web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Neljä Tuultaja minä

Neljä Tuulta ja minä                                                  29.7.19

Olen käynyt Neljän Tuulen leireillä 15 vuotta. Henkinen kehitys on yleensä hidasta, eikä sitä itse välttämättä huomaa kotioloissa. Leireillä olen aina ilokseni havainnut mitä kaikkea hyvää minussa on tapahtunut - miten olen edennyt henkisellä tielläni. Näen, miten minun käytökseni on muuttunut ja miten muiden reagointi minuun on muuttunut. Jooo, on sanottu monta kertaa, että analysoin likaa, mutta tieni on ymmärryksen tie.

Tämä on täysin henkilökohtainen tilitys, kuten kaikki blogikirjoitukseni. Olen kirjoittanut blogeja jo toistakymmentä vuotta, avoimesti ja rehellisesti – tai siis melkein. Huonoissa asioissa olen ollut aina avoin, mutta en hyvissä asioissa, kun en ole uskonut kaikkia niitä mairittelevia asioita, joita henkioppaani ovat sanoneet minusta.

Tämä blogi kertoo yhden ihmisen kokemuksista ja leirin herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. Käyttäydyin välillä oudosti ja yritän nyt selittää sitä.Minkälainen leiri Sinulla oli?

Haluan kuitenkin ensiksi esittää anteeksipyynnön. Minussa on erakkoluonnetta ja olen vetäytynyt omiin oloihini leireillä liian usein. Muta siihen on syy. Intiassa Sherablingin luostarissa sain voimansiirron (Kenting Tai Situ Rinpochelta), joka voimisti tantraprosessiani. Vastoinkäymiset ovat osa henkistä kasvuprosessiani, minulla ne ovat ilmenneet sairauksina, jotka liittyvät aina puhdistettavaan chakraan.

Esimerkiksi en ole tahallani tehnyt pahaa, mutta olen puhunut ja ajatellut pahaa. Niinpä kurkkuchakran puhdistus on ollut erityisen vaikeaa: Kilpirauhasyöpä, rajuja tukehtumiskohtauksia, astma, refluksitauti jne. Mutta näistä olen kertonut aiemmin.

Syöpiä on ollut useampia. Ne ovat olleet riittävän pahoja pysähdyttääkseen, mutta eivät niin pahoja, että potilas kuolisi kesken hoidon. Jokaisella syövällä on ollut oma opetuksensa. Kova pää tarvitsee kovat lääkkeet.

Tantra on salainen prosessi ja hyvä niin, koska ilman ohjausta se voi johtaa mielisairaalaan ja tiedän näin käyneenkin Suomessa. Tantrassa kaikki tapahtuu yhdessä ihmiselämässä, joka muuten vaatisi ehkä satoja ihmiselämiä, eli on aika lujilla. Siksi Tantrasta ei ole opetuksia, eikä lamat halua puhua siitä. Se edellyttäisi aina paikallaolevaa opettajaa. Minulla ei tätä ole ollut, vaan olen ollut henkioppaiden ohjauksessa, eikä ne paljon selittele. On ollut vain pakko luottaa, vaikka ei tiedä missä on ja mihin on menossa. Enkelitkin vaan hokivat koko ajan kanavoijalleni, älä selitä Jussille, sen on tajuttava itse. Olen ollut hyvin yksin. Tämä vain selitykseksi, kun minua on moitittu ujoksi ja vetäytyväksi. Mutta ei enää tämän leirin jälkeen.

En näe mitään eroa Buddhalaisella ja Hindulaisella Tanrtralla (joka on väärin ymmärretty Länsimaissa vain seksiin liittyväksi). Siksi ei liene ihme, että olen yleensä hindu-munkki Swamin kanssa samaa mieltä hänen syvällisistä FB-päivityksistään. Ja siksi olin hyvin otettu leirillä etuoikeutetusta asemasta tuliseremoniassa. Swami on tehnyt sen minulle Intiassa ennenkin ja viitannut energiaani. Ja siitä päästään intiaanishamaani Charlesiin, joka menee aina tavoitteiden yli (beyond). Pyydän Swamilta ja Charlesilta anteeksi, jos en ole aina tajunnut kaikkea oikein näissä jutuissani.

Tantrahan on energiaprosessi. Kun tapasin Charlesin Evon leirillä eka kertaa, kielsin hänet kolmasti. Hän väitti kolme eri kertaa, että tunnemme toisemme. Kun tapasimme seuraavan kerran, hän sanoi, ettei hän minua tunne, van energiani on tuttua, se on samanlaista kuin hänen. Minulla on tunne, että harjoituksissa energiamme tukevat toisiaan ja auttavat osanottajia.

