web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Mielen voima


Mielen voima                            5.12.18

Tai Situ Rinpoche sanoi Sherablingin luostarissa luennolla, että energia täydellisen moraalin voima. Täh? Eihän se sano mitään. Oli pakko mennä juttusille. Sanoin, etten ymmärtänyt hänen energian määritelmäänsä. Hän sanoi: ”Energia on mielen voima”. Sen ymmärsin ja siitä kirjoitan nyt.

Sairaudet mielen vahvistajana

Tajusin jälkikäteen, että energian määritelmä oli syötti minulle. Sain tapaamisella voimansiirron ja siitä henkinen vauhtini alkoi.  Jos joskus vielä tapaan Tai Situn sanon: ”Kiitos helvetillisistä vuosista. Oli hyvä harjoitus!” (kaikenlaisia syöpiä ja sen esiasteita, tukehtumiskohtauksia jne jne). On aika rankka harjoitus, kun ei uskalla syödä, koska pelkää, että kuolee tukehtumiseen.

Vaikka sairauden hetkellä mieli on välillä voimaton, on kaikki kuitenkin parhaaksesi – mielen vavistukseksi, jos sen niin osaat ottaa. Kun minun oli sairaalasta tultua pakko kävellä hiljaa vaimon tuella, näin ympäristön aivan uudella tavalla. Havaitsin paremmin ja enemmän. Ihmettelin, olenko minä ennen kävellyt tästä, kun en ole aiemmin huomannut näitä kauniita asioita.

Paras ennaltaehkäisy sairauksia vastaan on mielen tasapaino.

Minua on yllättänyt, kuinka fyysinen henkinen puhdistautumisprosessini on ollut. Kerran Enkelit kertoivat minulle kanavoijan kautta, että aivojani rukataan. Aivomuutokset vaikuttavat usein puheeseen. Minulle tuli vaikeuksia muodostaa sanoja, enkä enää osannut sanoa r-kirjainta. Tätä kesti muutaman kuukauden. Jotta tällaisen kestää, se edellyttää tosi vahvaa motivaatiota ja lujaa uskoa siihen, että auttajasi tietävät mikä sinulle o parasta.

Energia siis on mielen voima! Yleisesti jo hyväksytään, että ajatuksen voima vaikuttaa siihen mitä tapahtuu. Jos ajattelet onnistuvasti – onnistut, jos ajattelet epäonnistuvasi- epäonnistut, toteaa nimimerkki: Kokemusta on (jälkimmäisestä).

Kvanttifyysikot ajattelevat niin, että asioilla on erilaisia toteutumismahdollisuuksia. Sinun mielesi kehittyneisyys vaikuttaa siihen, kuinka itsellesi oikean vaihtohehdon valitset.

Opettaja

Energia on mielen voima vain, jos mielesi on valmis, tasapainossa. Jokainen henkinen tie alkaa itsetutkiskelulla ja itsensä hoitamisella – paranemisella. Joidenkin tie on pitkä ja kivinen, toinen voi olla valmiimpi. Toiset ovat oppineita, toiset opetettuja.

Edesmenneen Akong Rinpochen sanoin voit lentää Lontoosta Samyelingin luostariin Skotlantiin tai kävellä. Kummalla matkalla näet ja opit enemmän? Itse olen ollut tässä prosessissa päätoimisesti 20 vuotta, heti kun jäin eläkkeelle ja töitä itsessäni vielä on. Monta ihmiselämää kestävä homma!

Henkisen tien fyysisiä auttajia voi olla monenlaisia: oman uskomuksen mukainen opettaja olisi paras, psykoterapeutti aivan yhtä hyvä. Opettajille/terapeuteille on ominaista, että he vain opastavat ja työt teet sinä itse. Sitä ei kukaan tee puolestasi. Kaikki tarvittava tieto on sinussa ja opettaja auttaa sinua löytämään sen - myös sinussa uinuvan valtavan rakkauden – jumaluuden – yhteisen tietoisuutemme. Sinun on ensin opittava rakastamaan itseäsi, jotta voisit rakastaa muita.

Uskonnoista Hindulaisuus ja siitä syntynyt buddhalaisuus tarjoavat parhaimmat mielen harjoittamisen menetelmät. Se on näiden uskontojen sisältö henkisen tien taapertajalle. Niissä on myös rikkaat rituaalit ja kauniit seremoniat, jotka vaikuttavat suoraan mieleen, vaikka niitä palvontana pidetään. Rituaalien kautta pääset sopivaan mielentilaan. Harjoitusten kautta käsittelet ongelmiasi.

Kirkon ja Raamatun perusteella syyllistyn Jumalan pilkkaan, kun sanon, että Jumaluus - Jumala löytyy ihmisen sisältä. Uskon Joulukuun Ultrassa osoittaneeni, että Jeesus ei jaa näitä kirkon ajatuksia. Jos Jumala on ihmisen ulkopuolella, ei tarvita uskonnossa menetelmiä jumaluuden etsimiseen ihmisen sisältä. Ja toisaalta aasialaisten uskontojen mielen kehittämisen menetelmät ovat Länsimaisen tieteen, psykiatrian ja  psykologian tunnustamia.

