web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Jeesus ja homot

                                                                1.10.20

Kirkon viime vuosikymmenien keskeisimmät teologiset keskustelunaiheet ovat olleet homot, lesbot ja naispapit. Kirkko luo mitä suurinta epätasa-arvoa katsomalla, että jotkut ihmiset ovat kelvollisia saamaan kirkon palveluksia toiset eivät ole. Valtion kirkko ei voi luokitella kansalaisia tällä tavalla. Kaikki ovat lain edessä samanarvoisia.

Jeesus ei sanonut mitään koko asiasta. Tai sanoihan hän: ”rakasta lähimmäistäsi”. Hän ei erotellut kuka kelpaa rakastettavaksi lähimmäiseksi.

Paavalihan loi kirkon keskeiset opinkappaleet ja rituaalit. Hän kyllä sanoi ”nainen vaietkoon seurakunnassa”. Tätä ennen hän oli päästänyt naiset jumalanpalveluksiin. Kun naiset eivät aiemmin olleet olleet palveluksissa, he koko ajan häiritsivät kyselemällä miehiltään ”mitä nyt tapahtuu, mitä se nyt sanoo”. Paavali kehotti jättämään kyselyt kotiin - ei seurakuntaan.
Vanha Testamentti on homokielteinen. Se heijastaa kirjoitusajankohdan asenteita ja arvoja. Juutalaiset olivat ympäröivien kansojen puristuksessa. Ainoa mahdollisuus säilyä hengissä oli lisääntyä. Homous oli tuolloin yleistä naapurikansoissa. Sitä vastaan piti puolustautua.