web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Nyt nostetaan Jeesus pöydälle

Kiiitos toimittaja Nykänen Helsingin Sanomat

Luoman haastattelu oli loistava. Juuri tällaista puheenvuoroa on kaivattu.

Itse olen eronnut kirkosta naispappeusasian vuoksi ja olen nyt Tiibetinbuddhalainen. Dalai Lama: ”Jos uskonto ja tiede ovat ristiriidassa, muutetaan uskontoa” Ja ”buddhalaisuus ei oikeastaan ole uskonto vaan mielen tiede”. Viimeksi Kvanttifysiikka on tullut buddhalaisten 2500 vuotta vanhojen totuuksien taakse: ”Kaikki on energiaa, kaikki on yhtä”. Jotkut tiedemiehet kutsuvat tätä kaikkialla olevaa energiaa tietoisuudeksi, näyttöä ei vielä ole. Buddhalainen voisi kutsua tätä tietosiuutta Jumalaksi, joksi jokainen voi tulla, yhtyä tähän tietoisuuteen.  

Parhaiten asiaan voi perehtyä Fysiikan tohtori Johanna Blomqwistin kirjassa ”Hypertodellisuus.
Itse etsin uskontojen yhtäläisyyksiä, en eroja. Olen kirjoitellut näistä paljon Bloggini www.juhanihakala.fi ja siellä Henkinen kasvu, johon olen kirjannut omaa kehitystarinaani. Laitan oheen Ultra-lehdessä julkaistun vanhan jutun, joka liittyy aiheeseen. Vähän samaa aihetta käsittelee Q-lähde, josta löytyy tietoa mm Wikipediasta. Kristinuskon kaikki keskeiset opinkappaleet luotiin Jeesuksen kuoleman jälkeen. Siihen Luomakin viittaa.

Setan puheenjohtaja Hentilä sanoi aikanaan, että kyllä hän ymmärtää Raamatun homovastaisuuden. Juutalaiset elivät arabien puristuksessa. Ainoa tapa selviytyä oli lisääntyä. Homous oli yleistä ympäröivillä arabeilla. Samoin Paavali sanoi kyllä ”nainen vaietkoon seurakunnassa”. Hän oli päästänyt naiset Jumalanpalveluksiin, mutta nämä häiritsivät koko ajan palvelusta. Paavali tarkoitti, että menkää kotiin ja kysykää miehiltänne mitä Jumalanpalveluksessa tapahtuu älkääkä häiritkö palvelusta.