web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Espoolaiseten enemmistö slummien asukkait

ESPOOLAISTEN ENEMMISTÖ ASUU SLUMMEISSA?


Espoonlahden alueneuvottelukunnan oikeistolaisen enemmistön mielestä Iivisniemen, Soukan ja Kivenlahden kerrostaloalueet ovat slummeja. Kysyin vielä kokouksessa varmuudeksi, että tarkoittiko puhuja todella, että näillä alueilla asuu rikollisia yms. epäsosiaalisia slummien asukkaita. Kyllä hän tarkoitti. Alueneuvottelukunnassa kukaan, minua ja vihreiden edustajaa lukuunottamatta, ei irtisanoutunut väitteestä.

Valta maanomistuksen mukaan

Toisen kokoomuslaisen mukaan alueneuvottelukunnan edustus tulee sitoa - ei väestön määrään vaan maanomistukseen! Suomen perustuslaki on tästä eri mieltä. Kokoomukselle ihminen ei ole tärkeä vaan omistus.

Espoonlahden alueneuvottelukunta on täydentänyt itseään muutaman kymmenen asukkaan omakotiyhdistysten "epäpoliittisilla" kokoomuksen kannattajiksi ilmoittautuneilla edustajilla, niin että kymmeniä tuhansia kerrostaloasukkaita edustavat kolme edustajaa ovat neuvottelukunnassa vähemmistönä.

Kuka ajaa kerrostalossa asuvan asiaa?

Väestön pakkosiirtoja?

Espoonlahdessa tavoitteena on työpaikkojen omavaraisuus. Kuitenkin uusille alueille kuten Saunalahteen vaaditaan alueneuvottelukunnan päätöksen  mukaan asuntokannasta 80 % omakotitaloja. Kuvitteleeko joku että omakotitaloissa asuvat hyvin koulutetut toimitusjohtajat ja ylemmät toimihenkilöt tulevat Kivenlahden teollisuusalueelle töihin? Kokoomuslaisten mukaan nykyiset Espoonlahden kerrostaloissa asuvat voivat mennä sinne töihin - pakkosiirroinko?

Monet kokoomuksenkin kannattajista tarvitsevat kerrostaloasuntoa opiskellessaan, perhettä perustaessaan tai vanhuuden turvanaan.

Kansa kaksinapaistuu

Koulujen supistuksista aiheutunut kansanliike osoittaa, että Espoossa on menossa selvä kaksinapaistuminen; toisessa navassa ovat väestön antamalla vaalivaltakirjalla valtaa nauttivat hyvinvoivat ympäröivästä yhteiskunnasta vähän tietävät ja välittävät kokoomuslaiset ja toisessa navassa muut espoolaiset. RKP ja Kepu ovat Espoossa kokoomuksen tukipuolueita ja yhtyvät sen linjauksiin.

Niin kauan kun kansa äänestää kokoomusta, RKP:tä ja Kepua, ei koulu- ja peruspalvelukurjuuteen saada parannusta.

Tässä jutussani olen yrittänyt hahmottaa kokoomuslaista ihmis- ei kun omistuskuvaa.

Juhani Hakala

Juhani Hakala
Suunnittelupäällikkö, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
Alakartanontie 31 B 6, 02360 Espoo
Puh/faksi  801 7285, 050 552 1513
juhani.hakala@intsys.fi
www.intsys.fi/juhanihakala