web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Turhat ajatukset

Turhat ajatukset                                17.8.21

Olen kirjoittanut näitä blogeja jo toistakymmentä vuotta kohta varmaan 400 blogia. Olen kirjoittanut omasta henkisestä tiestäni muille avuksi. Viime vuosina jutut ovat vähentyneet, syynä Tantra, eli energiaprosessi. Sillä nyt ymmärrän, että jos alkaa valmistautumattomana kuvitella olevansa Tantrassa, se tie voi päätyä mielisairaalaan. Olen tavannut muitakin Tantran tiellä olevia tai niin väittäviä. Uskallan kirjoittaa jonkin verran yleisellä tasolla, sillä Tantran aloittaa aina opettaja, joka arvioi sinut sen perusteella kuinka pitkällä olet ja tuletko kestämään prosessin. Minulle sen teki Tai Situ Rinpoche.

Tantrassa yhdessä ihmiselämässä tapahtuu se, mitä muilla vaatii jopa satoja elämiä. Sitä Jussia jonka kanssa olen elänyt yli 70 vuotta ei enää ole. Kaikki se tuttu ja turvallinen, johon olen luottanut, on pois pyyhkäisty, tai siis minä itse olen sen itse tehnyt. On välillä tosi tyhjä ja epävarma olo ja se taas heijastuu jatkuvina sairauksina. joiden aiheuttaja on turhat ajatukset.

Olen ollut varovainen senkin vuoksi, että normaalilla henkisellä tiellä on aina opettaja, joka puuttuu ja ohjaa ja jolta saa tukea. Minulla ei sellaista ole ollut - vain henkioppaat, hups ei mitään ”vain”. Enkelit hokivat jatkuvasti Sannille, kanavoijalleni, ettei Jussille saa selittää, sen on tajuttava itse. Ainoa tuki ovat olleet saamani voimansiirrot, joiden vaikutusta en osaa tunnistaa. Tämänkin perusteella on tyhjä olo, kukaan ei kerro missä olet ja minne olet menossa. Olen kyllä joskus saanut kuulla, kuinka pitkällä olen, mutta huono itsetunto ei usko.

Minun prosessini on ollut hyvin fyysinen prosessi. Chakrojen puhdistuminen aiheutti sairauksia, syövät ovat pysäytelleet. Ne ovat olleet vakavia, muttei niin vakavia, ettei oppilas olisi kuollut. Tarpeen jokainen.
Energiakeskukset ja -kanavat ovat puhdistuneet energian kulkea vapaasti. Kun energian kulun esteet poistuvat, energia voimistuu. Tähän perustan Shamaanitapaamisen työpajani.


Edellinen teksti  taas vain muistutukseksi ja taustaksi. Olen niistä jo kirjoittanut.  Tämän jutun kirjoitan itseäni varten. Asiat selkeytyvät minulle kirjoittaessa.  Olen aina ajatellut kirjoittamalla. Intuitio on yleensä tuonut aiheen minulle, josta teille jollekin on ollut hyötyä. Nyt aion hyötyä itse, jotta pääsen eroon turhista ajatuksista.

Meditaatio pyrkii mielen rauhoittamiseen, turhista ajatuksista luopumiseen. Ajatukset liittyvät tulevaisuuden tai menneisyyden märehtimiseen. Se ei muuta mitään. Hetkonen… se muuttaa sinua. Stressi tulevasta sairastuttaa, kuten stressi yleensäkin. Menneen murehtiminen voi tuoda katkeruutta. Turhat ajatukset sairastuttavat. Ne voivat luoda ja vahvistaa vihaa, kateutta jne jotain ihmistä tai tapahtumaa kohtaan. Valtaosa sairauden syistä ovat psykosomaattisia – mielestä johtuvia. Kun mieli rauhoittuu, turhat ajatukset kaikkoavat ja saman tekee sairauden – kaikkoavat.

Buddhalaisuudessa pyritään erilaisin menetelmin mielen rauhoittamiseen. Minulla se tapahtui läpikäymällä traumattiset elämäni kokemukset ja ymmärtämällä, miten ne vieläkin vaikuttavat tässä hetkessä. Tiibetinbuddhalaisessa Vayaranassa on monia menetelmiä mielen puhdistamiseen, zeniläiset luottavat pääasiassa meditaation voimaan.

Yleisin ja suosituin menetelmä henkisellä tiellä on meditaatio. Tavoite on, että meditaatio-tila leviää normaaliin elämään. Suhtautuu rauhallisesti kaikkeen ilman tapahtuman/ihmisen aiheuttamia tunteita. Oleta, että tämä prosessi etenee niin, että ei tietoisesti käsittele koettuja traumoja. Tunteet menevät syvemmälle, eivätkä pääse pintaan. Voin olla väärässäkin.

