web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kaikki on yhtä

Anteeksi. Tämä raivostuttava ohjelma kirjoittaa kappaleet ja sanat välillä yhteen. Kappaleet korjasin, mutta en jaksa käydä tekstiä läpi.


Kaikki on yhtä                                                 25.5.20

En ole kirjoitellut pitkään aikaan. Nämä asiat on jokaisenitse koettava. Mutta jotain kuitenkin.

Ego ohjaa meidän tietämme mielihalujen, tavaroiden,tapahtumien ja ihmisten jne herättämien tunteiden pohjalta. Usein ne perustuvatikäviin kokemuksiin, kateuteen, vihaan jne. Tuntuu, että evoluutio on tehnytvihan osaksi egoa. Kauan sitten kaikki vieras oli pahasta. Vihollinen tappoimiehet, vei naiset ja ruoat.  Vihaamallasäilyi hengissä.

Henkisellä tiellä ajattelu ja puhe vähenevät, ei ole tarvispuhua turhia. Syvä onnellisuuden tunne lisääntyy, samoin luovuus ja viisaus,kun energia kulkee vapaasti, ilman sen voimaa syöviä mielen esteitä. Siksinunnat ja munkit ovat selibaatissa, kun myös seksuaalisuus voimistuu- jasäteilee. Elämän voima.

Mielenikin on aika hiljaa, tai opetan sitä olemaan. En enääpakota, vaan hivutan, tarpeellinen minussa tapahtuu, mutta tarvitsen aikaa. Onvielä herkkiä kohtia. Esim. epäoikeudenmukaisesti kohdeltuna ajatukset pyöriikuin karuselli. Aina niistä ei heti pääse eroon. Mutta en enää moiti itseäni.

Uskonnot eivät ole päämääriä, ne ovat vain keinoja, joita eienää tarvita, kun päämäärä on saavutettu. Kysyin eräässä kanavoinnissa asiaaJeesukselta. Hänen mukaansa joka uskonnossa on aitoja etsijöitä. Jatkanajatusta niin, että eri uskontojen etsijät löytävät toisensa, kun ovatriittävän pitkällä. Viimeksi Karmeliitta abbedissa puhui kuin minun suulla,käytti vaan eri termejä.

Seuraavan uskontokäsityksen jakavat jollain tasolla ainakinJuutalaiset (Tora), Buddhalaiset, Hindut, Teosofit, Sufit (muslimeja) jaGnostilaiset (kristittyjä). Lisään luetteloon myös Jeesuksen sekä suomalaisetesi-isämme (Animismi).

Uudessa Testamentin evankeliumit ovat pahasti ristiriidassakeskenään. Teologit ovat yhtä mieltä vain, että Jeesus kastettiin ja kuoliristillä. Pitkälti Paavali loi Kristinuskon seremoniat ja opinkappaleet.Raamattu on kirjoitettu monta kertaa uudelleen, heijastaen aina oman aikansaarvoja ja hallitsijan ja kirkon valtaan liittyviä tarpeita.

Vuonna 1945 Egyptin Nag Hammadista löytyi kirjakääröjä, joissaoli Tuomaan evankeliumi. Kirkko kiisti pitkään löydön aitouden, koskaevankeliumi vie pohjaa kirkon opetusilta. Löytö on sikäli merkittävä, ettäteksti on aitoa ja alkuperäistä Jeesuksen ylösmerkittyä puhetta. Ihminen ei oleehtinyt peukaloida sitä mieleisekseen. Olen käsitellyt asiaa tarkemminblogissani Jeesus ja Buddha. En näe suurta eroa herrojen opetuksen välkillä.

Molemmattulivat maailmaan osittaakseen, että valaistuminen on ihmiselle mahdollista.Buddha mietti enemmän sitä, minkälainen yksilökohtainen tie (erilaisia mielenharjoituksia) vie parhaiten valaistumiseen. Lukemalla kognitiivista psykologiaalöytää samat ajatukset.

Siis mitä näille luettelemilleni uskonnoille on yhteistä? Seon: kaikki on yhtä, kaikki on energiaa. Olisin voinut lisätä listaan myöskvanttifysiikan, joka on tullut samoille linjoille, jotka jotkut uskonnot ovattienneet jo vuosituhansia.  Ennenkvanttifyysikkojen löytöjä kaiken ykseys oli tieteen mielestä täyttä huuhaata.Erityisesti Tiede-lehti on kiitettävästi levittänyt tätä huuhaa-ideaa. Uskonettä tämän päivän mystiikka on huomispäivän tiedettä.

