web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

POLIITTINEN PÄÄKIRJOITUSPOLIITTINEN PÄÄKIRJOITUS

Länsiväylällä on ammattitaitoiset ja eettisesti korkeatasoiset toimittajat. Siksi päätoimittaja Janne Kaijärven demareita vastaan hyökännyt pääkirjoitus 3.9   ei sovi tähän linjaan. Toimialajohtaja valintoja vastaan äänestäneitä vihreitä ja vasemmistoliittoa ei edes mainita jutussa, koska ne eivät ole uhka kokoomukselle. Vasemmistoliitolla on vain 3 valtuutettua,  vihreitten ydinryhmä taas on lihonut keinotekoisesti nusuilla, jotka eivät tuo kaikkia ääniään vihreille.

Pääkirjoitus osoittaa, että kokoomus on ahdistettu seinää vasten. Olenkin muistanut onnitella Ilkka J. Karia jälleen demareitten puolesta tehdystä vaalityöstä. Nyt annan näin julkisesti oikein suurkiitoksen.

Prosessi oli liian läpinäkyvä demareitten syrjäytysoperaatio, jossa Tommila oli vain välikappale. Voiko henkilö, jolla ei ole mitään käytännön kokemusta alalta, ja jolle paikka luvattiin jo ennen hakuprosessia, olla pätevä kerrassaan kahteen virkaan, kun toista  virkaa on 15 vuotta hoitanut  valtuuston puheenjohtaja, opettaja, kasvatustieteen maisteri ja rehtori?

Kolme vastaan äänestänyttä puoluetta halusi keskustella rakentavasti siitä, miten ehdotukseen oli päästy, millä ulottuvuuksilla valitut olivat muita parempia. Tästä ei haluttu keskustella, koska ei uskallettu. Kokoomus haukkui pelkästään istuvia johtajia ja todella rumasti erityisesti kokoomuslaista Pätiälää, johon taas lautakuntien kokoomuslaiset luottavat.

Kokoomuksen kannatusta heikentää toimialajohtajavalintojen saama kielteinen julkisuus. Taustalla on myös valtapuolueen kokoomuksen julkisuudessa saama rankka kritiikki peruspalvelujen huonosta tasosta. Asukaskohtaisilla mittareilla mitaten sosiaali-, terveys, liikunta-, kulttuuri, nuoriso, kirjasto- jne menoissa Espoo on suurten kaupunkien huonoin. Espoo pärjää vertailuissa vain koulumenoissa, kiitos toimialajohtaja Tommilan, vaikka koulupuoli ei ole saanut riittävästi rahaa budjeteissa, kiitos kokoomuksen. Tässä muutkin puolueet puolustivat Tommilaa ja palauttivat kirveen kokoomukselle.  

Tiedän, että Janne Kaijärvi on urheilumiehiä. Itsekin hoidan sielun ja ruumiin puhtautta liikkumalla luonnossa. Janne povailee, että demareilla on turha haaveilla nykylinjalla lisäpaikoista valtuustossa. Lyötäisiinkö Janne veto. Esitän kaksi vaihtoehtoa. Pikku pullo hyvää konjakkia: demarit voittaa ja kokoomus häviää vaaleissa tai iso pullo yhtä hyvää konjakkia: demarit voittaa 2 lisäpaikkaa ja kokoomus menettää kolme paikkaa. Luonnollisesti häviäjä onnittelee   Länsiväylässä voittajaa. Kirjoita alle kumpaan vetoon yhdyt.

Juhani Hakala
SD-valtuustoryhmän tiedottaja