web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

METROPELOTTELUA

METROPELOTTELUA

Espoon oikeisto käyttää pelottelutaktiikkaa vastustaessaan Metroa. Kaupungin viestintäjohtaja julkivihreä Pekka Poutanen on hyvin läksynsä lukenut ja on samoilla linjoilla (HS 23.2.00).

Ensinnäkin hän väittää, että Metron maksajina ovat ”veroa maksavat kaupunkilaiset”, joka sinänsä pitää kannanoton loisista kuten opiskelijoista. Toisekseen kannanotto ei pidä paikkaansa. Kaupunki lähtee edelleen tiukasti siitä, että valtion on osallistuttava kustannuksiin.

Poutasen kannaotto yksinomaisesta verorahoituksesta lähtee ilmeisesti siitä, että ne liikkeet, jotka pääsevät asiakas- ja rahavirtojen äärelle voivat rauhassa rahastaa yhteiskunnan toimenpitein aiheutuneen  kannattavuuden huiman kasvun. Mielestäni osa kohonneista tontin, vuokrien ja osakkeiden arvosta kuuluu yhteiskunnalle, joka on arvonnousun aiheuttanut.

Viestintäjohtajan käsitys valtuustotyöstä on mielenkiintoinen: ”Ei saisi syntyä tavanomaista tilannetta, jossa suppea aktiivisten ihmisten joukko pyrkii esiintymään koko väestön valtakirjalla”. Tämä ei ole kannanotto kansanäänestystä vastaan, vaan esimerkki siitä, miten johtava virkamies Espoossa näkee valtuustotyön luonteen.

Toinen pelottelutaktiikka on, että jos Te haluatte Metron, niin me pilaamme ylirakentamisella Teidän asuinympäristönne. Poutasen mukaan rakennetaan virtuaalimalleja, miten asuinympäristö rakennetaan. Kuitenkaan rakentamisen tiheydestä kukaan ei ole päättänyt mitään. Virtuaalimallit ovat väestön mielipiteen tietoista Metronvastaista ohjailua.  

Metron kustannuslaskelmissa tulee myös ottaa huomioon liikkumisen helppouden ja saasteettoman ympäristön tuomat lisäarvot eli elämän tason nousun lisäarvon.  Metro ei edellytä Etelä-Espoon pilaamista ylitiheällä rakentamisella.

Ymmärrän hyvin, että Metron vastainen rintama tiivistyy ja tiedotussota Metroa vastaan kasvaa, jotta luodaan mielialoja kansanäänestykselle. Minusta kaupungin tiedotusjohtajan ei tule asemansa vuoksi siihen osallistua.

Juhani Hakala
Kaupunginvaltuutettu (sd)