web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

ESPOONLAHTI EI VOITTANUT – VIELÄ

ESPOONLAHTI EI VOITTANUT – VIELÄ


Keväällä Espoonlahden osallisuushanke kutsui politiikkaforumiin kaikki puolueet. Sovimme yhteisestä kunnallisvaaliteemasta: ”Äänestä espoonlahtelaista”. Sama asia oli esillä myös joka talouteen jaetussa hankkeen lehtisessä.

Tausta oli se, että Espoon kehittäminen on keskittynyt akselille Leppävaara, Tapiola, ja Matinkylä. Nyt Espoon keskus on saanut lupauksia merkittävistä investoinneista. Me taisimme saada Espoonlahdessa viime budjetissa yhden katon korjattua. Meillä on suunnitteilla mm. palvelutalon laajentaminen, päivä- ja hoivakoti, nuoriso ja kulttuuritalo, kaksi kirjastoa, sosiaali- ja terveyskeskuksessa on liian vähän väkeä, joista aivan liian suuri osa on epäpäteviä tai sijaisia, luokkatiloja tarvittaisiin 25 lisää jne, jne.

Espoon väkiluku edellyttää 15 valtuutettua Espoonlahteen, meillä oli 10 ja läpi meni saman verran.  Soukan valtuutetut putosivat puoleen. Em. hankkeet eivät saaneet siten lisäkannatusta taakseen kaupungin päättävissä elimissä. Ne jotka em. palveluja olisivat eniten tarvinneet, jättivät äänestämättä.

Mutta ei peli ole vielä menetetty. Nyt olisi tärkeää, että jokaisessa puolueessa mahdollisimman moni espoonlahtelainen menisi lautakuntiin ja muihin luottamuselimiin. Vain vaikuttamalla voittaa.

Juhani Hakala
Espoonlahden osallisuushanke
johtoryhmän jäsen