web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

JÄLLEEN PÄÄKIRJOITUKSESTA

LÄNSIVÄYLÄN TOIMITUS

Toivon jälleen hyvään lehtimiestapaan viitaten, että saisin julki oheisen oikaisun lyhentämättömänä seuraavassa Länsiväylässä.  Pääkirjoitus kohdistuu yksiselitteisesti persoonaani niin ikävällä tavalla, että joudun hakemaan itselleni oikeutta. Pääkirjoitus tuomitsee minut siitä, että olen uskaltanut käyttää kansalaisena minulle kuuluvaa oikeutta kun olen toteuttanut SDP:n valtuustoryhmän yksimielistä päätöstä, joka kuuluu ryhmän tiedottajan tehtäviin. Mm Ilkka J. Kari tietää hyvin tämän asian ja lähetti pitkän sähköpostiviestin, jossa hän ei enää moittinut minua, vaan ryhmän johtoa, mikä kyllä on oikeampi osoite. Toivon, että tarkistatte Karilta.

Ketään ei saa tuomita etukäteen ennenkuin asianomainen oikeusinstanssi on edes ehtinyt käsitellä asiaa. Olin etukäteen yhteydessä kuntajuristiin ja hänenen käsitys asian läpimenosta on eri kuin Petrin. En olisi tehnyt kantelua ilman taustan varmistusta.

Eettisesti erittäin kyseenalainen on pääkirjoituksen loppu: ”Haluavatko espoolaiset äänestäjät valtuustoon henkilöitä, joilla tarkoitus pyhittää keinot?” Tällä loukkauksella voi olla vaikutus vaalimenestykseeni, varsinkin kun minä en pyytänyt tehdä kantelua, vaan minut määrättiin valtuustoryhmässä vapaaehtoisten puutteessa, koska asia kuuluu ryhmän tiedottajan tehtäviin. Asia on pöytäkirjattu SDP:n ryhmän pöytäkirjaan, saatte sen valtuustossa maanantaina.

En arvostele Petriä, hän tekee hyviä pääkirjoituksia. Petri ei voinut tietää asian taustaa. Teen oikaisun myös ”viran puolesta” ryhmän tiedottajana. Minusta kyllä julkinen anteeksipyyntö olisi pakallaan, en haluaisi enää jatkaa prosessia. Tämä on ollut aivan liian raskasta jo nyt, kun minut haukutaan ryhmän päätöksestä, joten en edes esittänyt.

Olen lähettänyt tämän myös kirjattuna kirjeenä, että saatte todisteellisesti vastineeni.       En tiedä onko minulla mitään oikeuksia tällaisessa asiassa, mutta aion ne selvittää, koska katson pääkirjoituksen tarkoituksen olleen vahingoittaa minua henkilökohtaisesti.

Tässä kunnassa ei taatusti ole toista valtuutettua, joka on suuralueellaan kaikissa asukasprojekteissa, niitä on todella monta, haluan ne listata Teitä varten, koska olette tuhoamassa neljän vuoden työni asukkaiden hyväksi:
Espoonlahden osallisuushanke johtoryhmä. Ryhmä käsittelee mm. alueneuvottelukunnan työn kehittämistä ja sähköistä demokratiaa. Meillä on kaupunginjohtajan siunaus. Projekti on saanut kiitosta kaupungin johdolta.
Espoonlahden kulttuurivuosi 2000: olen toinen idean synnyttäjistä ja olen johtoryhmässä.
Espoossa alkaa päihteetön nuoruus-projekti, jossa Länsiväylä tarjotaan mahdollisuutta olla tiiviisti mukana. Olen siinä mukana työni puolesta, valtuutettuna ja asukasaktivistina  Olen mukana Espoon johtoryhmässä. Espoonlahdessa alkaa paikallisprojekti ainoana suuralueena.
Olen mukana yhteistyö – vaihtoehto syrjäytymiselle-projektissa
Vedän Soukan perusparannus-,  ja lähiösydän projekteja
Olen mukana Soukan kirjaston perusparannusprojketissa
Olin mukana aktiivisesti PPP-projketissa
Olin ideoimassa ja olen mukana nuoriso- ja kulttuuritaloprojektissa.
Olen vielä Soukan yhdyskuntatyöryhmässä
Kulttuuripuolella arvostetaan saavutuksiani, viimeksi mm. kokoomuslainen pyysi minua vetämään kamarimusiikkisaliprojektia.

En voi katsoa hiljaa sivusta kun tuhoatte kaiken tämän työn Espoon ja Espoonlahden asukkaiden hyväksi. Vain julkinen anteeksipyyntö voi palauttaa tilanteen.

Espoo 17.9.00


Juhani Hakala
JÄLLEEN PÄÄKIRJOITUKSESTA


Petri Kaukiainen toteaa pääkirjoituksessa 17.9.00 ”On sääli, jos ehdokkailla ei ole muuta tapaa saada julkisuutta” viitatessaan Ilkka J. Karin kotipaikkaa koskeneeseen selvityspyyntööni. Nimeni on sen verran usein ollut tämänkin lehden palstoilla ja vaalien välilläkin, että kyllä minulla muitakin keinoja on.

Kun olemme ilmeisesti ainoa aktiivinen puolue, saimme toistamiseen kyseenalaisen kunnian esiintyä Länsiväylän pääkirjoituksessa lyhyen ajan sisällä.  Petri ei kuitenkaan ole tietoinen asian taustasta, koska sitä ei ole julkisuuteen kerrottu. Nyt kerron.

SDP:n valtuustoryhmä halusi selvittää Karin kotipaikan, jotta jatkuva takanapäin puhuminen loppuisi. Karin voimakas esiintyminen toimialajohtajavalinnoissa toi asian esiin myös sen takia, että yksi valittu on Helsingistä. Valituksessani viitataan nimenomaisesti tähän viimeisenä asiana. Kukaan ei valtuustoryhmässä hommaan suostunut, joten katsottiin, että asia kuuluu ryhmän tiedottajan tehtäviin. En ole ennenkään hommista kieltäytynyt. Kantelusta on pöytäkirjattu SDP:n valtuustoryhmän päätös. Siinä ei puhuta Hakalan vaalikampanjasta mitään.

Jätetään oikeusinstansseille sen arviointi tuottavatko Karjalaisen ja minun valitukset tulosta, eikä etukäteen ristiinnaulita meitä julkisesti. Jos juristi on toista mieltä kuin Petri valituksen aiheellisuudesta, uskon kyllä mieluummin juristiin. Jokaisella Suomen kansalaisella on tasavertainen oikeus pyytää oikeusviranomaisia selvittämään kunnan hallintoon liittyvät epäselvyydet – demarillakin.

Lopuksi kysytään kannattaako minua valita valtuustoon, kun olen toteuttanut ryhmäni päätöstä. Länsiväylällä ei ole oikeutta ”puolueettomana” lehtenä lähteä kertomaan kansalaisille ketä demareita Länsiväylän mielestä ei tule valita valtuustoon sen vuoksi, että olen toteuttanut ryhmäpäätöksemme. Kyllä päätösvalta on edelleen kansalaisilla sen mukaan miten olen toiminut heidän puolesta. Olen mm. ainoana valtuutettuna mukana kaikissa Espoonlahden asukasprojekteissa.

Heitän esittämänne kysymyksen takaisin: ”Pyhittääkö tarkoitus keinot Länsiväylä”.  Pitääkö kaupunginhallituksen sihteeri vastaavasti irtisanoa, kun hän toteuttaa kaupunginhallituksen päätöksiä?

Juhani Hakala
SDP:n valtuustoryhmän
tiedottaja