Oma prosessini on aina ollut tietoinen (enkelit: ”älä selitä Jussille”). Olen huomannut kehitystarpeen itsessäni ja päättänyt muuttaa käytöstäni. Muutos voi viedä vuosia ja takapakkia tulee varmasti. On vain luotettava. Sitten jonain päivänä huomaa yllättäen, ettei toistakaan enää epätoivottua käyttäytymistä.  Normaalisti opettaja ohjaa tätä prosessia. Syövät olivat rajuja muistutuksia siitä, että minun on muututtava. Ne pysäyttivät joka kerta ja syvän epätoivon jälkeen tajuaa, miksi ne olivat tarpeen. Suurin osa kärsimyksestäni johtuu siitä, etten uskonut Juurilamaani Rabsangia, joka sanoi jo kauan sitten: ”Usko vaan kaikki menee hyvin”

Ajattelua tarvitaan jokapäiväisessä elämässä. Muuten ei selviä. Mutta suurin osa puheestamme ja ajattelustamme on aivan turhaa, koska ne nostavat tunteita. Ne eivät vie mitenkään ajateltua asiaa eteenpäin, vaikka ajattelu olisi kuinka positiivista. Stop. Ei ihan näin. Nimittäin on tieteellisestikin tutkittu fakta, että positiivinen ajattelu luo positiivisia tapahtumia ja päinvastoin: paha ajattelu……Mitenkäs tämä sopii kaavaan?

Sopii se. Kun ajattelu vähenee, ego pienenee. Ego pysyy vallassa ajattelun voimalla. Kun ego pienenee, on lähempänä valaistumista. Kun on lähellä valaistumista alkaa tuntea syvää onnellisuutta ja vähitellen alkaa säteillä sitä. Yhtyy ympärillä olevaan kaiken kattavaan energiaan, yhteiseen tietoisuuteemme. Aiemmin hirveän tärkeät asiat eivät enää olekaan niitä. Asioiden tärkeysjärjestys muuttuu. Kun säteilee onnellisuutta asiat menevät hyvin. Shamaaniopettajani Charles sanoi jotain siihen suuntaan, että aja vaan kaupan oven viereen siellä on tyhjä parkkipaikka. Aina oli.

Mutta ajattelun vähentäminen ei ole helppo juttu, ei myöskään puhumisen. Mielihyväajatuksilla on ainakin minulla suuri valta ajatteluuni. Yritän nukkumaan mennessä olla ajattelematta mitään unen saantia helpottavia mielihyväajatuksia. Nyt se jo onnistuu. Mingyur Rinpoche näytti luennolla, miten hän vaipui syvään uneen sekunneissa silmiemme edessä.

Kannattaa kyseenalaista ajatuksia. Mitä hyötyä niistä on? Loukkaavatko ne jotain henkilöä? Vievätkö ne asiaa eteen päin? Yritänkö irtautua niillä todellisuudesta? Vievätkö ne minut pois todellisuudesta? Yritänkö paikata loukattua itsetuntoa asettumalla muiden yläpuolelle? Onko ajatuksissani vihaa, ahneutta, kateutta, kostoa, mustasukkaisuutta jne? Ovatko ne pahoja ajatuksia? Jne jne.

Buddhalaisuuden ensimmäinen perusopetus on, että elämä on kärsimystä, mutta henkinen tie poistaa kärsimyksen. Emme itse tajua, kuinka paljon ajattelustamme liittyy tavaroihin. Haluamme lisää, uutta, parempaa ja kärsimme, jos emme saa. Jos taas meillä on varaa näihin, elämme tavaroiden, mielihyvän kautta. Se tie tuntuu varmasti mukavalta, mutta vie poispäin henkisistä arvoista. Turha kulutus tappaa myös maapallo.

P.S. Apropo tai jotain sellaista. Näitä juttuja on helppo kirjoittaa. Siksi, että kerron itsestäni, eikä kukaan voi olla eri mieltä, kun meillä jokaisella on ollut erilainen elämä. Mutta siksi myös, että tiede on tullut Buddhalaisuuden linjoille. Kun aikanaan sain nunna Ani Sherabin perusopetuksia kerroin psykologivaimolle, että Ani sanoi näin, eihän se voi pitää paikkaansa. Joka kerta vaimo sanoi, että kyllä se kognitiivisen psykologian valossa voi olla niin. Kun ymmärrän tätä tieteenhaaraa, ymmärrän myös, miten ihminen elää tunteidensa harhassa. Kvanttifysiikka on varmistanut monet aiemmat ajatukseni ja buddhalaiset opit tosiksi. Lähestyn itseäni sisältä mutta myös ulkopuolelta buddhalaisuuden oppien ja tieteen avulla. Kun on selvä viitekehys, on helppo kirjoittaa.