web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Miksi en ole kunnallisvaaliehdokas


Ystävät ja kulttuuri-ihmiset ovat pyytäneet minua kunnallisvaaliehdokkaaksi. Puolueen taholta ei ole lähestytty ja hyvä niin.

Olen kertonut pyytäjille ja puolueen johdolle aiemmin seuraavan tositarinan. Olen ollut Kulttuurilautakunnan varajäsen, jäsen, varapuheenjohtaja (4 v) ja puheenjohtaja (8 v.). Lopetin v 2008. Minua pyydettiin Kokoomuksesta ja Kepusta jatkamaan. Lautakunta oli tunnettu siitä, ettemme äänestelleet, koska olimme kaikki kulttuurin puolesta. Oma puolue ei pyytänyt jatkamaan, ei edes kunnallisvaaliehdokkaaksi. Olin demareitten hampaissa, kun puolustin Emmaa ja WeeGeetä. Olin demariksi liikaa kulttuurin puolesta.

Edellisvaaleissa ennen vaaleja tuli auki Kulttuurilautakunnan varajäsenen paikka. Minulla ei ollut päättäjien mukaan riittävää kokemusta, eikä minua valittu. Ikävintä oli, että sääntöjen vastaisesti kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän puheenjohtajat tekivät päätöksen kaksistaan. Eli en saisi vaalien jälkeen näiltä herroilta mitään luottamuspaikkaa.

Myös puolueen puheenjohtaja Rinne pyysi ehdokkaaksi. Sanoin, että puoluetta kannatan, mutta en voi olla sääntöjään rikkovan Espoon sos. dem. kunnallisjärjestön ehdokas, enkä kuitenkaan saisi mitään luottamuspaikkaa liian kulttuurimyönteisenä.

Toinen syy Espoon demareitten antipatiaan lienee, että olen julkisesti vastustanut Tapiolan tuhoa, Länsiväylässä myös ottanut yhteen esim. Vaaran ja muiden tapiolalaisten demareitten vastaan. Olen saanut paljon kiitosta yli puoluerajojen Kulttuurikeskuksen suojeluhakemuksen laatimisesta ja teatteritalon vaatimisesta. Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita suojeluhakemuksen etenemisestä. Linjaani kannatti monta eläkkeellä olevaa kokoomuslaista virka- ja luottamushenkilöä.

Laskeskelin Länsiväylässä ja Hesarissa julkaistuja teatteri-  ja Tapiolajuttujani, niitä julkaistu 7 vuodessa 17 kpl. Niitä tuli paljon myönteistä palautetta. Länsiväylä ei pitänyt siitä, että valitin yhdestä pääkirjoituksesta Julkisen Sanan neuvostoon, joka totesi, ettei pääkirjoitus pidä kaikilta osin paikkaansa. Sen jälkeen en saanut enää juttujani läpi Länsiväylässä, Hesarissa oli vielä useampi kuttu. Jukka Kivi voi vahvistaa, että kotisivuni ovat olleet Espoossa  yksi Tietotorin suosituimmista.

Olin teatterin kannatusyhdistyksen tiedottaja. Uudistin nettisivut ja aloin kirjoittaa teatteriblogia. Ne saivat paljon huomiota ja kiitosta Espoossa, myös Helsingissä. Muutamassa kuukaudessa sivuilla oli puoli miljoonaa käyntiä.

Tein yhtyeistyötä myös Tapiolan killan kanssa ja he julkaisivat jonkun kirjoituksenikin. Killan asukastilaisuuksissa sain aina aplodeja yleisöltä tiukoista puheenvuoroistani. Olin siksi johtaja Antti Mäkisen uhkailujen kohteena. SE herätti asukkaiden huomiota.

Kaikella tällä sanon, että minä olisi voinut tuoda demareille kulttuuriääniä muista puolueista ja puolueettomilta kulttuuri-ihmisiltä. Espoon valtuustoa pidetään päätöstensä vuoksi kulttuurivihamielisenä. Se ei halua teatteritaloa ja se haluaa purkaa Kulttuurikeskusta ja tuhota Tapiolan. Siksi valtuustoon kaivataan kulttuuri-ihmisiä.

Mutta en voi vastaanottaa saamiani ääniä, koska Espoon sos. dem. kunnallisjärjestön kautta ei voi ajaa kulttuuriasioita.