web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Uskonnoista

                                28.2.20

FB postaus.

Tuolla ala on keskusteltu uskonnoista. Aitoja etsijöitä on joka uskonnossa. Jokainen uskonto vie päämäärään.
Abrahamilaisissa uskoinnoissa ihminen on luonut Jumalan kaltaisekseen, aasialaisissa uskonnoissa ihminen pyrkii Jumalan kaltaiseksi.
Teosofit ovat yhtä mieltä vain siitä, että Uudessa Testamentissa pitää paikkansa vain kaksi asiaa: Jeesus kastettiin ja ristiinnaulittiin. Ihminen on luonut Raamatun omiin tarpeisiinsa, se on uudelleenkirjoitettu moneen kertaan.

Koraania ei ole muutettu, mutta mies ja Isis tulkitsevat sitä omaksi hyödykseen.
Kristinuskoa on tutkittu perusteellisesti. Islamissa ei ole koska kaikki kyseenalaistaminen on Jumalan pilkkaa.
Vajaa sata vuotta löydettiin Tuomaan evankeliumi. Kirkko ei enää kiistä sen alkuperää. Se on paikan päällä kopioitua Jeesuksen puhetta. Myöhäisen löytöajankohdan vuoksi evankeliumia ei ole muokattu ihmisen tarpeisiin (löytyy netistä). Tämän evankeliumin opetukset ovat lähes yksi yhteen Buddhan opetusten kanssa. Ne taas pohjaavat hindulaisiin opetuksiin.
Pidän Jeesusta ja Buddhaa tasa-arvoisina opettajina. He ovat eläneet täällä ja läpikäyneet henkisen prosessin. Näyttäneet että valaistuminen/autuuden löytäminen on mahdollista jokaiselle.
Abrahamilaiset suuntautuvat ulospäin aasialaiset sisäänpäin. Jälkimmäiset uskovat, että Jumala löytyy ihmisen sisältä henkisen prosessin kautta. Myöhemmin he huomaavat, että Jumala on kaikkialla - se on yhteinen tietoisuus. Mikä tule ilmi myös Jeesuksen puheessa Tuomaan evankeliumissa. Kaikki on yhtä.