web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Pyhät kirjat sortaa naisia

Abrahamilaisten uskontojen pyhiä kirjoja on kautta aikojen käännetty ja tulkittu väärin tukemaan omaa näkemystä. Näitä uskontoja oin käytetty mm naisten ja sukupuolisten vähemmistöjen sortamiseen. Esimerkkejä.

Ystäväni Jorma Hentilä, silloinen Setan puheenjohtaja, oli radiossa puhumassa avoimesti homoudestaan. Sitten kuuntelijat saivat soittaa. Teksti oli aivan hirveää. ”Uskovat” tuomitsivat Jorman Raamattuun vedoten ja kirosanoin alimpaan helvettiin. Jormalta kysyttiin miltä tällainen ”uskovien” vihapuhe tuntuu? Jorma sanoi, että kyllä hän sen ymmärtää. Raamattu kirjoitettiin aikana, jolloin juutalaiset olivat arabien puristuksessa. Homous oli tuolloin yleistä arabeilla. Juutalaisten ainoa keino selvitä hengissä oli lisääntyä.

Entäpä naispapit? Paavali ihan oikein sanoi: ”Nainen vaietkoon seurakunnassa”. Tilanne oli se, että kun hän meni Kreikkaan, hän päästi naiset jumalanpalveluksiin. Mutta naiset kyselivät koko ajan miehiltä: mitä se nyt tekee, mitä tuo tarkoittaa jne jne. Paavali käski naisten olla hiljaa jumalanpalveluksissa, ja kysyä kotona miehiltä mitä palveluksessa tapahtuu.

Tämä ei ole mitään siihen verrattuna, miten mies on tulkinnut Koraanin. Nainen on miehen omaisuutta ilman omaa tahtoa. Kuitenkin, kun Muhammad kanavoi Koraania, huivia käyttivät vain yläluokan naiset.

Vielä pidemmälle menevät ortodoksijuutalaiset. Nainen tekee kaikki työt, mies vain lukee Talmudia – kaikki päivät. Varsinainen kuhnuri. Naisten kuvia ei saa julkaista missään. Eräässä lehtikuvassa oli mielenosoitus, johon osallistui Angela Merkel. Hänet oli poistettu kuvasta, ettei herätä seksuaalisia tunteita. Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa.