web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

75 vuotias ja Korona

Olemme vaimon kanssa iältämme riskiryhmässä ja minulla on kroonisia sairauksia. Olemme kotiarestissa. Ihan kivaa tämä on. Kun on kaksin. Ymmärrän, kuinka rankkaa tämä on yksineläjälle, jolla ei asu ystäviä eikä sukulaisia lähellä.

Olimme lähdössä viime sunnuntaina Espanjaan. Olisimme kierrelleet eri paikoissa omatoimimatkalla. Lapset jo varoittelivat aiemmin lähtemästä. Kun edellistorstaina Ulkoministeriö kehotti välttämään matkustamista, peruimme matkan.  Päätös osoittautui nopeasti oikeaksi. Matkavakuutuksen pitäisi korvata lennot ja hotellien peruutusmaksut.

Vähän on huolettanut se, että viime viikolla jumppaan tuli ihminen, joka oli tullut edellisyönä Espanjasta. Hän oli sitä mieltä, ettei ole mitään estettä lähteä Espanjaan.

Yksi sukulainen viivytteli painostuksesta huolimatta Espanjasta lähtöä ja nyt odottelevat perutaanko paluulento vain ei. Onneksi lähellä on suomalainen sairaala. Illalla ihmiset taputtivat siellä parvekkeilla sairaanhoitajille.

Olemme yrittäneet hankkia ruokaa nettikaupasta, mutta se ei onnistu ruuhkan vuoksi. Lapset voivat hankkia meille ruokaa, olemme käyneet myös yöllä kaupassa, jolloin on hiljaisempaa.

Yritämme mennä mökille pelaamaan Koronaa. Se Korona ei tartuta, mutta suututtaa se voi, jos vastapuoli voittaa.  Omaa venettä ei ole vielä laskettu veteen, mutta toivottavasti taksivene kulkee. Kysymme voisiko saaristokauppa tilata ruokatarvikkeita lähikaupungista. Heillä on rajoitettu valikoima.

Kävimme aiemmin normaalisti erilaisissa jumpissa 4 kertaa viikossa. Kaikki suljettu. Onneksi sukulainen liikunnanohjaaja on tehnyt meille ohjelman, jota voimme noudattaa kotona, vähän venyttelyä, vähän joogaa ja raput alas ja ylös (8-kerros). Myös ulkona käymme kävelemässä hiljaisena aikana. Siksi kunnon ylläpito on tärkeää oman itsen takia, mutta myös Koronan vastustamiseksi. Jos tässä iässä ei ole mitään sairauksia, on kuollut

TV ja Yle Areena tarjoaa ajankulua. Lapsille ja sukulaisille soitellaan. Tietokoneella voi hoitaa monia asioita. Sukulasilta saatiin kirjoja onneksi jo ennen Koronaa. Onneksi Hesarin nettisivut eivät tartuta. Ja vaimo viettää aikaa lajitellen vanhoja valokuvia. Pitäisikö minunkin vihdoin putsata tietokonetta. Nyt on aikaa.
Vaimo kävi apteekissa, kaikkia lääkkeitä sai. Jännitin vähän, kun yksi lääke loppuu vasta ensi viikolla. Ilmeisesti Apteekitkin joustavat poikkeusoloissa.

Lapset ovat tiukkoja, että emme tapaa heitä eikä lapsenlapsia.  Mietittiin miten heitä voisi viihdyttää, jollain hassulla videolla ehkä Yksi sukulainen on Lapissa lomalla ja jäivät lasten kanssa sinne.

En ole tarvinnut pölyallergian vuoksi talvella astmalääkitystä. Aloitin varmuuden vuoksi lääkekuurin. Senkin vuoksi, että olin Kopparnäsin metsässä viikonloppuna ja se aiheutti voimakkaita keuhko-oireita. Pölytys on alkanut.  Yritin kyllä saada puhelimella neuvoja, mutta en saanut yhteyttä terveyskeskukseen. Kun muita oireita ei ollut, tyydyin tilanteeseen, nyt oireet ovat poistuneet. Saattoi se olla koronakin, kun olin myös lyhyt pahoinvointikohtaus.  Nyt menee hyvin.

Pitäisi viedä auto huoltoon ja renkaiden vaihtoon. Huolto ilmoitti, että he noudattavat erityistä huolellisuutta käsien pesussa. Renkailla ei varmaan ole kiire.

Minusta jokaisella vastoinkäymisellä on tarkoituksensa. Kunhan sen vain itse ymmärtää. Ei niin paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin.

Erityisen tyytyväisiä olemme niihin viiteen ennakkoluulottomaan naiseen telkkarissa. Meillä miehillä on tapana vähätellä tällaisia asioita, hallituksessakin.