web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Älä tapa minua

Älä tapa minua
Kuulin ikäni ja sairauksieni vuoksi Koronan riskiryhmään. Tauti olisi minulle todennäköisesti kuolemaksi.  Kyselyn mukaan yli kolmasosa suomalaisista ei ota Koronarokotetta. Minun siis pitää olla ensi vuonnakin eristyksessä, etten tapaa tappajiani.

On todella suurta itsekkyyttä jättää rokotus ottamatta ja saastuttaa muita. Eihän Korona lopu koskaan, kun maassa on ihmisiä, jotka voivat kantaa ja levittää oireettomina tautia - toisiinsa. Minusta rokottamattomien pitäisi pysyä ensi vuonna jatkuvassa karanteenissa, jotta me muut voimme liikkua vapaasti.
Jokainen suomalainen kärsii siitä, jos maan ja yritysten taloutta ei saada alkuvuodesta kuntoon.  Rokotukset ovat ainoa keino talouden pelastamiseksi.

Jos ihminen kieltäytyy yhteiskunnan edellyttämästä rokotuksesta, niin voiko yhteiskunnan vastuulla olla hänen Koronasairautensa hoitaminen? Välinpitämättömyyttään he vievät vastuullisten kansalaisten sairaalapaikkoja. He kyllä käyttävät yhteiskunnan palveluita (koulutus, sairaanhoito, avustukset), mutta katsovat että he muuten eivät halua tukea yhteiskunnan yhteisiä tavoitteita – kanssaihmisten terveyttä.

Kun rokotukset alkavat Suomessa vasta ensi vuonna, on varmasti tiedossa ovatko rokotuksen ottaneet britit saaneet sivuoireita. Tutkimustyö jatkuu eri puolilla maailmaa, ja tulokset ovat kaikkialla saman suuntaiset: ei haittoja.

Yhteiskunta on meitä varten. Meille on siitä paljon hyötyä. Nyt yhteiskunta tarvitsee meidän kaikkien apua – yhteisvastuuta.  Maan hallitus on tehnyt paljon epidemian hillitsemiseksi kansainvälisesti hyvin tuloksin, mutta rokotuksia hallitus ei voi ottaa meidän puolestamme.