web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Rakennetaan Espoota yhdessä

Rakennetaan Espoo yhdessä

Ja jotta taloa voi yhdessä rakentaa, pitää olla yhtä mieltä rakennuskustannuksista. Tämä merkitsee seuraavien asioiden selvittämistä.
1.      Miksi Espoon peruspalvelujen tuotanto on kalliimpaa kuin muissa suurissa kaupungeissa? Onko syy se, että meillä tuotetaan palveluja enemmän yksityisesti kuin muissa kaupungeissa? Henkilökunta on sen verran tiukilla jo nyt, että henkilökustannukset eivät selitä eroa.
2.      Espoo on sitoutunut 172 miljoonalla eurolla (miljardi mummonmarkkaa) ulkopuolisiin vuokriin yms. kustannuksiin. Paljonko maksaisi jos kaupunki rakentaisi itse tai vuokraisi osakkeen?
3.      Tarvitseeko Espoo todella niin paljon konsultteja, eikö kehitystoiminnan pitäisi olla osa kaupungin työntekijöiden normaalia päivätyötä?
4.      Tarkastuslautakunnan tulee selvittää mitkä ovat TOP-hankkeen todelliset säästökustannukset.
5.      Miksi kaupunki ei kilpailuta isoimpia hankkeitaan?
6.      Miten vältytään keskijohdon, lääkäreiden jne paolta Espoosta? Tulee selvittää kuinka niukoilla resursseilla palveluja tuotetaan suhteessa tavoitteisiin ja palvelukykyyn  ja mikä on henkilökunnan mielialat ja  motivaatio.

Ongelma Espoossa on, että kaupunki on sitoutunut pitkillä sopimuksilla ostamaan tiloja ja palveuitaja 20 vuoden sopimuksilla yksityisiltä. Näistä sopimuksista monet on tehty hyvinä aikoina, ne eivät ota huomioon kaupungin talouden heikentymistä. Toisin sanoen, kun kaupungin talous heikkenee niin säästöt voidaan tehdä vain kaupungin omasta tuotannosta. Mitä enemmän ulkopuolisia sopimuksia tehdään sitä vähemmän kaupungilla on liikkumavaraa. Silloin joudutaan puhumaan, että puolet Espoon kirjastoista pitää sulkea. Sitä puhetta en hyväksy. Kirjasto on peruspalvelu. Siksi em. asiat tulee selvittää.

Juhani Hakala (sd)
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja