web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Uskontojen yhtäläisyydet

FB postaus Henkisen kasvun sivuille

Maailmamme pelastamiseksi meidän tulisi löytää laaja yhteisymmärrys myös henkisellä puolen. Tulisi etsiä uskonnoista yhtäläisyyksiä, ei eroavaisuuksia. Ja yhtäläisyyksiä on.

Kristinuskossa ongelma on Raamattu. Se on Räisäsille Jumalan sanaa, jota ei saa epäillä. Neljässä Evankeliumissa samat tapahtumat tapahtuvat eri tavalla, eri paikassa ja eri aikaan (esim. Paul Verhooven: Jeesus Nasaretilainen), eli ne eivät pidä paikkaansa. Teologit ovat yhytä mieltä vain siitä, että Jeesus kastettiin ja ristiinnaulittiin.

Otetaanpa pari esimerkkiä Vanhasta Testamentista. Homokielto kirjoitettiin aikaan, jolloin israelilaisten ainoa mahdollisuus säilyä hengissä oli lisääntyä. He olivat arabien puristuksessa, joilla homous oli tuolloin yleistä.

Entäpä naispappeus. Paavali tosiaan sanoi, ”nainen vaietkoon seurakunnassa”. Tilanne oli, että hän nimenomaan oli päästänyt naiset Jumalanpalveluksiin. Mutta naiset häiritsivät jumalanpalvelusta kyselemällä koko ajan miehiltään mitä nyt tapahtuu, mitä se sano jne. Paavali jatkoi: ”Kysykää kotona miehiltänne, älkääkö häiritkö jumalanpalvelusta”. Sianlihakieltokin tuli pilaantuneesta lihasta, ei Jumalalta.

Vuona 1945 löytyi Tuomaan evankeliumi (https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomaan_evankeliumi), joka antaa erilaisen käsityksen Jeesukseksi. Evankeliumi on Jeesuksen ylösmerkittyä puhetta. Kirkko kielsi aluksi löydön autenttisuuden, mutta ei kiellä enää. Löytö on niin tuore, ettei sitä ole ehditty muokata, kuten Raamattua.
Maailmassa on kaksi laajemmin tunnettua ihmistä, joista on tullut Jumalia: Jeesus ja Buddha. Tuomaan evankeliumissa Jeesuksen opetukset ovat yksi yhteen Buddhan opetusten kanssa (jos haluat tutustua paremmin niin googlaa: Jeesus ja Buddha).

Jeesuksen puhe Tuomaan evankeliumissa vastaa aika monen tälle palstalle kirjoittavan mielipiteitä. Teosofit, gnostilaiset, sufit, shamanistit, hindut, IOK (Ihmeiden oppikurssi, kanavoituja Jesuksen opetuksia) jne jne ajattelevat samoin. En tunne tarkemmin, mutta kuulemma (Seela Sella) juutalaisten Torakin kertoo näistä ajatuksista.

Vain Islam jää kaiken tämän ulkopuolelle.

Mitä mieltä olette?