web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

PormestariEspooseen

PormestariEspooseen                             11.5.21

KaupunginjohtajaMäkelä on ollut 10 vuotta Espoon kaupunginjohtajana. Hänen aikanaan kaupungin kehittäminen on yksipuolistunut. Kun lähes 40 % valtuutetuista onkokoomusIaisia, on tätä politiikkaa ollut helppo toteuttaa.

Nyt asukkaatovat nousseet vastarintaan. Tapiolan keskuksen tuho herätti asukkaissa ja arkkitehdeissä laajaa vastusta. Uimahalli saatiin  pelastettua, mutta Kulttuurikeskus on vieläpurkulistalla. Nyt kaupunginsuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Särkijärvi (kok) haastoi kaupungin oikeuteen Tapiolan kaupunkikuvaa pilaavasta rakentamisesta. Aiemmin hän vastusti asukkaiden kanssa liian tiivistä rakentamista suosivaa Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavaa.

Myös uuden metroradan varren liian tiivis rakentaminen on nostattanut asukkaiden vastustuksen koko Etelä-Espoossa. Kestävää kehitystä kehuva kaupunki tuhoaaluontoa, jopa luonnonsuojelualueita ja asumisympäristöjä. Koskaan ennen ei näi nmoni kaava ole kaatunut oikeuden päätösten, valitusten ja asukkaiden vastustuksen vuoksi.
Edellisen kaupunginjohtajan Kokkosen aikaan kehitys oli tasapuolista. Kulttuuri ja liikunta olivat samanarvoisia, kulttuurissakin tapahtui (Emma, WeeGee ja sen museotjne). Mäkelän aikana on suosittu liigoistaan putoilevia ja konkurssikypsiä miesten joukkueita. Kulttuuriin ei ole investoitu lainkaan. Neljä poliittista elintä teki kyllä päätöksen teatteritalosta, mutta Mäkelän virkamiehet katsoivat, etteivät päätökset sido heitä. Viimeksi vietiin miljoona euroa Koronasta kärsiviltä kulttuuritoimijoilta, vaikka kaupungin tulot ylittivät selvästi budjetin .Liikuntahankkeet ovat edenneet kiitettävästi ja se sinänsä on aivan hyvä.

Kaupunginjohtajalla on paljon valtaa toteuttaa omia mieltymyksiään. Siksi kaupungin kehittämisen tasapuolisuuden vuoksi myös kaupunginjohtajan toiminta tulee voida arvioida kunnallisvaalien yhteydessä.