web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tajunnanvirtaa henkisestä tiestä - taas

Tajunnanvirtaa henkisestä tiestä - taas

Aikanaan kirjoittelin aktiivisesti tiestäni, mutta en enää ole oikein voinut, koska jossain vaiheessa jokaisen on ymmärrettävä itse. Toisaalta kirjoitan sen, minkä intuitio sanoo, koska mieleeni tulevista sanoista on hyötyä jollekin teistä. Tuli taas aikamoista tajunnanvirtaa. Olen kanava, myös energiamielessä, mutta siitä enemmän Shaamnaaniseuran tapahtumassa Pyhtään Stocforssissa elokuussa.
Jokaisessa hyvään pyrkivässä uskonnossa tai uskomuksessa tie alkaa aina ensin itsestä. On löydettävä Jumala ensin itsestä, ennen kuin sen voi löytää ulkopuoleltaan. Jos tarvitsee kaiken rakkauden itselleen, ei siitä liikene muille.

Eräässä FB-keskustelussa väiteltiin kiivaasti siitä, onko Jumala ihmisen sisä- vai ulkopuolella. Tämä on hyvä esimerkki, miten opetukset muuttuvat, kun kuljet tietäsi. Aloittelijan on etsittävä Jumalaa itsestään, sillä siellä se on. Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä. Kun pääsee pitemmälle tiellään, huomaa, että Jumala on myös ulkopuolella. Ikävintä FB-keskusteluissa on, että tien alkuvaiheessa on tiukimmat mielipiteet ja kovimmat hyökkäykset muita käsityksiä vastaan.

Olen kirjoittanut omasta sisäisen Jumalan etsinnästäni, koska siitä on ollut hyötyä muille. Vaikka meidän kaikkien tie on hyvin erilainen, niin vertaistuki auttaa. En ole ennen uskonut enkeleihin ja aiempiin elämiin, mutta kuten olen kertonut, sain niin vahvat näytöt, että oli pakko uskoa. Chakra-kuvat ja enkelit olivat aina samaa mieltä mikä chakra on kehitysvuorossa. Sairauksia ja syöpiä oli paljon. Kova pää, joka ei vähemmällä usko. Jokainen syöpä vei tietäni eteenpäin. Mieli on hyvä kehittämään sairauksia.

Miksi sitten lopetin kirjoittamisen? Eräs nunna sanoi, ettei olisi pitänyt kirjoittaa itsestäni ollenkaan. Syy on se, että olen salaisessa tiinetinbuddhalaisessa Tantra-prosessissa. Siitä ei ole kirjoja, siitä ei saa opetuksia, lamat vaikenevat. Selvennys. 1800-luvulla kun tiedemiehet menivät Intiaan heitä kiinnostui vain Tantran seuksuaalisuus ja toivat sen Eurooppaan, mutta oikeasti seksuaalisuus on vain pieni osaa Tantraa.
Onneksi Tantra ei ala itsestään, vaan tarvitaan opettaja arvioimaan kestätkö prosessin. Siinä tapahtuu yhdessä ihmiselämässä se mikä muuten vaatisi monia ihmiselämiä. On todella tyhjän päällä, kun huomaa, että kaikki se mihin on itsessä luottanut vuosikymmenet, haihtuu pois. Olet aivan eri ihminen. Uskokaa pois, mielisairaala on ollut lähellä. Olen kerran puhunut tästä asiasta psykiatrille. Määräsi vuoden psyykelääkityksen, jota en ottanut, enkä vieläkään ole mielisairaalassa.

Raskainta on ollut, ettei minulla ole ollut fyysisesti läsnä olevaa opettajaa. ”SAttunma” on ollut oppaani ja siitä olen jo kirjoittanut (Sattuma kuljettaa). Kerran opettajani Charles katsoi yläpuolelleni ja sanoi, että kyllä siellä on paljon väkeä, yksi lamakin.  Kun kukaan ei auta puheen tasolla, ei tiedä missä on ja mihin on menossa. Tähän tarvitaan kovaa motivaatiota ja uskoa henkioppaisiin.

Henkinen tie etenee asteettain. Enkelit sanoivat jatkuvasti oppaalleni Sannille: ”Älä selitä Jussille, sen on tajuttava itse”. Minun tieni on ymmärtämisen tie, joka on vaatinut eri uskontojen opiskelua. Jos nyt kirjoittaisin, mitä olen ymmärtänyt, aloittelija voisi kuvitella ymmärtävänsä saman ja jättää väliin tien muut, Egoon liittyvät vaiheet. Tällä tiellä ei ole oikopolkuja.
Uskonnot tarjoavat puitteet henkiselle tielle. Erilaisin rituaalein ja harjoituksin pyritään tiellä eteenpäin. Tästä tiestä en tiedä kovin paljon, koska tieni etenee ilman näitä. Ringu Tulkun mukaan harjoituksia ei tarvita, jos tie etenee muutenkin. Toisaalta kun ei ole uskonnon puitteita eikä opettajaa , joiden opastuksessa edetä, voi tehdä itselleen paljon hallaa. Jeesuksia on paljon mielisairaaloissa. Siksi opettaja on erittäin tärkeä. Opettaja tulee, kun olet valmis.