Joiden fyysikkojen mielestä kaikkialla olevaa energiaa voikutasua tietoisuudeksi, niin kuin minäkin ajattelen. Kun egon valta vähenee,saamme yhteyden tähän tietoisuuteen, jota voi kutsua vaikka intuitioksi taiJumalaksikin. Se vaan ei vastaa Kristinuskoon eikä Islamiin perustuvaaJumalkäsitystä. Ne ovat mielestään ainoita oikeita uskontoja. Jumalaa pitääpelätä ja palvoa. On jumalanapilkkaa sanoa, että ihminen saa energiassayhteyden Jumalaan -  voi löytää Jumalansisältään. Maahanmuuton vuoksi kirkko on lieventänyt asenteitaan, muta islam eitippaakaan. Kristinuskon teologia ja kriittinen kyseenalaistava tutkimus on muslimeilleJumalan pilkkaa.

Mutta siis minä, uskon, että Jumala on minussa ja Sinussa.Se vaan on kaivettava esiin. Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä”sanoivat minulle kaverini Valkoisessa Veljeskunnassa.

Mitä sitten olivat muinaissuomalaisten henget? Tai Hindujentai Shintolaisten Jumalat? Ne ovat energian ilmentymiä, eri nimillä vain. Eiväthänesi-isämme olleet näistä asioista tietoisia, se oli koko heidän elämänsä. Eiväthe tienneet muuta. Vähitellen alkoi ihmisen mielihyvän tavoittelu ja ego saadavaltaa, kunnes koko asia unohtui ja on nyt huuhaata.

Jos asia on näin Jumala löytyy sisältä, mihin tarvitaan ulkopuolisenJumalan palvontaa? Sitähän on joka uskonnosta. Ensiksi sanon, että kaikki eivättarvitse palvonnan kohteita tiellään, minä kuulun heihin. En ole edesmeditoinut kunnolla. Ainoa harjoitus, jota olen tehnyt kunnolla, on kuolemaanliittyvä Powa. Ringu Tulku Rinpochen mukaan ei harjoituksia tarvitse tehdä, josprosessi etenee muutenkin. Voimansiirtoja olen kyllä saanut häneltä ja Tai SituRinpochelta. Tantra-prosessini etenee muutenkin. Prosessin alkamisesta ei itsevoi päättää.

Perinteisesti Tiibetinbuddhalaisuudessa Tantr -prosessi onsalainen. Nyt tiedän miksi. Prosessi on todella raju ja vie mielisairaalaan,jos ei ole valmistautunut. Se kehitys, mikä voi viedä satojakin ihmiselämiä,tehdään yhdessä elämässä. Ja apua ei tule mistään, kaikki on tajuttava itse. Tiibetissäprosessi edellytti aina paikalla olevaa opettajaa, muuten vahingoittaa itseään. Noo, kyllä sitä apua tulee, se lähinnäohjaa polkua, kun jokin tavoite on saavutettu. Sain Tai Situlta tätätarkoittavan rituaalinimen.

Tantra-eli energiaprosessiin kuuluu raju väsymys. 20 vuodenkokemusta löytyy. Alussa väsymys liittyy kehon, eli chakrojen ja energiakanavienpuhdistumiseen, myöhemmin (Charles Lawrencen mukaan) yhä hienompiaenergiatasojen vastaanottamiseen.

Väsymys vaan jatkuu. Mielen kehitys on niin hidasta, etteisitä aina itse kotioloissa huomaa. Olen taatusti muuttunut ihmisenä paljon.Väsymys on ainoa selvä merkki, että jotain on menossa Ja aina tulee oikea tietooikeaan aikaan. Astrologi Seppo Tanhua kertoi omasta väsymyksestään.Ensimmäinen ihminen, jolla on sama ongelma. Hänen mukaansa hän on osa ValonVerkkoa. Hänen energiansa työskentelee kaiken elävän hyväksi. Itse ei tiedämitä tapahtuu. Mutta niinhän se on, energia säteilee..

Seppo sanoi, että valotyö on välillä niin rankkaa, etteiauta muuta kuin mennä maate. Ei jaksa muuta. Nyt olen turvautunut välillä kofeiinitabletteihinvoidakseni elää edes vähän normaalia elämää. Olen kyllä ennenkin kuullut, ettävaikka en itse sitä huomaa, energia työskentelee kauttani ihmisten hyväksi. Muttaei kyllä vaimon hyväksi. Jatkuva väsymys kiristää pinnaa, kun pitäisi tehdä, mutteijaksa. Luostarissa tämä homma toimisi.

Mutta hei! Palvonnastahan minun piti kirjoittaa! Ehkäihmisten enemmistölle Jumalan palvonta (Jumalanpalvelus) on keskeinen osauskonnon harjoitusta varsinkin yhteiskuntasidonnaisissa Abrahamilaisissauskonnoissa. Yhteiskunnat ja niiden arvot muuttuvat, ne tuovat ongelmia Abrahamilaisille(homot, lesbot, naispapit). Miehet ovat käyttäneet kiitettävästi uskontojahyväkseen alistaakseen naiset.

