web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Jussi

Miksi kirjoitan


Kirjoitan, jotta itse ymmärtäisin ja vaikuttaisin. Olen ollut pitkään henkisessä prosessissa. "Henkinen kasvu"- kansiossa on päiväkirjamaisesti kirjattu omaa kehitystäni. Muut jutut koskevat buddhalaisuutta,  shamanismia, uskontoja,  käymiäni retriittejä, luentoja, hengellisyyttä eli kaikkea mikä ei ole elämälle vierasta. Tähän kansioon tulee 1-2 juttua/kk. Toivon, että niistä on hyötyä henkistä tietä taapertaville.

Henkinen blogini perustuu siihen, että olen tiibetinbuddhalainen. Sitä kautta olen oppinut huomaamaan, että Jeesuksen ja Buddhan rakkauden opetukset ovat hyvin lähellä toisiaan, ihminen on vain muokannut Kristinuskon ja Islamin mieleisikseen. Kyse on koko ajan kaiken kattavasta energiasta, jolla tiellä em. herrat ovat päässeet pisimmälle. Yllättäen sain myös tietää itsekin olevani Tantran eli energian salaisella tiellä (ei opetajia, ei opetuksia, ei kirjoja).

"Buddhalaisuus ei ole uskonto vaan mielen tiede." "Jos tiede ja uskonto ovat ristiriidassa, muutetaan uskontoa" sanoi Dalai Lama. Tiede vahvistaa jatkuvasti 2500 vanhoja Buddhan totuuksia. Lamojen ja tiedemiesten vuoropuhelu on jatkuvaa (esim Dalai Laman kirja Maailmankaikkeus atomissa). Kovassa huudossa oleva Mindfulness- terapia perustuu Buddhan opetuksiin tietoisesta läsnäolosta.

En ole poistanut kaikkia vanhoja Henkisen kasvun blogeja kahdesta syystä. Niitä voidaan pitää ajatusteni tietosanakirjoina ja kuvaavat myös toivottavasti rehellisesti ja avoimesti henkistä tietäni ja sen kompastuskiviä.
21102015_121926_0.png
  
Olen ollut aktiivinen yleisönosastokirjoittaja aika hyvällä onnistumisprosentilla. Etelä-Pohojalaasena olen vääryyrelle vihaanen kuin rakkikoira. "Alkoholi"-kansiossa on työhöni liittyviä ja myöhempiä juttuja, joista suurin osa on julkaistu lehdissä. Muut jutut liittyvät aiempaan toimintaani kunnallis- ja  paikallispoliitikkona mm (kaupunginvaltuutettua) sekä kulttuurilautakunnan puheenjohtaja.

Liitteet:
Tiedosto  IMG_0076.JPG / JPG-tiedosto    2.2M
Tiedosto  IMG_0076.JPG / JPG-tiedosto    2.2M