web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Espoon kunnallisdemokratia on demokratiso

ESPOON KUNNALLIISDEMOKRATIA ON DEMOKRATISOITAVA

”En ole palkattu postikonttorin hoitajaksi” sanoi Espoon teknisen toimen johtaja Louko, kun esitteli kaupunginhallitukselle aivan muuta kun kiinteistölautakunta oli yksimielisesti päättänyt. Aiemmin hän toi kaupunginsuunnittelulautakunnassa nurin äänestetyn kokoomuksen kannattaman yleiskaavaehdotuksen kaupunginhallitukseen. Hän ilmoittaa itse olevansa sitoutumaton

Toimialajohtaja Metso (sit.) taas on yrittänyt ajaa sosiaali- ja terveystoimen organisaatiouudistusta luottamushenkilöiden tahdon vastaisesti. Kiitokseksi hän valtuustokäsittelyn mukaan yritti heittää luottamushenkilöt ulos sosiaali- ja terveystoimen hallinnosta. Valtuuston päättämän asukaskeskeisen strategian vastaisesti alueellinen organisaatio puretaan ja toiminnot keskitetään keskushallintoon.

Kulttuurilautakunta on kahteen otteeseen yrittänyt välittää huolensa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle lähikirjastojen sulkemisuhasta. Edelliskerralla opetus- ja kulttuuritoimen toimialajohtaja Wikberg (RKP) ”vahingossa” poisti lautakunnan esityksen asiakirjahallintajärjestelmästä, jälkimmäisellä kerralla päätös kyllä meni sellaisenaan, mutta hän oli lisännyt tekstin, jonka mukaan rahat kyllä riittää eli suomeksi sanoen lautakunta valehtelee.

Viime syksyn budjettipäätöksen jälkeen eräs ison puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja soitti vihaisena, että miksi kulttuurin avustuksia on leikattu ja kaikkea kulttuuritoimintaa supistettu, kun toimialajohtaja oli vakuuttanut, että rahat riittää, eikä supistuksia tule. Kukahan on toimialan kehityksen pahin jarru? Sama  toimialajohtaja on kävellyt yli valtuuston päätöksen ja siirtänyt valtuuston lautakunnalle osoittamia varoja toiselle lautakunnalle ruotsinkieliseen toimintaan.

Budjettiprosessi on Espoossa jatkuva riidan aihe. Virkamiehet muuttavat lautakuntien budjettiesityksiä omin päin vaikka ohjesäännön mukaan lautakunnat päättävät budjettiesityksestä.  Esim. toimialajohtaja Wikberg rakensi kulttuurin budjettisesityksen valtuustolle vastoin lautakunnan päätöstä ja lautakuntaa informoimatta siten, että jouduimme luopumaan vanhoista arvorakennuksista. Niistä luopuminen on lautakunnan päätösvallassa, mutta meidät ajettiin seinää vasten.

Espoossa toimialajohtajat ovat asettaneet itsensä lautakuntien yläpuolelle, kuten Loukon em. lausuma postikonttorista hyvin osoittaa. Lautakunta ei koskaan voi olla varma meneekö sen esitys kaupunginhallitukselle, ja jos menee niin missä muodossa.

Juhani Hakala
Varavaltuutettu (sd)
Lautakunnan puheenjohtaja.