 Minusta Jumalalla onniin hyvä itseluottamus, ettei hän kaipaa palvontaa, vaan ihminen tekee senitsensä vuoksi, vaikka kuvittelee muuta. Eikä ole huono asia.

Intiasta lähteneet uskonnot ovat yksilökohtaisia. Ihminen eiole muuttunut paljonkaan 2500 vuodessa. Ihmistä koskeva oppi on aina ajankohtainen.Siksi esim. Buddhalaisuus ja tiede eivät ole ristiriidassa keskenään.

Siis palvonta. Et ole yhtään sen parempi tai huonompi palvottai et. Ei kannata kantaa huonoa omaatuntoa, vaikka Abrahamilaiset niinsanovat. Palvontaan kuuluvat rituaalit vaikuttavat aivoihin sanoo tiede.Palvonnassa mieli rauhoittuu. Kun mieli ei juokse ympäri seiniä, saatat tajutajotain itsestäsi, kun egon aiheuttamat häiriöt poistuvat. Ehkä kaunis laulu tuoautuuden tunteen. Se on suunta, johon sinun on pyrittävä. Uskontoa antaa myösyhteiskuntaa ylläpitäviä ja elämää puolustavia moraalisääntöjä.

Monesti kuoleman pelko ajaa viimeistään ihmisen uskonnonpariin. On löydettävä jotain toivoa. Muistutan kertomastani kuolemankokemuksesta. Tunsin unessa tutun kuoleman tunteen. Mieleni oli aivan kirkas.Maistelin tilaa vähän aikaa ja totesin, että varmaan olen kuollut. Fyysisestisaatoin ollakin vähän aikaa kuollut. Seuraava ajatus oli: mihin nyt?

Olen kertonut myös, miten löysin Egyptistä yhden aiemmanelämäni, täällä annettujen faktojen pohjalta (tästä enemmän blogissa: Sattumakuljettaa). Olin edellisessä elämässä rabbi ja näytän edelleen siltä ja minultaon monesti kysytty olenko pappi tai suoraan kustuttu papiksi ja rabbiksi. Olenkertonut, miten sotapäällikön elämäni on vaikuttanut tässä elämä. Pääsin eroonastmasta, kun tajusin sen. Olen taatusti Suomen ainoa buddhalainenyliluutnantti ja näin vain sotilasunia. Eli on pakko uskoa aiempiin elämiin.

Uskon, että kun on riittävän pitkällä henkisellä tiellä,mieli pysyy kirkkaana kuoleman jälkeen. Monissa uskoinnoissa on kolmen (vainajaläsnä) ja 49 päivän (muisteltava vainajaa) rajapyykit.

Muta jos mieli pysyy kirkkaana, on Buddhalaisuudessa edessävalaistuminen tai paluu takaisin opettelemaan egosta irtipääsyä. Mahayana-Budhalaisudenmukaisesesti valaistunutkin haluaa palata tänne takaisin, niin kauan kuinkärsimystä on maan päällä.

Monet kulttuurit ovat tuhoutuneet ennen meitä. Luonto ontuhonnut ne, tai ihmisen raadollisuus. Niin on käymässä meillekin. Tuho onuuden alku. Kuolema ei ole loppu vaan uuden alku. Kuolema ei ole paha asia.

 Uskon ja toivon, ettätulevat sukupolvet tajuavat miten nykyihminen on ajanut itsensä umpikujaan, kunei ole kunnioittanut äiti maata. Markkinatalous on suurin syyllinen luontoatuhoava jatkuvaan kasvuun, oman voiton pyyntiin ja mielihyvän hankkimiseentavaroilla. Nämä asiat ovat niin nykyihmisen sisäänrakennettuja, etten uskotulevien sukupolvien pystyvän pelastamaan itseään. On aloitettava alusta.

Kyllä tuli taas tajunnan virtaa. Olivatpa nämä jutut mitätahansa, näistä on jollekin teistä hyötyä. Kaiken kattava tietoisuus onohjannut kättäni. Näppäinsormet eivät oikein pysyneet ajatusten perässä. Entiedä kenelle annan apua, eikä minun tarvitsekaan tietääkään. Olen vain välineenergian kulkea.

P.S. Unessa tuli valkoisin kirjaimin viesti: ”Olet yksimeistä”.  Kaiken kattava energia, jotamyös Jumalaksi voi kutsua, on meissä jo odottamassa. Se vaan on jäänyt egonmielivallan alle. Siksi henkisen tien ensimmäinen vaihe on aina työskentelyegon kanssa.