web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Timo Soinille Helsingin Sanomissa

ESPOOSSA VEROJA MAKSAVAT MUUTKIN KUIN POLIITIKOT


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini toteaa tällä palstalla (HS 27.6),    että ”Espoo on esimerkki poliittisesta moniarvoisuudesta (vaikka kokoomus on hyvin vahva), jonka kaupunginvaltuustossa on kaikkien eduskuntapuolueiden edustajia ja sitoutumattomia. Espoolla menee taloudellisesti hyvin”. ”Kaikki näkemykset pääsevät esiin.”.  

Vihreät ja vasemmisto ovat arvostelleet, että oikeistolla on Espoossa ehdoton enemmistö. Tämä näkyy mm. siinä, että Espoossa saatiin päivähoito viimeisenä lain edellyttämään tilaan STM:n uhkailujen jälkeen. Kaupunkien välisissä asukaskohtaisissa peruspalveluvertailuissa Espoo on peränpitäjä. Tässäkin lehdessä on ollut juttuja Espoon koulu- ja kirjastokurjuudesta.

Espoo on tunnettu riitaisuudestaan. Tämä johtuu nimenomaan oikeiston ylivallasta - kun on valta ei tarvitse kuunnella muita. Kompromissia ja konsensusta ei ole tarvittu.  Esimerkiksi Oittaa-kina ja apulaiskaupunginjohtajatappelu syntyivät juuri siitä ettei muita kuunneltu Politiikanhan pitäisi olla kompromissien taitoa.

Soinilla meni kyllä syy- ja seuraussuhteet väärin päin. Ei Espoolla mene hyvin sen vuoksi, että täällä ollaan poliittisesti moniarvoisia (muutkin maksaa veroja kuin moniarvoiset poliitikot), vaan sen vuoksi, että täällä on rikkaita veronmaksajia ja firmoja. Se taas lisää kokoomuksen kannatusta.

Näen valtuutettu Soinin kirjoituksen lähinnä ohjelmajulistuksena halusta kuulua oikeiston leiriin - oikeiston kehut olivat sitä luokkaa - ei peruspalveluja puolustaviin puolueisiin.  Espoolla menee hyvin perussuomalaisten mielestä. Kysykääpä samaa asiaa matalapalkkaisilta kaupungin työntekijöiltä (joita ei enää tule Espooseen huonon palkan ja kovan työtahdin vuoksi)  tai sairasjonoissa sairastavilta. En haluaisi elää Soinin ”poliittisesti moniarvoisessa” Espoossa.

Juhani Hakala (sd)
Espoo


____________________
Juhani Hakala
Suunnittelupäällikkö
Alakartanontie 31 B 6, 02360 Espoo
Puh 050 552 1513, koti+fax 801 7285
_____________________