Uskonto on vain väline henkisen rauhan saavuttamiseen, se ei ole päämäärä, kuten moni kristitty uskoo. Kun olet perillä ja tajuat olemassaolon, et tarvitse enää uskontoa, muuta kuin auttaaksesi muita.

Opettaja opettaa sinun havainnoimaan itseäsi. Sinussa voi olla puolia, joista on päästävä henkisellä tiellä eroon (viha, kateus, mustasukkaisuus, pahantahtoisuus jne). Sinun on löydettävä syyt, jotta voit päästä eroon seurauksista. Erehdyt ja teet väärin monta kertaa ennen kuin opit.

Mieli rauhoittuu vain, kun ajatukset rauhoittuvat. Et mieti mennyttä, et tulevaa. Kohtaat ihmiset ihmisinä, rakkaudella, ilman minkäänlaisia hyviä tai pahoja ajatuksia, vaikka sama ihminen on voinut vahingoittaa sinua aiemmin. Suhtaudut kaikkiin ihmisiin rakastavalla myötätunnolla. Buddhalaisuus on näissä asioissa lähellä Länsimaista kognitiivista psykologiaa.

Yleisimmin käytetty harjoitus mielen tyynnyttämiseksi on meditaatio. Se ei ole uskonnollinen menetelmä. Lännessä suurta huutoa oleva Mindfullness perustuu Buddhan opetuksiin tietoisesta läsnäolosta. Se onnistuu vain, jos et tarvitse enää kaikkea energiaa itseesi, vaan sitä riittää ulkomaailman tarkkailuun.
Ensimmäisinä vuosina käsittelet meditaatiossa itseäsi ja rauhoitat mieltäsi. Vähitellen meditaatio muuttuu miellyttäväksi ja ehkä joskus paljon myöhemmin koet muita todellisuuksia.

Harjoitus

Buddhalaisuus lähtee siitä, että oppilaan on etsittävä itse ensin totuus itsestään ja sitten totuus ympäröivästä maailmasta. Opettaja ohjaa näitä ahaa-elämyksiä. Mutta sinun on itse ymmärrettävä. Enkelit hokivat koko ajan kanavoijalleni: ”Älä selitä, Jussin on tajuttava itse”.

Opettajat opettavat usein harjoitusten avulla. Seuraavassa esimerkki mielen harjoituksesta. Olin Tara Rokpan buddhalaisen ryhmäterapian viikon kestävässä syntymäretriitissä. Käsittelin siellä suhteeni vanhempiin ja asian piti olla kunnossa. Minulla oli astma ja näin samana talvena ilmoituksen syvähengitystekniikkakurssista. Olin juuri opetellut täydellistä joogahengitystä ja ajattelin kurssilla syventää ja jokapäiväistää hengitystekniikkaa. Kurssi olikin Sufien retriitti. Minut huijattiin kurssille!

Alussa tanssimme. Vetäjä Devapada sanoi, että minussa on paljon kätkettyä vihaa, koska tanssin jäykästi. Olin eri mieltä, pidän tanssimisesta. Sitten oli dynaaminen harjoitus, joka purkaa vallitsevaa energiaa. Minusta purkautui valtavat aggressiot. Oli pakko myöntää, että vihaa oli.

Sitten aloimme etsiä syitä. Hän kävi läpi mahdollisia lähisukulaisia. ”Onko siskoja” hän kysyi. ”Voi j…lauta, siinä se on” vastasin. Olin saanut lapsena muutaman kerran remmiä, kun nuorempi sisko väitti minun kiusanneen, mitä en ollut tehnyt. Olin aikuisena sosiaalisesti arka, vetäytyvä ja minulla oli huono ryhti. Pelkäsin rangaistusta. Vihasin tajuamattani ympäristöäni, koska minua oli kohdeltu mielestäni väärin.  Kun tajusin nämä asiat, ryhti oikeni (pakko oieta, että energia voi kulkea vapaasti), löysin myötätunnon ja rakkauden – aikaa myöten. Näin pieni tapahtuma vaikutti koko aikuiselämäni. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten harjoituksen kautta voi käsitellä ongelmia.

Ei fyysiset opettajat ja opetukset

Alussa kertomani Tai Situn voimansiirto voimisti tantra- eli energiaprosessiani. Sen tavoite on valaistua yhdessä ihmiselämässä. Tiibetissä prosessi vaatii aina opettajan, koska prosessi on nopea ja valmistautumaton voi vahingoittaa mieltään, voi joutua mielisairaalaan. Esimerkkejä on. On välillä aika tyhjän päällä, kun turvallinen ja tuttu luonnerakenne muuttuu. Varsinkin jos ei ole tukena fyysistä opettajaa.

Sinä et voi valita tantra-, eli energiaprosessia. Sen antaa fyysinen opettaja tai henkioppaat. Ennen Tai Situa oli minussa jo alkanut chakrojen puhdistus- ja Kundaliinin nousuprosessi.

