web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energia ja minä 2

Energia ja minä 2                                              28.2.2022

Kirjoittelen näitä juttuja aika pitkälle myös itselleni. Kirjoittamalla selkeytän ajatuksiani.

Siispä missä nyt mennään? Mikä on uskontokäsitykseni? Aika hyvän kuvan saat Ultrassa julkaistussa blogistani: ”Tiede tullut uskontojen linjoille?”  3.2.21.

Keskeistä on Buddhalaisuuden tieteen mukaisuus. Buddhalainen käsitys maailmasta oli 2500 vuotta huuhaata, kunnes tiede tuli samoille linjoille. (terveisiä Tiedelehdelle, jonka mukaan uskonnot ovat huuhaata). Ja yllättäen ajatus kaiken ykseydestä löytyy monista uskonnoista – ja Kvanttifysiikasta! Toistan: Dalai Lama: ”Jos tiede ja uskonto ovat ristiriidassa, muutetaan uskontoa”.

Olen iloinen sanoessani, että jaan Dalai Laman ajatukset kaikesta: tieteestä, rakkaudesta, maailman pelastamisesta……

Valaistuminen on minulle yhtymistä ympärillämme olevaan yhteiseen tietoisuuteen, jota joku voi kutsua Jumalaksikin. Minulle henkinen tie on kehon puhdistumista energian kulkea.

Lapset ja koirat tunnistavat energiani. Lapset alkavat oma-aloitteisesti jutella. Koirat haluavat aivan välttämättä silityksiäni, eivät anna periksi ennen silityksiä. Kerroin edellisessä blogissa myös miten Charles ja lamat tunnistivat energiani. Olen päätellyt monen muun lailla, että me olemme menettäneet kyvyn aistia ympärillämme olevaa energiaa, ja sitä taitoa yritän opettaa työpajoissani. Lapset ja eläimet sen vielä osaavat, kunnes väitämme lapsillemme, ettei mielikuvitusolentoja ei ole olemassa.

Entä suhteeni Jumaliin? On kaksi kaveria, jotka elivät täällä ja elämällään osoittivat, että tavallinen ihminen voi valaistua.  Kulttuurisista syitä Jeesus on minulle hahmona lähempi. Olen oppinut lapsesta lähtien häneen. Raamattu, eikä kirkon Jeesus puhutellut minua, vaikka oli harras kristitty vuoteen 1986, jolloin naisia ei päästetty papeiksi. Ja toisaalta Buddhan opetukset ovat vieneet tietäni eteenpäin, kun en silloin tiennyt mitä Jeesus oikeasti ajatteli.

Ihminen on luonut kirkon ja Raamatun tukemaan omia käsityksiään. Uskon ainoaan testamenttiin, jota ihminen ei ole muuttanut, koska se löytyi vajaa 100 vuotta sitten. Nyt kirkkokin myöntää Tuomaan testamentin aitouden. Siinä Jeesus näkee kaiken ykseyden. Meistä voi hänen mukaansa tulla parempia kuin hän itse oli. (Ultralehdessä julkaistu henkinen blogi: Jeesus ja Buddha” 17.9.18).

Miltäkö minusta nyt tuntuu? 20 vuotta pohjatonta väsymystä sairauksia, syöpiä jne. Juurilaman mukaan prosessi oli mahdollista, vasta kun jäin osa-aikaeläkkeelle. On sen verran kokonaisvaltainen.

Nyt pahin on ohi. Tunnen sormia ja varpaita myöten, miten energia tulee minuun. Ne ovat voimakkaita aaltoja. Miksi? En tiedä.
Nyt tuntuu siltä, että tiedän mihin pyrin, minkälainen olen silloin, kun olen perillä muutaman sadan elämän jälkeen.

Voimakasa energia edelleen väsyttää, kun se pyöriin minussa. En vaan tiedä miksi pyörii. Astrologini mukaan energiani toimii ja auttaa muita ihmisiä tietämättäni. Sehän olisi jo elämäntehtävä, mutta se ei tyydytä, kun sitä ei itse tiedä, kärsii vain energiaryöpyistä. Enkelit hokivat, etten itse saa valita elämäntehtävääni.

Se nyt on selvää, että säteilen energiaa, halauksiani halutaan, koska niistä tulee hyvä olo. Energian seksilataus on joskus aiheuttanut väärinkäsityksiä aikeistani. Shamaanipäivät olivat testi siitä, miten muut tuntevat energiani – onnistui. Nyt olen valmis jakamaan tietoa ja kokemuksia. Tunnen, miten energia tulee ja on minussa.

