web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Hakala kilpailutuksesta

HAKALA VASTAA KILPAILUTUKSESTA

Länsiväylässä 3.10.04 kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Arvola  (kok) ja toimitilapäällikkö Holste pitävät ”höpönä” vaatimuksiani Keski-Espoon tontin kilpailuttamisesta. Artikkelissa todetaan, että ”Tontin omistaa kaupunki ja se on varattu YIT:lle”. Kumpikaan ei kiistä tätä. Holste ihmettelee mistä olisi voinut kilpailuttaa.

Vaaleissa valittuna asukkaiden edustajana esitän avoimen kysymyksen molemmille. Miksi tontin luovutusta YIT:lle ei kilpailutettu?  Millä perusteelle tiedätte, että YIT teki parhaimman tarjouksen, kun muita tarjouksia ei ollut? Vai maksoiko YIT tontista mitään? Lapsikin tietää, että tontin luovutus merkitsee valtaa rakennusprojektia YIT:lle. Kysykääpä mitä muut rakennusliikkeet ajattelee, kun ei kilpailutettu. Olivatko ne samalla viivalla?

Minusta pitää aina kilpailuttaa kun voi, koska vain näin käytetään verovaroja taloudellisesti. Em. herrat näkevät asian niin, että aina pitää välttää kilpailutusta kun voi. Kun kaupunki rakentaa itse, niin silloin ovat byrokratia ja varmistukset moninkertaisia, yksityisiä katsotaan läpi sormien. Otetaanpa esimerkki YIT:stä, jonka olisi pitänyt vaikuttaa sen valintaan myös Keski-Espoossa.

YIT rakensi kaupungille Kilon sosiaali- ja terveysaseman. Sos. ja terv. lautakunta päätti hankkeesta, jonka vuokrakustannukset oli 254 000 €/v, ja tilavaraus 1900 brm2. YIT:n ja teknisen puolen suunnittelussa tilat kuitenkin kasvoi 3350 brm2:ään ja vuokrakustannukset nousivat 785 000 euroon/v. Kun kyseessä on 20 vuoden sopimus niin kaupunki joutuu maksamaan 1 5705 000 € enemmän vuokraa kuin lautakunta alun perin päätti.

Sitten kävi niin, ettei suun terveydenhuolto, eikä neuvolatoiminta tarvinnutkaan rakennettuja tiloja vaikka YIT perusteli niiden tarpeella hankkeen laajennusta. Tiloja on pyritty vuokraamaan yksityiselle hammashuollolle, mutta kukaan ei huoli tiloja. Ja me maksamme verovaroistamme tyhjien tilojen vuokran. Luottamushenkilöitä vietiin nenärenkaasta kuin tyhmää sonnia.


Juhani Hakala sd