web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Isona minusta tuli kiva

Isona minusta tuli kiva                                                 23.8.21


Terveisiä Shamaaniseuran kansainväliseltä leiriltä, jossa minulla oli työpaja. Ja elämän käännekohta.

Jotta ymmärtäisit tapahtuman suuruuden, kertaan vielä vanhaa, samaa oli jo viime blogissa. 20 vuotta sairauksia, syöpiä, väsymystä, epätoivoa, tyhjyyttä jne jne. Henkioppaiden mukaan minun pitää ymmärtää itse kaikki, minua ei ole saanut auttaa. Minulla ei ole ollut koko ajan läsnä olevaa fyysistä opettajaa, jolta edes kysellä. En ole tiennyt, missä ja olen ja mihin menossa. Se turvallinen Jussi, jonka olen tuntenut yli 70 v, ei enää ole. Mielisairaalakin oli lähellä. Sain vuoden psyykelääkityksen, kun kerroin lääkärille, että vaiva voi ehkä johtua chakran puhdistumisesta. Sain vuoden psyykelääkityksen, jota en ottanut.

En ole tehnyt pahaa, mutta puhut ja ajatellut pahaa kyllä olen. Mistähän johtuivat Kilpirauhassyöpä, tukehtumiskohtaukset, Astma, Refluksitauti jne jne. Mutta ei niin vakavia sairauksia, että oppilas olisi kuollut.
Minähän olen hyvin avoimesti kirjoittanut ja muutenkin puhunut tiestäni näissä blogeissa. Avuksi muille. Usein intuitio ohjaa kättäni, jonkun Teidän avuksenne.

Ja nyt stop. Valitus loppui tähän. Juurilamani sanoi 20 vuotta sitten, ettei fyysinen puhdistumisprosessiprosessi olisi ollut mahdollinen työssä ollessa (jäin osa-aikaeläkkeelle 56 vuotiaana). Stockforssin leirillä vasta muistin, mitä hän sanoi alussa: ”Älä murehdi kaikki menee kuitenkin hyvin”. Vaan olen kyllä murehtinut ja paljon. Usko on ollut heikko, vaikka motivaatio on ollut vahva. Nyt jälkikäteen katsellen prosessi on ollut hyvin looginen.
Olin iloinen, että shamaaniseura otti yhteyttä ja pyysi työpajaa – joku tarvitsee minua! Henkioppaat ovat sanoneet, etten itse saa valita tietäni. Jokohan nyt saan tietää mikä minusta tulee isona.

Henkisellä tiellä olevalla on vaikea uskoa sitä mairittelevaa kuvaa, jonka henkioppailla saattaa olla. Niin minullakin. Tiesin, että minulla on voimakas energia, joka säteilee, siitähän olen jo kirjoittanut. Mutta voinko auttaa sillä muita, sitä en tiennyt. Joten työpaja oli testi. Olenko riittävän pitkällä avautumaan muille?

Henkinen muutos on hidasta. Sitä ei aina itse huomaa. Tällaiset leirit ovat päivitystä varten. Aiemmin Neljän Tuulen leirit ajoivat saman asian. Itse huomaan oman kehityksen monella tavalla.

2382021_184328_1.jpg

Suhteessa muihin ihmisiin: erakosta on tullut avoin huulenheittäjä, joka jopa joskus uskaltaa ottaa kontaktia, joskus jopa auttaa.  Pitkä ja raskas tie auttaa ymmärtämään. Monien kanssa olivat aiemmat elämät sivunneet toisiaan.

Suhteessa energiaan: Olen muuttunut tosi herkäksi energialle. Oho, meinasin mennä transsiin Witun ämmien, ei ku akkojen musiikista. Venäläisen shamaanin rummutus vei kohti transsia. Vaan en vielä ole uskaltanut mennä loppuun asti: menettää tajunnan. Kristianan itkulaulu jysähti kuin moukari ja heti. Pakko lähteä pois piiristä. Tulikävelyyn menin ensin pelleillen, poltti jalkoja. Seuraavan kerran menin meditaatiotilaan, ei polttanut. Jälkeenpäin huvitti, kun itsensä vanhaksi ja raihnaaksi kuvitteleva äijä juoksi kuin Urospeura piirissä läpi tuhkan ikänsä unohtaen.

Suhteessa itseen: Oma avoimuus palkittiin. Oli paljon, paljon hyvä keskusteluja, miestenkin kanssa, enkä enää paennut. Työpajan jälkeen minulla saattaa olla realistinen kuva, siitä mikä olen henkisessä mielessä. Voin ja osaan auttaa. Tunnen aitoa myötätuntoa ja ystävyyttä, en enää oman seulan läpi. Jopa läheisyyttä, rakkautta ja samankaltaisuutta – terveisiä vaan.

