web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Koulutus

Väen voima

Tarjosin tätä työpajaa shamanistiseen kokoontumiseen, mutta työpajaa ei hyväksytty. Tarjoan sitä nyt tilattavaksi.

”Väellä tarkoitetaan dynaamista voimaa, jota esiintyy mm. luonnossa erilaisissa toimijoissa ja ihmisissä. Esimerkiksi tulen voimalla saadaan aikaan muutoksia ympäristössä” ( Lähde: myös jatkossa: Tukiainen, Frey Pohjolan voimaeläimet, 2018). Energia voitaisiin määritellä samoin. Tai kuten opettajani Tai Situ Rinpoche sanoo: ”Energia on mielen voima”. Karhu sisältää voimaeläimistä eniten väkeä.
Jokaisen ihmisen energia vahvistuu ja säteilee henkisen tien tuloksena. Henkisesti vahvoilla ihmisillä on vahva energia sekä voima ja kyky vaikuttaa ympäristöönsä.  Kun nämä ihmiset kohdistavat energiansa yhteiseen tavoitteeseen, muutoksia tapahtuu, väellä on voimaa. Samoin käy, jos me esim. rukoilemme tai meditoimme yhdessä samaa asiaa. Voidaan perustaa vaikka Väen Voimapuolue.
Esi-isämme olivat animisteja: ihmisen, luonnon ja eläinten välillä ei ollut erottavaa kuilua, vaan ne olivat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa tasa-arvoisesti ja kumpaankin suuntaan monin eri tavoin. Kaikki oli yhtä. Shamanismi ja monet uskonnot jakavat tämän käsityksen. Se oli tieteen mielestä vuosituhansia täyttä huuhaata, kunnes Kvanttifysiikka on tullut samoille linjoille, kaikki on yhtä – energiaa, jota myös yhteiseksi tietoisuudeksemme kutsutaan.  
Me olemme menettäneet kontaktin näkymättömään maailmaan - väkeen. Energiaa on edelleen ihmisissä, puissa ja eläimissä, mutta me emme aisti sitä. Kuitenkin ”energia”-sanaa käytetään yhä enemmän jokapäiväisessä kielenkäytössä, jollain on hyvä/huono energia, joku on ”energiasyöppö”.  Nämä energiat jo tunnistamme, miksei sitten korkeampiakin energioita.

Työpaja
Työpajassani puhun energiasta ja välitän energiaa.  Opetan keinoja eri aistein nostattaa väen voimaa - energiaa sekä opetan aistimaan erilaisia energioita. Myös Karhu on luvannut energiansa käyttöömme, voi tulla moikkaamaankin. Se on Sinusta kiinni.

Käytännön ohjeet
Minä teen työt, sinä olet vain itsessäsi meditaatiotilassa maaten tai istuen. Tuo sopivat varusteet, että asentosi on lämmin ja mukava. Ei rumpua, eikä valitettavasti lapsia. Tarvitaan häiriötön tila, jonka Sinä hankit. Osanottajia ei mielellään yli kymmentä. Kesto on osanottajista riippuen 1-2 tuntia. Veloitan vain matkakustannukset, muu on vapaaehtoista.
En kanna aina puhelinta mukana, joten parhaiten saat yhteyden sähköpostilla: juhanihakala1@gmail.com