Aikanaan Sherablingissä koin vähän samaa kolmen vanhan laman taholta. Esimerkiksi luostarin kahvilassa yksi Lama tervehti hyvin ystävällisesti, nousi ja lähti tulemaan käsi ojossa kohti iloisena jälleennäkemisestämme, muta pysähtyi muutaman metrin päässä hyvin hämmästyneenä. Hän ei tuntenutkaan minua. Hän tunnisti energian ja koki sen tuttuna. Se on Jumalinen Energia  - Pyhä Henki.

Islantilaisen Raggan esitys oli aivan huippua – jo vain mie tykkäsin. Yhtä viehättävä ihminen kuin hänen kuvailemansa keijut. Kuulin Islannissa samat tarinat, miten kivissä olevia haltijoiden koteja siirrettiin teiden tieltä. Oli mahtavaa tavata ihminen, joka oli kaiken sen takana.

Kun hän kertoi tuovansa haltijansa mukanaan tiipiihin, tuli valtava tuttuuden ja onnellisuuden tunne. Siihen liittyy usein syvä kiitollisuus. Olimme aikanaan kahden viikon luontomatkalla Islannista ja pidin maasta kovasti, miksen sitten heidän Jumalistakaan. Siksi he olivat tuttuja.

VÄÄRIN! Eivät he olleet tuttuja, mutta heidän jumalinen energiansa oli tuttua. Tosin ensimmäistä kertaa kokemillani energioilla oli islantilainen laatu. Se oli ehkä mielikuvitusta, mutta Charlesin sanoin: kuvitelkaa! Niin minä opin energioidenkin tunnistamisen.

Tiipiissä oli koko ajan vahva energia. Sen tuntee, kun laittaa silmät kiinni. Tulee hyvä ja syvän onnellinen olo. Ehkä hieman huojuttaa. Kuvittele, niin opit. Olin paljon meditaatiotilassa ja energian välittäjänä.

Hyvin harva meistä kuulee tai näkee henkiä. Useampi tuntee henget. Jotkut meistä näkevät/kokevat/keskustelevat henkien kanssa. Antavat niille nimiä.

Minä koen kaiken energiana, mitä kaikki onkin. Kaikki on yhtä. Vaikka puhun universaalista tietoisuudesta/energiasta Jumalana, uskon kuitenkin Jeesukseen (en ihmisen kirjoittamaan Raamattuun) ja Buddhaan. He osoittivat elämällään, että meistä jokaisesta voi tulla Jumalia. Vanhoissa blogeissani on yksi Jeesuskanavointi ja juttu Jeesuksesta ja Buddhasta (julkaistu Ultra-lehdessä), miten heidän oppinsa olivat lopulta yhtä (Tuomaan evankeliumi)

Jokaisessa uskonnossa ensimmäinen askel Jumaluuteen tapahtuu sinussa. Sinun on mentävä itseesi ja puhdistettava se, mikä on puhdistettava, että löydät henkisen rauhan. Sen jälkeen henkinen tiesi alkaa toden teolla.

Apropo henkioppaista, jotka ovat vieneet tietäni eteenpäin. Aina on löytynyt oikea opettaja ja opetus, oikea kirja sen hetkiseen tilanteeseen. ”Sattuma” tai intuitio eli henkioppaani ovat ohjanneet minut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Joskus ”sattumat” ovat hauskoja, hengillä on huumorintajua. Kerron enemmän kun tavataan. Kun vain uskot tiehesi, tulet toimeen ilman fyysistä opettajaakin.

Minä olen halunnut aina yhteyden henkiauttajiini. Olen kertonut, miten enkelini Sanni Nevalainen on toiminut enkelikanavoijanani. Enkelit ovat ohjanneet tietäni viimeiset vuodet, kunnes sanoivat, että nyt minun pitää pärjätä omillani. Tuntui vähän katkeralta ja hyljätyltä, mutta olivathan he oikeassa, tietty. Tämä on ehkä vaikein vaihe, koko perusluonteeni muuttaminen. Aivoja jo rukattiin ja tuli puhevaikeuksia. Mutta tiedän miten tehdä se ja motivaatiota on, joskus liiankin paljon niin, että  se vähän hidastaa. En turhaan ollut töissä kehityshommissa, nyt vaan kehitän itseäni.

