web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Nuoret tuloo

Tapiolan demareitten, Espoon Kulttuuriseuran ja TSL:n kirjailijaillassa tohtori Matti Virtanen (Fennomanian perilliset) antoi toivoa.

Tällä hetkellä puolueen jäsenistä 75 % on yli 50 vuotiaita!

Mutta. Tarja Halonen mobilisoi vaaleissa niitä nuoria ja naisia, jotka eivät muuten meitä äänestä. Nämä samat ihmiset ovat Tuomiojan Erkin takana, jolla on samanlainen nuoriin vetoava imago. Vaikka Paavo valittaneenkin toivon sydämestäni, että Erkin kannatus tulee lähelle Paavon kannatusta, koska se osoittaa, että puolueessa on tulevaisuuden voima. On erittäin tärkeää, että Tarjan ja Erkin mobilisoimat nuoret äänestävät demareita eduskuntavaaleissa. Joten nuoria pitää olla ehdokkaina ja paljon.

Kuulen takarivistä hiljaista mutinaa. Muistakaa - en nyt puhu 75 %:n vaan 25 %:n puolesta. Enkä ihan siitäkään vaan kannatuksen lisäys tulee vain puolueen ulkopuolelta. Paavo on luotettava ja turvallinen. Hän mobilisoi vanhempaa väkeä uurnille. Mutta vaikka Paavo olisi kuinka hyvä tahansa, hakevat nuoret aina muutosta, kehitystä parempaan. Mekin olemme olleet sellaisia, muistatko?  Jos nuoret saavat vastinetta ajatuksilleen, he äänestävät.  

Virtanen totesi, että  tällä kymmenluvulla julkisesta hallinnosta lähtee eläkkeelle satojatuhansia ihmisiä. Ne ovat nuorten paikkoja. Nämä nuoret ovat potentiaalisia jäseniämme, he puolustavat julkisia palveluja. Siksi haluan ylläpitää akselia Tarja-Erkki-eduskuntavaalit.

Yrittän, että Virtasen väitöskirjan sukupolviin perustuva analyysi puolueen historiasta ja tulevaisuudesta julkaistaan Demarissa. Matin teoria tukee erittäin hyvin puolueen jäsenmäärän heilahteluja.

Hakalan Jussi