heidät, koska koen heidän ohjauksensa.

Kirjat ja opetukset ovat tärkeitä opettajia. Sinun vain pitää ymmärtää ja sisäistää opetus. Itse en ole meditoinut paljoakaan, enkä säännöllisesti. Minun ei ole tarvinnut, koska tantran tie on edennyt muutenkin. Kirjan aiheuttaman ymmärryksen lisäksi tiedän nyt, että minun pitää meditoida.  Kuten enkelit sanovat, olen Jussina valmis. Nyt minun on löydettävä muut todellisuudet. Se on tieni seuraava vaihe. Se on buddhalainen ja hindulainen polku. Sen löydän meditoimalla.

Uskonto oli minulle välinen löytää itseni. Siis vain Väline, ei itseisarvo. Minä en ole koskaan hirveästi palvonut mitään enkä ketään, eikä minun Jumalani sitä kaipaakaan. Hänelle on tärkeää, että löydän rakkauden itsestäni ja sitä kautta rakkauden muihin. Kuten Jeesus sanoi.

Muut todellisuudet, yhteinen alkukoti ja tietoisuus selittävät paljon. Kun ei ole aikaa eikä paikkaa, jotka sitovat, voi liikkua aineettomasti molemmissa, menneisyyteen ja tulevaisuuteen, sekä osaa ennustaa. Kun meillä on yhteinen tietoisuus voimme parantaa toisiamme, olimmepa samalla paikalla tai ei. Kun on samaa tietoisuutta kuin auttajahenget, voi keskustella heidän kanssaan. Muuttuu itse auttavaksi hengeksi.  

Monet teistä kokevat henkisen ihmisen energian. Se on auttavaa ja tukevaa energiaa, tekee hyvälle mielelle. Toinen voimakasa energia on säteilevä seksuaalienergia. Se on aiheuttanut minullekin välillä väärinkäsityksiä tavoitteistani. Siksi en voi, enkä saa käyttää tätä energia muiden hyväksikäyttöön.

Olen koko ikäni yrittänyt iskeä naisia. Nyt kun se onnistuisi, en sitä voi.

Mutta jatketaan tästä aiheesta. Nyt lähden Neljän Tuulen leirille kokemaan Korealaisen shamaanin. On vähän leiriä haittaavia perhemenoja, mutta tiedän, että minun on osallistuttava intiaanien hikimajaseremoniaan. Olen jossain elämässä ollut intiaanishamaani ja osaan ottaa hänen energiansa itseeni. Olen toivonut myös kosketusta hänen tietoisuuteensa, luonnon viisauteen, mutta se saa vielä odottaa.

Toinen hahmo, johon minun on helppo samaistua, on Faarao Eknaton, aurinkofaarao. Kun otan hänen energiansa, minulle tulee hyvä olo ja tunnen säteileväni auringon energiaa. Saman tilan saa aikaan, kun kuvittelen käyskenteleväni Atlantiksen kaduilla.

Niin ja meidän karhu tietty. Sen olen kokenut itsessäni jo pitkään. Mutta miten nämä liittyvät  maailmankaikkeuteen, todellisuuteen ja tietoisuuteen – siitä enemmän ensi kerralla.