Minulle on ollut henkilökohtainen ongelma. Minulla ei ole mitään kontaktia henkioppaisiini. Niin kovasti haluaisin jutella heidän kanssaan, niin kuin Ukko ja moni muu. Ragga kertoi tarinan, missä keijut tulivat auttamaan peikkoja. Peikot eivät nähneet heitä, mutta tiesivät, että heitä autetaan. Molemmilla oli oma tehtävänsä. Niinhän se on oppaani ja minä autamme toisiamme – siis en kyllä tiedä miten minä auttaisin heitä. VÄÄRIN. Auttamalla teitä, autan heitä. Auttamalla ihmistä. Henkioppaiden keinot ovat rajallisia ja he tarvitsevat ihmistä toteuttamaan asioita tässä rajallisessa maailmassa. He ovat meitä varten.

Jokainen saa leiristä sen verran minkä uskaltaa ottaa. Siksi vetäytyminen on tyhmää herra Hakala. Me autamme toisiamme. Energia työskentelee meidän kautta, mutta välillä meidän tietämättä tai aikomatta. Intuitiomme ohjaa energiaa oikealle ihmiselle.

Myös minä vaikutan ihmisiin. En tee sitä tietoisesti, vaan energiani toimii. Näen kyllä, miten se vaikuttaa ihmisiin tai kuulen jälkikäteen. Karhu tuli minuun rajusti 20 v leirillä ja taisi jäädä.  Monet kokevat Karhun halauksissani ja rummutuksissani.

Kuten hyvin ehkä tiedät, mulla on halu halata (ja sulla on siihen taito). Halaamisessa välittyy hyvää energiaa, aivan kuten äiti Amman halauksissa. Kun menin hänen halaukseensa, ei hän minua halannut. Hän purskahti sydämelliseen nauruun ja tönäisi olkapäästä: mitä sinä täällä teet. Niinpä minäkin purskahdin nauruun.

Rakas ystäväni sanoi, että henkisyyden näkee silmistä. Silmät ovat sielun peili. Siksi Charlesin silmiinkatsomisharjoitus oli tehokas. Ma kaikki autamme toisiamme, kunhan uskallamme päästää lähelle. Joidenkin vastaanottimet ja parantava energia toimii paremmin kuin toisilla, mutta senkin voi oppia henkisen tien myötä.  

Jotkut ihastelivat alkujuuriin menevää kurkkulauluääntelyäni. Kirjoitin aivan ihanien tyttöjen kirjaan, että kyse ei ole etsimisestä, vaan löytämisestä. Kaikki on sinussa. Voit löytää itsestäsi aivan uusia puolia, kun energia pääsee virtaamaan sinussa vapaasti. Viisaus, onnellisuus, luovuus jne jne. Eikö näitä kannata tavoitella? Ne ovat henkisen tien tuloksia kirjojenkin mukaan. En tiedä valaistunko, mutta jo nämä riittäisivät.

No, siinä tuli vähän tajunnanvirtaa pahemmin ponnistelematta. Eli leiri oli minulle hyvin tärkeä; tiedän missä olen ja hyväksyn olotilani. En enää vetäydy vaan olen mukana ja autan aina kuin voin. Anna intuitioni viedä minut niiden ihmisten luo, joita energiani voi auttaa. KORJAUS:  Energiani auttaa Sinua tajuamaan ongelman syyn, jotta voi auttaa itseäsi. Olen joutunut kovapäisenä käymään hyvin syvällä itsessäni ja se on ollut hyvin raskasta, mielisairaala on ollut lähellä. Olen oppinut, muut ovat opetettuja, ehkä siitäkin on joskus vielä hyötyä.

Kuten leirilläkin totesimme, ei ole oikeita tai vääriä teitä, on vain erilaisia teitä, olipa uskonto mikä tahansa. Tässä esitettyjä ajatuksia löydät Jeesukselta (kirkon nykyään pitkin hampain tunnustamasta Tuomaan Evankeliumista, joka on ristiriidassa Raamatun kanssa), Gnostilaisilta, Sufeilta, Teosofeilta, Kreikan ja Egyptin mytologista (Eknaton, olen elänyt hänen aikanaan), Shamanismista, Animismista, Hindulaisuudesta, Buddhalaisilta, Ihmeiden Oppikurssista jne jne. Viralliset Abrahimaliset uskonnot eivät näitä käsityksiä jaa. Heidän mukaansa on pyhäinhäväistystä, jos sanotaan, että aivan tavallisesta pulliaisesta voi tulla Jumala, jos vaan on motivoitunut ja uskoo itseensä. Tai että luonnossa voi olla henkiä.

Paljon parempi leiri, kuin moni muu huonompi, kun tekstin tulo ei millään meinaa lakata.