Onnellisuus on henkisen tien tulos, samoin luovuus, kun energia voi kulkea vapaasti minussa. Ei ole luovuudelle eikä viisaudelle esteitä. Silloin tällöin tuleva onnellisuuden tunne on huikea. Jokapäiväisessä elämässä vaan henkinen tie jää kaiken rutiinin ja turhan murehtimisen jalkoihin. Luostarissa kaikki olisi monin kerroin helpompaa, kun on vähemmän haasteita. Jotkut ovat opetettuja, jotkut kokemustensa kautta oppineita. Terveisiä vaan katuojasta. Ja anteeksi. Lähimpäni ovat joutuneet käsrimään ajoittain lyhyestä pinnasta, kun keskittyy vain itseensä eikä halua häiriötä.

Rankinta oli se, että luonteen perusrakenne muuttuu. Kaikki tuttu ja turvallinen itsessä on poispyyhkäisty. Tiedän mielisairaalaan joutuneen. Siksi Tantra on salainen prosessi. Jännittää alitajuisesti turhia asioita, kun ei vielä voi luottaa oikein mihinkään.

Kuten jutun juttusarjan eka osa osoittaa, tieni on ollut hyvin looginen jälkeen päin tarkasteltuna. Kerroin fyysisistä opettajistani. Mutta tärkeimpiä oppaitani ovat olleet viime vuosina enkelit ja henkioppaat. Kerran Charles sanoi, että kyllä hän näkee pääni päällä oppaitteni joukossa jonkun lamankin. Luotan täysin usein sattuman kautta toimiviin henkioppaisiini, vaikkei minulle ole heihin keskusteluyhteyttä. Esim. olin menossa poikkeuksellisesti Hyvinkäälle jouluaatoksi. Yllättäen eräs ihminen halusi tavata minut välttämättä aattona. Ja kuinkas ollakaan, hän asui juuri ennen Hyvinkäätä.

Nyt vain edelleen odottelen mitä tulee tapahtumaan. Kun Korona loppuu, hankin jonkin homman, josta jakamastani energiasta on hyötyä. Lastensairaalaa olen ajatellut.

Henkioppaani tiesivät. että minun on hyvä ollut olla yksin viime vuodet. Siksi he veivät aika jännästi viimeisen luottamuspaikkani Espoon teatterin kannatusyhdistyksen hallituksessa. Teatteri itse ajoi salia maan alle, minä vaadin teatterille omaa taloa maan päälle, aivan kuin nyt toteutuu.

Onhan tämä edelleen opettelua. Juuri huomasin miten taas elämän rutiinit ovat vieneet mukanaan, eikä onnellisuutta ole näkynyt. Turhaa puhetta olen vähentänyt, turha ajattelu onkin isompi harjoitus. Ei tässä koskaan valmiiksi tulla. Kun havaintokyky koko ajan paranee, huomaa itsessään jatkuvasti uusia kehittämiskohteita. Tavoitteena on Dalai Laman olotila: kokoaikainen myötätuntoa kaikkea kohtaan.

Tietysti prosessin vauhti johtuu lähtötasosta. Minulla on ollut paljon työtä itseni kanssa. Mutta se auttaa ymmärtämään ja auttamaan muita. Minussa on valtava kiitollisuus siitä kaikesta, mitä minussa on tapahtunut. Syvät ja raastavat epätoivon hetket ovat haihtuneet.

Vaikka minulla on ollut paljon epätoivon hetkiä, on kuitenkin pitkällä tähtäimellä motivaationi pysynyt hyvänä. Se on aivan ehdoton edellytys henkisellä tiellä. Uskoo päämäärään. Uskaltaa luottaa intuitioon ja ”sattumaan”.
Minä en kuitenkaan usko mitään, ellen itse ymmärrä sitä ja edellytän aina todisteita johtopäätösteni vahvistukseksi. Yleensä törmään opetuksiin tai kirjoihin, jotka osoittavat ajatukseni tosiksi.

Valkoisen Veljeskunta viesti minulle (lisää Blogissa. Sattuma…), mutta on tarkoitettu heidän mukaansa kaikille ja koskee kaikkia: ”Kaikki on jo Sinussa, minussa…Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä…On olemassa tieto, joka on sisälläsi…Sinä olet valoa, sinä olet rakkautta, sinä olet korkeaa tietoisuutta….Ei ole olemassa mitään korkeampaa tietoa, kuin se mitä sinä olet.. Kaikki on hyvin, sinä olet matkalla itseesi, meihin. Ja maailmankaikkeuteen. Kaikki on hyvin ja me olemme takanasi aina….” Lause Juhanille: ”Minä olen rakkaus. Minä olen ilo. Minä olen. Luota siihen. kaikki on sinussa. Aamen. Kiitos”