Jos ei ole fyysistä opettajaa niin henkioppaat ohjaavat sinua tielläsi mielen voimaan. Heistä ei ole apua, jos egosi vie sinua väärään suuntaan. Siksi tarvitaan ensin mielen puhdistusta.

Tapaan fyysisiä opettajia ehkä kerran vuodessa. Kun mieli on avoin, huomaat, että henkioppaat ohjaavat tietäsi monin tavoin. Mitä erilaisemmista opetuksista löytyy usein viesti, joka on tarkoitettu juuri sinulle. Edes opettaja ei tiedä sitä. Hänen puheensa tulee yhteisestä tietoisuudestamme. Sinun on oltava koko ajan tarkkaavainen, tietoinen.  

Kun minä kirjoitan, tulee intuition, tietoisuuden kautta asioita, jotka ovat opetuksia joillekin teistä rakkaat lukijat.
Useimmat meistä ovat kokeneet miten aina löytyy oikea kirja tai opettaja juuri sen hetkiseen tilanteeseen. Voit luottaa siihen. Tieto ja opettaja tulevat, kun olet valmis vastaanottamaan heidät.

Henkisellä tiellä sattumaa ei ole. Sattuma on henkioppaiden sinulle antama ohjaus. Henkisellä tiellä näytetään usein seuraava taso, jolle sinun tulee pyrkiä.

Aikanaan kuulin enkeleiltä kuuluvani Valkoiseen Veljeskuntaan. En tiennyt heistä mitään. Hengen ja tiedon messuilla ensimmäinen aihe luokassa oli ”Valkonen Veljeskunta”. YES, sinne, kiitos henkioppaat! Mutta luennoitsija ei tullutkaan. Oliko minua taas huijattu? Käytävällä tapasin ”sattumalta” hyvän ystävän. Hän oli aivan innoissaan. Hän oli saanut Veljeskunnalta aivan mahtavan kanavoinnin samana aamuna. Arkkienkeli Gabrielkin oli paikalla. Hän on auttajani. Siksi tiesin, että viesti on tulossa minulle. Pyysin ystäväni kanavoimaan, josko minulle tulisi viesti. Tuli aivan mahtava viesti, täytti koko sivun. Kiitos.

Yllättäen olen huomannut, että lapsuuden tarina suojelusenkelistä on totta. Minä en uskonut Enkeleihin, kunnes tapasin Sanni Nevalaisen. Hän tiesi minusta asioita, joita vaimokaan ei tiedä. Pakko uskoa. Enkelit ohjaisivat tietäni monta vuotta. Kun chakrakuvassa näkyi ongelmia jossain cahkrassa, Enkelit auttoivat hoitamaan juuri tätä chakraa. Nyt olen enkelien osalta valmis, mutta itse en lainkaan tunne niin. Ensin hoidetaan isommat mielen ongelmat, sitten kun harjaannutaan, huomataan yhä enemmän parannettavaa.

Minulle on kerrottu, että mukanani on paljon henkioppaita. Tiedän heidät, mutta en näe, enkä koe heitä – vielä. Nämä ohjaavat tietäni ja tuovat sille ”sattumia”. Luotan heihin nykyään täysin. He ovat osa yhteistä tietoisuutta, heillä on yhteisestä tietoisuudesta lähtevä mielen voima. Intuitio on yhteisen tietoisuuden voima. Henkioppaita voi olla mitä moninaisempia tarpeen mukaan henkilöstä riippuen.

Henkisen tien kulkeminen vaatii valtavan motivaation, kun ”kasvatus” tapahtuu usein vastoinkäymisten kautta. Mielesi kehittyminen on niin hidasta, että et välttämättä huomaa sitä itse. Meillä oli pieni ryhmä, ja tapasimme vuosittain opettajamme Charles Lawrencen. Näissä normaalielämästä poikkeavissa harjoitustilanteissa usein huomasin hämmästyksekseni ja ilokseni itsessäni tapahtuneen muutoksen. Ajatusten hillintä vaan edelleen tuottaa töitä.

Kun olet löytänyt mielen voiman, valaistunut, saatat pettyäkin. Et saa mitään yliluonnollisia voimia. Hakkasit puita ennen valaistumista ja hakkaat edelleen puita. Voit kuitenkin vaikuttaa energiallasi ympäristöösi tietoisesti. Mutta suurempi vaikutus tulee tiedostamattasi. Kun säteilet hyvää energiaa, ihmisillä ympärilläsi on hyvä olla. Myös saatat tietämättäsi säteillä parantavaa energiaa sitä tarvitsevalle. Jumala/kaiken kattava tietoisuus parantaa maailmaa sinun välittämän energian kautta.

Kun sinun mielelläsi on voima, olet tasapainossa itsesi kanssa. elät onnellisuuden tilassa Voit ohjata elämääsi. Olet viisas ja luova koska olet yhteydessä kaiken kattavaan tietoisuuteen. Sieltä saat energian - mielesi voiman. Kun chakrasi ja energiakanavasi ovat auki ja puhteet, ei energian matkalla tapahdu hävikkiä