web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

 Unia ja horoskooppeja


 Unia ja horoskooppeja                                                 19.4.22

Seppo Tanhuan horoskooppi minulle (aiemmasta blogistani): ”Saturnuksen yhtymästä nousumerkillesi on nyt kulunut jo 12 vuotta. Silti tämä jakso elämässäsi noudattaa suuntaa, jonka tuolloin itsellesi määrittelit. Olet kohdannut monia esteitä, haasteita ja palkkioita, mutta tämänkertainen on tavallaan viimeinen sinetti kaikille tähänastisille aikaansaannoksillesi”.

Uneni: Minulla oli huono esimies. Minä olin kehittäjä, hän oli tiukka säilyttäjä. Unessa minusta tuli esimies hänen paikalleen. Samassa kerroksessa työskenteli lääkäri. Menin hänen huoneeseensa. Hän ei ollut paikalla. Pöydällä oli isot silmälasit. Laitoin ne päähäni.

Seppo Tanhuan horoskooppi minulle: Unet, selittämättömät tunteet ja tunnelmat kertovat juuri nyt paljon. Ne auttavat lähinnä omituisten epämukavien tuntemusten kautta rajaamaan ulos sellaisia tilanteita ja ihmisiä, jotka kuluttavat voimiasi, imevät energiaasi. Kuvittelet luultavasti heidän antavan sinulle jotakin. Ehkä joskus olikin näin.

Dalai Lama (Facebook): Tarvitset työkaluarkkua, joka on täynnä keinoja harjoittaa suvaitsevaisuutta vihan kohtaamisessa; keinoja harjoittaa arvostusta kateuden sijaan; ja tapoja harjoittaa nöyryyttä ylimielisyyden herätessä. Sen sijaan, että meidät puhaltaisi tuulessa kuin kuiva lehti, meidän tulee olla jatkuvasti tietoisia. Silloin kiitollisuutemme kattaa kaiken, jopa negatiiviset tunteemme. Negatiivisten tunteiden muuntamisesta tulee avain avaamaan oven onnellisuudelle, rakkaudelle ja myötätunnolle.

Edellä on hyvä esimerkki, miten henkioppaani ohjaavat minua. Tilaan Seppo Tanhuan horoskooppeja, koska sitä kautta saan ohjaajiltani viestejä, kun ei ole suoraa yhteyttä.

Neljä syöpää, joista kaksi oli hyvin harvinaislaatuisia, ettei niillä ole suomenkielistä nimeä. Tämä on minusta varma merkki, että oppaani olivat asialla. Minun päätäni on pakko lyödä seinään, että uskoisin. Sairaudet ja väsymys ovat häipyneet. Luulin, etten enää tässä elämässä palaa normaaliin elämään. Minusta voisi tulla hyvä opettaja, kun olen möyrinyt pohjamudissa. Aina löytyy uutta parannettavaa, kun jonkun asian itsessä on saanut kuntoon.

Mitä siis minulle sanottiin? Monta kautta on jo tullut viestejä, että olen loppusuoralla. Minusta voi tulla pomo: pääsen eteenpäin, kun vaihdan näkökulmaa – uudet lääkärin silmälasit.
Tanhua kertoo, että ota tämä unen viesti vakavasti.

Dalai Lama taas kertoo mistä kaikesta minun tulee luopua ja mitä siitä seuraa. Kaikki hänen mainitsemansa asiat ovat minulla työn alla. Minun ongelmanani ovat negatiiviset tunteet ja niistä eroon pääseminen. Osittain johtuu siitä, että olin hallinnon kehittämispäällikkö. Kehitystä on vain, jos huomaa epäkohdat herkästi. Siksi huomaan herkästi negatiiviset asiat.

Dalai Lama luettelee juuri ne asiat, joista minun on päästävä eroon. Hänen mainitsemansa onnellisuus, rakkaus ja myötätunto (sama asia) ovat jo minussa. Minähän pääsen onnellisuuden ja myötätunnon tilaan tietoisesti. Miksi en jättäisi Sitä päälle? Mikä sitä estää? No turha ajattelu.

Mutta. Onnellisuus, rakkaus ja myötätunto, ovat jo myös sinussa. Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä. Siinä lyhyesti henkisen tien kuvaus.

Niin, ajatukset. Siis aivan turhat ajatukset, jotka eivät vie asioita eteenpäin. Turhia murehtimalla varmistan, että asiat menevät juuri niin kuin ajattelen, surkeasti. Minulla on mielihyväajatuksia, jotka esim. auttavat nukahtamaan. Mitä minä niillä ajatuksilla teen, jos mieli on tasapainossa ja onnellinen?

Viha tuntuu olevan aika tiivisti liittynyt ihmisyyteen. Minulla ainakin. Muhin ajatuksissa, miten minua on kohdeltu väärin ja keksin kaikenlaisia kostoja minua loukanneille. Kun mieli ei ole rauhallinen, se etsii mielihyvää, myös tulevaisuudesta. Miten minusta tulee suuri ja kuuluisa, jota arvostetaan. Sen verran olen jo edennyt, etten enää juurikaan vatvo jokapäiväisiä käytännön ajatuksia.