Hyvä on, ei pidetä teitä jännityksessä. Olin valinnut työpajaan erilaisia rituaaleja ja harjoituksia (ääni, kuulo, näkö, hajukin piti olla), joiden tarkoituksena auttaa ihmisiä aistimaan energiaa ja nostaa energiaa. En ottanut ryhmään montaa osanotattajaa, koska harjoitus on monipuolinen ja vahva. Oli seurattava osanottajia – turhaan. Edes energiasätkyjä en nähnyt. Etukäteen pelkäsin, että oli liikaa tai liian voimakkaita harjoituksia. Ja perkee, olisihan henkioppaat puuttuneet, jos harjoituksista olisi ollut haittaa. He varmaan minulle nämä harjoitukset olivat aiemmin opettaneet, tai siis laittaneet oppimaan. Jotkut ovat opetettuja, toiset oppineita.
Akong Rinpoche sanoi, että Skotlantiin pääsee kyllä lentäen, mutta kävellenkin. Kumpi oppii enemmän?

Meni 15 minuuttia, ennen kuin kukaan liikahti harjoituksen jälkeen. Yhdessä luomamme energiamme oli pehmeää ja kaunista. Halusivat heti uudestaan. Kyllä minä pyynnöstä voin tulla tekemään harjoituksen, kunhan paikka löytyy ja kulut kustannetaan. Ryhmä voi olla n. 8-15 henkeä (juhani.hakala1@gmail.com).

Nyt minä tiedän, mikä minusta isona tulee - tsot, tsot ei vielä. Nimittäin tieni suuntaa vielä vähän viilattiin. ”Sattuma” vei minut ihmisen juttusille, joka näkee aiempia elämiä. Seuraavana aamuna hän sanoi, että hänellä on viesti henkioppailtani. Malttamattoman odotin. Hän aloitti: ”Oletko ollut Aurinkokuningas tai….”. Keskeytin heti ”Ei, olen ollut Aurinkofaarao Eknaton (tai Akhenaten), joka korvasi Egyptin vanhat Jumalat auringolla”. Enkelit olivat jo aiemmin näin väittäneet. Minäkö faarao? Ei varmastikaan. Nyt oli pakko uskoa, kun sama tieto tuli eri lähteestä. Vauuu, Nefertiti oli mun muija ja Tutankhamon poika. Hyvä on, uskotaan sitten.

Aikanaan kun sain tiedon faaraoelämästäni, kiinnitin huomioni aurinkoon, vahvimpaan energia lähteeseen. Mutta sairaudet ja mieleni luoma kurjuus tuijottivat oman napaan. Nyt henkioppailta tuli viesti: minun pitää hyödyntää aurinkoa paljon enemmän. Miten, minullahan on ollut jo 3 ihosyöpää. ”Syövät ovat juuri siksi, kun en ole hyödyntänyt aurinkoa” huutaa kuoro. Mielikuvatasolla rakas Jussi. Sinähän hoet, että energia on mielen voima.

Vasta nyt tuli mieleeni ensimmäinen energiaharjoitukseni, jota tuli tekemään Juan Lopera Espanjasta. Se liittyi juuri aurinkoon. Hän otti meidät yksitellen ulos ja piti lausua mantraa ”Om”. Ihmettelin, miksi hän laittaa minut poispäin auringosta. Mitään ei tapahtunut. Kun muut olivat läpikäyneet harjoituksen, hän kutsui minut uudelleen, nyt aurinkoon päin. Energia jysähti päälle kuin pommi. Sätkyin maassa 20 minuuttia ja ihmettelin miksei Juan auta. Vartaloni ei kestänyt niin suurta energiamäärää. Kyllähän minä nykyäänkin sätkin helposti energiamuutoksista.
Kiitos oppaani, henkiset ja fyysiset - niin ja ”sattuma”. Jos leiri järjestetään ensi vuonna, se on sattumaa, mutta jos vielä seuraavanakin, se on perinne.

2382021_183446_0.jpg

Wikipedia:
Egyptin faarao, joka hallitsi 18. dynastian aikaan vuosina 1353–1336 eaa. tai 1351–1334 eaa. Akhenaten yritti~käännyttää~Egyptiä~yksijumalaisuuteen kieltämällä vanhat jumalat ja asettamalla oman Aton-jumalansa ainoaksi jumalaksi.~
Pian valtaannousunsa jälkeen hän meni naimisiin~Nefertitin~kanssa, josta tuli hänen kuningattarensa.[2]~Toistaiseksi tunnistamattoman sivuvaimonsa, joka oli myös hänen sisarensa,[3]~[4]~kanssa Akhenaten sai pojan nimeltä~Tutankhamon, josta tuli aikanaan faarao