web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Organisaatiomuutosko Espoon johtamisen pe

ORGANISAATIOMUUTOSKO ESPOON JOHTAMISEN PELASTUS?


Espoon toimialajohtajien määräaika päättyy tulevalla valtuustokaudella. Vaikka he tuovatkin jatkuvasti kaupunginhallitukseen lautakunnan jo nurin äänestämän omia ehdotuksiaan, niin omasta valinnastaan he eivät voi tehdä valtuuston listalle omaa esitystään. Yleensähän nimittäjää ei kannattaisi suututtaa.

Espoon organisaatio poikkeaa muista kunnista. Niissä toimialajohtajat ovat lautakunnan alaisuudessa, Espoossa he ovat kaupunginhallituksen alaisia, siis lautakuntien yläpuolella. Tämä on aiheuttanut meillä jatkuvaa riitaa luottamushenkilöiden kanssa, koska lautakunnan tahtoa ei kunnioiteta kuten aiemmin. Koko demokraattinen järjestelmä on menettänyt merkitystään jatkuvien ylikävelyjen vuoksi.

Tämä on ollut luottamushenkilöiden oma päätös. Siksi on turha valittaa vallan siirtymistä toimialajohtajille.

Ainoa tapa palata päiväjärjestykseen on siirtää toimialajohtajat lautakuntien alaisuuteen heidän vaihtumisensa yhteydessä. Vain näin syntyy toimialajohtajan ja luottamushenkilöiden välille säännöllinen ja hyvin tarpeellinen vuoropuhelu toimialan asioista ja kehityssuunnista. Näin estetään myös fiksuimpien demokraattista päätöksentekoa kunnioittavien johtavien virkamiesten lähtö Espoosta.

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
Varavaltuutettu (sd)