web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Energia ja Jumalan valtakunta

Yritän Hesariin                                                25.12.20

”Kirkossa on unohdettumystiikka, eli se, että usko Jeesukseen huomattavasti suurempi asia kuin oppitai mielikuva hänestä voi olla…. Pitäisi keskittyä vain Jumalan rakkauden,Jeesuksen sanomaan…. Jeesus on Herra, ei Raamattu.” (HS 20.12).

Ville Similä tukiarkkipiispan haastattelua (HS 24.12) ”Oppi”, josta riidellään, on aikatulkinnanvarainen.  Jeesuksesta tiedetäänvarmasti vain kaksi asiaa. Johannes Kastaja kastoi hänet ja hän kuoli ristillä.Kaikki muu evankeliumeissa on enemmän tai vähemmän sepitelmää Similänkin mukaan.Paavalihan loi Kristinuskon keskeiset opinkappaleet – ei Jeesus.

Juttusarjan päättikiitettävästi Jussi Ahlrothin essee. (HS 24.12). Hän toteaa, että keskustelustapuuttuu aasialaisia uskontoja harjoittavien ääni. Tässä sitä olisi.

Vuonna 1945 löytyiTuomaan evankeliumi, jossa on varhaisimpia Jesuksen opetuksia. Se ei sisälläkeskeisiä kirkon opetuksia (esim ylösnousemus). Kirkko myöntää nyt evankeliuminaitouden.  Uutena löytönä sitä ei olevoitu muokata ihmisen tarpeisiin. Raamatussa Jeesus puhui usein ”Jumalanvaltakunnasta”, joka on kaikkialla läsnä. Toinen täällä elänyt henkisen tienkulkija Buddha näkee asian aivan samoin. Jos vertaa Tuomaan evankeliumiaBuddhan opetuksiin, ei eroa juurikaan ole.  Ja mikä yllättävintä Länsimainen tiede ontullut aivan samoihin johtopäätöksiin.

Kvanttifysiikan mukaanmaailma on energian liikettä. Havaitsija (kokija) vaikuttaa ympäröiväänmaailmaan, jokainen luo oman todellisuutensa. Samoin näkee kognitiivinenpsykologia. Siitä tiedemiehet ovat yhtä mieltä, että energia ympäröi meidät.Jotkut tiedemiehistä kutsuvat tätä energiaa yhteiseksi tietoisuudeksemme, muttatieteellistä näyttöä ei vielä ole. Eli tietoisuus ei olisikaan aivoissa vaanniiden ulkopuolella. Henkinen tie nähdään Buddhalaisuudessa tämän tietoisuudensaavuttamisena. Tätä tietoisuutta voi kutsua myös Jumalaksi.

Dalai Laman mukaan, josuskonto ja tiede ovat ristiriidassa, muutetaan uskontoa (kirjassa”Maailmankaikkeus atomissa”).