web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

TOP = luottamushenkilöiden toiminnan tuho

TOP = luottamushenkilöiden toiminnan tuho


Opetus- ja kulttuuritoimen (OKUT) lautakunnat päättivät eri tavalla kuin toimialajohtaja Wikberg esitteli. Mikä on johtopäätös? Aivan oikein – lopetetaan lautakunnat. Valmistelu on jo alkanut.

TOP-hankkeessa pyritään keskittämään kaikki OKUT:n toiminnot keskushallintoon mahdollisimman kauas asukkaista ja palvelutapahtumasta. Sama ihminen miettii kaukana itse toiminnasta liikunnan, kirjaston ja ruotsinkielisten koulujen  kehittämistä tuntematta ulkopuolisena itse toimintaa.

En ole nähnyt minkään luottamuselimen päätöstä, jolla TOP-projekti on asetettu. Tavoite on taas tehdä organisaatio valmiiksi ja asettaa luottamushenkilöt tapahtuneiden tosiasioiden eteen.

Keskittämisestä seuraa, että OKUT:ssa on vain yksi lautakunta, joka käsittelisi koulujen, suomen ja ruotsinkielisten, liikunnan, kulttuurin, nuorison asiat. Tarkoitus on ettei tällainen superlautakunta pysty puuttumaan yksityiskohtiin asioiden paljouden vuoksi. Yksi lautakunta merkitsee, ettei valtuusto pysty enää päättämään paljonko se haluaa rahaa liikuntaan ja kulttuuriin vaan sen päättää toimialajohtaja. Valtuustohan valittaa jatkuvasti jo nyt ettei tiedä mistä talousarviossa päättää.

Jatkossa toimialajohtaja yksin päättäisi montako kirjastoa suljetaan. Nythän hän on pelästyttänyt ihmiset kertomalla julkisuuteen mitkä kaikki kirjastot lautakunta lopettaa. Kansaliike on näillä paikkakunnilla ollut valtava. Lautakunnan esityshän on pitää kaikki kirjastot auki.

Viitaten kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Jukka Mäkelän hyvään kirjoitukseen tässä lehdessä budjetointiprosessissa, tuntuu sillä, että Espoossa on syntynyt luottamuspula kaupungin johdon ja luottamushenkilöiden välillä, jonka kaupungin johto yrittää ratkaista kaventamalla luottamushenkilöiden valtaa ja oikeutta saada tietoa.

Juhani Hakala
Varavaltuutettu (sd)