web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Tietotori

Koulutus

Esittelytekstit "Nouse luontoni lovesta seminaariin 19-22.8.

Itseni esittely

Mitäkö minä muka tiedän aiheesta energia ja tietoisuus? Uskon Kvanttifysiikan mukaisesti, että kaikkion energiaa. Minulle tiibetinbuddhalainen salaisen Tantran tieni on energiaprosessi– energiakanavien ja -keskusten puhdistumista (joka muuten on aika raju prosessija mitä siitä seuraa…. siitä enemmän työpajassa). Ajattelen, että vasta kun olen löytänyt Jumalan itsestäni, voin löytää Hänet ulkopuoleltani. Kyse ei ole etsimisestä vaan löytämisestä. En voi rakastaa muita, ellen ensin rakasta itseäni. Siitä kaikki henkiset tiet alkavat. Oikotietä energiaan ei ole.

Kun Jumalan löytyy ulkopuolelta, minulle se on kaiken kattava tietoisuus. Henkisen tien tarkoitus minulle on, että sulaudun tähän energiaan. Kun energian esteet poistuvat, se kulkee vapaasti ihmisen läpi, sisälle, sisällä ja ulos eli ihminen säteilee energiaa.

Tämän olen kokenut ja saanut myös tieteellisistä teksteistä vahvistuksen. Kun tämä tulli elämässäni näkyväksi, luontoni nousi lovesta.

No mutta mitä tällä on tekemistä shamanismin kanssa?  Luonto, luonnon henget ovat yhtä ja me olemme osa luontoa. Kaikki on yhtä, energiaa. Ainoastaan alkuperäiskansoja käännyttäneet abrahamilaiset uskonnot ovat eri mieltä, mutta ei välttämättä Jeesus.

Luento-osuus perustuu blogiini: Tiede tullut uskontojen linjoille? (www.juhanihakala.fi, Henkinen kasvu).

Työpajan esittely

”Energia”- sana on jokapäiväistä kielenkäyttöä: hänellä oli hyvä/huono energia. Eli ihmiset aistivat tiedostamattaan energiaa. Mutta energia ei ole tullut heille näkyväksi, ei heidän tietoisuuteensa.
Mitä energia? Tiibetiläinen opettajani sanoi, että ”Energia on mielen voima”.  Mit äajattelemme, se tapahtuu. Nouse luontoni lovesta.

Kvanttifysiikalla on energiasta oma vastauksensa, joka vastaa shamanistista käsitystä maailmasta. Osa kvanttifyysikoista kutsuu kaikkialla olevaan energiaa yhteiseksi tietoisuudeksemme. Tämä on myö sIntialaisten 2500-3000 vuotta vanhojen uskontojen käsitys, jota edustaa Hindujen Brahman (kaikkialla oleva tietoisuus). Kaiken ykseys ilmenee myös muissakin uskonnoissa hieman soveltaen (Islamin sufit, Juutalaisten Kabbalan opetukset, Kristinuskon Gnostilaiset, teosofit jne jne) Kaiken tämän alkujuuri löytyy Egyptin mysteerikouluista.

Jeesus on samoilla linjoilla vuonna 1945 löytyneestä Tuomaan evankeliumista, jota ihminen ei ole ehtinyt muuttaa mieleisekseen. Kirkko tunnustaa nykyään evankeliumin aitouden.

Energia, luonnon henget, kaiken kattava tietoisuus,primaarinen viisaus, Pyhä Henki, Jumala, kaiken ykseys, intuitio jne jne.Ovatko nämä saman asian eri ilmauksia? Tätä mietin työpajan aluksi. Sen jälkeen nostatamme energiaa ja harjoittelemme energian kokemista.

Tyyny ja rumpu mukaan.