Olen törmännyt FB:ssä liian usein niihin farisealaisiin, jotka mielestään tietävät kaikki uskonnosta, sen rituaaleista, opettajista historiasta ja luulevat ylemmyydentunnossaan sen olevan henkinen tie. He eivät voi ymmärtää, että joku voisi edetä henkisellä tiellä ilman tätä tietämystä. Nyt vain on niin, ettei pelkkä tieto riitä.

Tänä keväänä on taas moneen otteeseen mieleen tulleet Jeesuksen sanat: ”Jumalani, miksi minut hylkäsit?”. Henkinen tie ei ole helppo useimmille, ei ainakaan minulle. Tämä riippuu täysin siitä, kuinka paljon on tehtävä töitä itsensä kanssa. Jotkut ovat jo aiemmissa elämissä tehneet töitä.

Jokaisella uskonnolla on omat tavoitteensa mihin pyrkiä. Mutta en eivät loppujen lopuksi ole kovin erilaisia loppusoralla, etsijät löytävät toisensa. Viimeksi Karmeliittanunna puhui kuin buddhalainen.

Seuraavat uskonnot ja uskomukset näkevät, että kaikki on yhtä, kaikkialla ympärillämme on energiaa, jota myös yhteiseksi tietoisuudeksi voi kutsua. Henkinen tie on egon vallasta irtipäästämistä ja sulautumista ympäröivään energiaan - tietoisuuteen. Kvanttifysiikka tunnustaa jo energian ja jotkut kvanttifyysikoista väittävät, että energiaa voi kutsua yhteiseksi tietoisuudeksi.
Näitä uskomuksia jakavat jollain tasolla Animismi, Shamanismi, Egyptin mysteerikoulut, Shintolaisuus, Taolaisuus, Buddhalaisuus, Hindulaisuus, Islamin Sufit, Juutalaisten Kabbala, Kristittyjen Gnostilaiset, Teosofit jne jne. Ai niin ja Jeesus.

On tieteellinen fakta, että Raamatun testamentit eivät pidä paikkaansa. Teologit ovat yhtä mieltä vain kahdesta asiasta: Jeesus kastettiin ja ristiinnaulittiin. Sitten löytyi Tuomaan testamentti (v 1945), jota ei ihminen ole ehtinyt muuttaa. Kirkko kielsi sen alussa harhaoppina, mutta ei kiellä enää. Ihmisestä voi tulla Jumala, jopa parempi kuin Jeesus Testamentin mukaan (löytyy netistä Suomeksi)

Kun FB:ssä hyökättiin Buddhalaisessa keskustelussa em. listan julkaisemista vastaa, kerroin, että nimenomaan Dalai Lama (Kirja Beyond Religion) korostaa uskontojen yhteistyötä, yhteisten ihmisyyteen liittyvien arvojen löytämistä, jotka eivät ole minkään yksittäisen uskonnon mukaisia, mutta ei niiden vastaisiaikaan. Dalai Lama oli myös ensimmäinen, joka toi esiin Tiibetinbuddhalaisten ja Kvanttifysiikan käsitysten yhdenmukaisuuden.

Alussa mainitsemassani Stockforssin tapahtumassa olen mukana entisenä kunnallispoliitikkona vetämässä keskustelua ”Shamanismi ja politiikka”. Sain jälleen FB:ssä voimakasta vastusta, kun kerroin Osallistuvasta eli Yhteiskunnallisesta Buddhalaisuudesta, joka on kansainvälisesti laajeneva ilmiö. Henkisen tien taapertajat keskittyvät alussa itseensä, kuten edellä kerroin. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ei taatusti tule mieleen. Mutta tien edetessä, kun huomio vähitellen siirtyy sisältä ulospäin, alkaa muiden ihmisten auttaminen kiinnostaa. Meillä olisi hyvät edellytykset auttaa muita, kun opimme rakastamaan lähimmäistämme niin kuin itseämme. Ja mitä ylempänä on politiikan hierarkiassa, sitä enemmän voi auttaa kärsiviä.

Eri puolueet arvostavat lähimmäisen rakkautta aika eri tavalla. Toinen ääripää on ”Olet oman onnesi seppä. On oma vika, jos epäonnistut ja saat kärsiä sen nahoissaan. Kaikki erilaisuus on pahasta. Ihminen on talousjärjestelmää varten”. Toisessa ääripäässä sanotaan: ”Meidän tulee yhdessä auttaa sairaita, lapsia, työttömiä ja niitä, jotka ovat pudonneet oravanpyörästä. Talousjärjestelmä on ihmistä varten”. Oho. Otinko minä poliittista kantaa? No kyllä minulla se on.Ja arvatkaa kumminko minä ajattelen. En ole kunnallisvaaliehdokas.