web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Demokratia ja toimialajohtajat

Demokratia ja toimialajohtajat


Kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Ilkka T. Arvolan mukaan (kok) (LV 28.5.2003) demokratia toteutui kun toimialajohtaja Louko (ei kok) esitti kaupunginhallitukselle aivan muuta kuin kiinteistölautakunta yksimielisesti oli päättänyt ja Loukon esitys meni nurin kaupunginhallituksessakin. Tässä on juuri ero demareitten ja kokoomuksen välillä.

Demareitten mielestä koko kunnallisdemokraattinen järjestelmä ja kaupungin organisaatio, ml. toimialajohtajat, perustuu asukkaiden tahtoon, joka vaaleissa ilmaistaan. Tätä tahtoa ajavat valitut luottamushenkilöt. Heidän tahtonsa on kansan tahto.

Mikäs tahto sitten on toimialajohtajien kansan tahdon vastainen tahto? Varsinkin kun Louko selkeästi ilmoitti, että hän ei noudata nyt eikä vastakaan esittelyissään kansan tahtoa (”postikonttori”). He eivät siis halua kehittää kaupunkia niin kuin sen asukkaat tahtoo.

Aivan sama on näkynyt siinä, että kaupungin budjettivalmistelussa kokoomuksen ja toimialajohtajien tärkein tavoite on itseisarvona kaupungin hyvä talous, vasemmisto taas edellyttää, että asukkaiden peruspalvelut pelaa.  Kokoomuksen tavoitteena on organisaation hyvä, vasemmiston tavoitteena asukkaiden hyvä.

Espoo on tässäkin aivan omaa luokkaansa. Muissa pääkaupunkiseudun kunnissa johtavilla luottamushenkilöillä ja virkamiehillä on hyvä yhteistyö ja luottamushenkilöiden tahto otetaan huomioon. Niissä ei ole myöskään kokoomuksen ylivaltaa, liittyisivätköhän nämä asiat tosiinsa?

Juhani Hakala (sd)
Lautakunnan puheenjohtaja