web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Työväemopiston lähiopetus


Juhani Hakala <juhanihakala1@gmail.com>
11.21 (2 minuuttia sitten)
-> Anna-Maija.Iskanius, lv.toimitus, hs.kotimaa, Tuula, Maija.Aaltola, Paivi.Korhonen

Lähestyin Omnian johtoa viime viikolla. En saanut ymmärrystä. Joten selvennän.

Ilmonet: ”Espoon työväenopiston ja Vantaan aikuisopiston opetus toteutetaan pääosin etä- ja ulko-opetuksena 27.2.2022 saakka”. Avin mukaan kaikki liikuntapaikat tuli avata aikoja sitten.

Tuntuu, ettei Omnian johdossa ymmärretä kurssilaisen arkea. Opettajan koti ei ole oikea paikka vetää kursseja. Ei ole kiva laskea opettajan perheen vessakäyntejä. Valaistus ja äänentoisto eivät ole hyviä. Onneksi opettaja siirtyi liikuntatilaan. On jotenkin naurettavaa, että opettaja on tyhjässä liikuntatilassa ja oppilaat ovat kotona.

Otetaanpa esimerkki tämän aamun Dynaamisesta venyttelystä.

Ensiksi pitää kotona siirrellä raskaita huonekaluja, jotta saa tilaa jumpata. Sain ääniyhteyden opettajaan vasta neljännellä latauksella, kaikki eivät saaneet ääniyhteyttä lainkaan, yksi katsoi tietokonetta ja ääni tuli puhelimesta. Joillain yhteys katkeili. Kurssi alkoi teknisten ongelmien vuoksi 10 min myöhässä. Normaalisti on taustamusiikki, nyt se haittaa netissä opettajan äänen kuulemista, joten musiikkia ei ole.

Opetuksen hintaan kuuluu palaute ja se on olennainen osa liikuntaopetusta. Kaikilla ei ole kamera auki. Toisaalta useimmat seuraavat opetusta pienen tietokoneen tai läppärin ruudulta. Opettaja näkee huonosti oppilaan, koska kuva on pieni ja kun esim. meitä on kaksi jumppaajaa, vain toinen on kunnolla kuvassa.´

Minulle kerrottiin, että etäopetus korvataan. Korvauksessa tulisi huomioida em seikat

Ilmoittauduin lähiopetukseen. Työväenopiston tulisi perustella miksi lähiopetusta ei järjestetä, koska ei ole enää force majeuria.  Tilat ja opettajat ovat valmiina ja he opettaisivat mieluiten lähiopetuksessa, koska haluavat oppilaan parasta. Byrokratia estää sen.

Selvitin, että jumppatilat ovat käytettävissä helmikuussa. Omnialla ei ole mitään syytä kiusata oppilaita etäopetuksella ja kieltäytyä noudattamasta Avin päätöstä. Ainoa peruste on, että tilat avataan porrastetusti yhdessä Vantaan kanssa. Mitä Hakunilan kielen opettajaa liikuttaa alkaako Kauklahdessa liikuntakurssi tai mitä Kauklahden opettajaa liikuttaa, alkaako Tapiolassa samaan aikaan käsityökurssi? Turhaa byrokartiaa.

Näitä asioita selvitellessäni törmäsin taas vaikeasti hahmotettavaan organisaatioonne. Koskaan ei tiedä mistä tieto löytyy: Omnian sivuilta, työväenopiston sivuilta vai Ilmonetistä, jonka pitäisi olla vain ilmoittautumisväline? Esim. oletin, että em Espoon Työväenopiston tiedote on Espoon työväenopiston sivuilla, mutta se olikin pääkaupunkiseudun yhteisessä Ilmonetissä.

Arbis aloittaa lähikursseja paljon nopeammalla aikataululla. Miksi suomenkieliset ovat huonommassa asemassa? En saanut tähän vastausta. Monien suomenkielisten kurssien lähiopetus alkaa vasta maaliskuussa.

Syntyy käsitys, että opisto yrittää säästää tilavuokrissa pitämällä opetuksen tason heikkona.

Yhteenvetona totean, että olen muuten hyvin tyytyväinen kursseihini (pl surkea Ilmonet) ja erityisesti opettajaani.

Juhani Hakala
Valt. maist. kehittämispäällikkö evp
Kaupunginvaltuutettu ja Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja evp
Ristiaallokonkatu 4 B 63, 02320 Espoo
+358505521513