Kehoni vastaanottaa ja säteilee sen energian, joka sinne nyt tulee. Energiani voimistuu. Tunnen jo valtavan onnellisuiden tunteen, joka on tien päässä. Vaikka tällaista ei saa sanoa, niin sanon, että raju prosessini ja Tai Situ Rinpochen luostarissa antama rituaalinimeni tarkoittavat valaistumista yhdessä elämässä. Sanon heti, etten ole valaistunut, koska minussa on paljon enemmän työtä, kuin Tai Situ oletti. Uskallan kuitenkin sanoa, että olen tiellä sinne – jossain elämässä.

Tällä hetkellä stressaan aivan jokapäiväisiä asioita. Vanhaa Jussia ei enää ole. Kaikki se tuttu ja turvallinen (kuviteltu tai todellinen), joka tuki Jussia, sitä ei ole. Olen aivan tyhjän päällä. On pakko oppia uusi Jussi, jotta pääsen stressistä eroon. Löydän uuden turvan onnellisuuden energian avulla. Se ei ole minun kuvittelemani tunteiden ja kokemusteni kautta luoma hyvin subjektiivinen turva, joka ei ole aina yhtä todellisuuden kanssa, vaan yhteisen tietoisuutemme, energian, luoma turva. Tiedän mitä olen – yhtä Sinun kanssasi. Olemme energiassa, niinhän jo tiedekin sanoo.

Että, mitä uskonnosta? Dalai Lama vastasi Suomen vierailulla kysymykseen pitääkö suomalaisten nyt kääntyä buddhalaisiksi. ”Ei missään nimessä” Lama vastasi. ”Te osaatte Kristinuskon ja saavutatte autuuden sen avulla”. Uskonnot ovat kulttuurisidonnaisia. Ne käyttävät autuuden saavuttamiseen keinoja, jotka toimivat siinä kulttuurissa, Ne vaikuttavat eri aistien kautta; esim. näkö- (temppelien koristelu, shamaaninen ja pappien vaatetus, alttarit), kuulo (rukous, laulu) ja hajuaisteihin (suitsukkeet). Myös liike on tärkeä, esim tanssi. En ole vielä antanut mennä transsiin asti, mutta nyt on aika.

Minusta kaikki edelläoleva eivät ole jumalaa vaan meitä varten. Jotta pääsemme lähelle jumalaamme, oli hänen nimensä mikä tahansa.

Puhun yllä vain kulttuureista, en yhteiskunnista. Syy on se, että lähes kaikki yhteiskunnat ovat ottaneet uskonnon ajamaan yhteiskunnan ja sitä edustavien lahkojen, miesten ja ihmisten etuja. Vähiten, muta ei täysin synnittömiä ovat intialaisperäiset yksilökeskeiset uskonnot.

Mitä uskonto on minulle? Tiukasti ottaen buddhalaisuudessa ei ole jumalaa samalla tavalla kuin muissa uskonnoissa. Ei myöskään hindulaisuudessa, sillä Brahma edustaa kaikkialla olevaa tietoisuutta, energiaa. Olen löytänyt uskonnon, joka ei ole ristiriidassa tieteen kanssa. Kun tieteen keinot kehittyvät henkisillä alueilla, kaikki on selitettävissä.
Tiibetinbuddhalaisuus (TB) on lähimpänä tiedettä. Länsimainen psykologian käsitys ihmisestä on yhä lähempänä meidän 2500 vuotta vanhaa käsitystämme (esim Mindfullness). Toisaalta TB:ssä on valtavasti mystiikkaa, joka toimii. Vain Lamat ja Rinpochet tietävät, miksi se toimii. Tiede ei vielä pysty selvittämään, mikä on vaikuttamisprosessi mieleen. Tämän päivän mystiikka on huomispäivän tiedettä.

TB on tarjonnut minulle sopivan ajatusrakennelman - filosofian ja puitteet henkiselle tielle. Tie on ollut älyllinen ja analyyttinen. Siis siinä mielessä, että minun on ollut pakko tajuta kaikki itse. Vinkkejä on kyllä annettu mistä vastaus löytyy, kuten tämä juttu yrittää kertoa., mutta tie on kuljettava yksin. Henkioppaatkin antavat aika harvoin vihjeitä. Olo on ollut välillä aika yksinäinen ja hylätyn tuntuinen.

En ole pyytänyt oppailtani apua. Tai olen pyytänyt, mutta ei ne auta siten, kuin haluaisin, koska se ei ole paras ratkaisu minulle.

Ymmärrän, että se mitä olen, on itseni luomus. Vastoinkäymiset ovat minun opettajiani. TB:n Tantra on salainen, ei menojensa vuoksi, vaan se voi tuhota ihmisen mielen. Siksi Rinpochet arvioivat, kestääkö oppilas prosessin, ennen kuin antavat voiman siirron.

Harjoitus on kuitenkin yleisin buddhalainen tie. Palvonta ei auta jumalaa, joka ei apua tarvitse. Se auttaa ihmistä pääsemään sopivaan mielentilaan.

Minun on hyvin vaikea ymmärtää kristittyjä, että Jumala rankaisee. Kun Jumalalta pyytää apua hän auttaa. Ja jos ei auta sitten ihmetellään miksi ei auta. Evp arvostettu piispa Huovinenkin ihmetteli, miksi Jumala salli Tsunamin. Lisääntyvät ja rajuuntuvat luonnonilmiöt ovat ihmisen, ei jumalan tuotetta.

Jeesus sanoo Tuomaan evankeliumissa (kirkko jo tunnustaa evankeliumin), meistä jokaisesta voi tulla Jumala, jopa parempi kuin hän oli.