web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kenttäpiispa: naiset  kelpaavat vain synnyttäjiksi


Puolustusvoimien kirkollisten asioiden johtaja,kenttäpiispa (kenraalia vastaava arvo) Pekka Särkiö on julkaissut Kotimaa24 -verkkolehdenblogipalstallaan kirjoituksen, jossa hän keskittyi vapaan naiskuvan jaliberaalien elämäntapojen paheksumiseen. (MTV uutiset, 23.3).

Särkiö kutsuu kulttuurieliitiksi nimeämäänsä nuortasukupolvea virukseksi ja kehottaa kirjailija Veikko Huovistasiteeraten naisia pysymään synnyttäjinä ja on ”höpöpuhetta, että naisella olisijoku rooli, josta tulisi vapautua”.  ”Naisenpitää tehdä lapsia ja hoitaa ne ja laittaa ruokaa ja ommella.

Puolustusvoimat irtisanoutuu Särkiön ajatuksista, muttavoiko tällainen mies vastata armeijan kirkollisasioista, sillä tuskin hänmielipidettään muuttaa, vaikka peruikin kirjoituksensa. Hän on sotilaspappienesimies. Paras tapa edetä uralla on mukailla esimiehen ajatuksia. Vielä pahempion, jos hänen ajattelunsa heijastaa armeijan sotilaspappien ajattelua. Ainakin seon luonut epäilyn asiasta. Sotilaspapit voivat vaikuttaa vahvasti monen uskovannuoren arvoihin varusmiesajan herkässä ilmapiirissä.

Voiko armeijan kenraalin tasoisessa virassa oleva vastustaanaisten varusmiespalvelusta ja naisten maanpuolustustyötä? Puolustusvoimienpahoittelu ei riitä. Kenraali on sen verran korkea virka, että hän edustaavirassaan armeijan kantaa. Jos hän ei edusta, on armeijan tehtävä johtopäätökset.

Juhani Hakala
Espoo