web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Miksi?


Miksi?

Miksi peruspalvelujen tuottaminen eli 75 % budjetista on kalliimpaa kuin muissa isoissa kaupungeissa? Miksi tätä eroa ei haluta selvittää?
Miksi E. ON:n osakkeiden takaisinostoon voidaan ottaa lainaa, mutta ei peruspalvelujen nykyisellä tasolla pitämiseen?
Miksi kaupunki käyttää niin paljon kalliita konsultteja?
Miksi Keski-Espoossa kirjastotontti annetaan YIT:lle ilman kilpailutusta, kun Espoonlahdessa toimialajohtaja Louko sanoo koulutontista saatavan ”kymmeniä miljoonia” euroja?
Miksi Kilossa seisoo terveysasema osittain tyhjillään. 20 vuoden sopimuksella maksetaan tyhjistä tikoista 10 milj euroa, joka on lähes kaksi kertaa niin suuri summa kuin nuorisolautakunnan budjetti.
Miksi kaupunki sitoo rahansa ulkopuolisiin 20 vuoden sopimuksiin (172 mil €, 1 mummon miljardi) ja ainoa joka joustaa on kaupungin omat terveys- ja koulupalvelut?
Miksi yrittäjäjärjestöt kehuvat Espoota mallikaupunkina, mutta eivät asukkaat, vaan STM on joutunut antamaan huomautuksia, ettei Espoo toteuta esim. päivähoitolakia?
Miksi Espoo myy liikelaitoksiaan? Helsinki sai taloutensa kuntoon kun Helsingin energia tuloutti 160 milj €. Loputkin puuttuvat rahat saadaan liikelaitoksilta.
Miksi Espoo maksaa markkinavuokraa kirjastoistaan, kun esim. Sellossa kirjasto tuo ostarille 4000 asiakasta päivässä ja kaupunki on turvallinen maksaja?
Onko todella niin, että kirjastojen komeista seinistä halutaan maksaa, mutta ei toiminnasta niiden sisällä?
Kumpia kaupunki auttaa yrittäjiä vai asukkaitaan, kun kaupungin liikuntapalvelut loppuu ja ne siirtyvät paljon kalliimmille yksityisille yrittäjille? Tämähän lieneekin tavoite?
Mitä pahaa siinä on jos Oilers oli saanut rakentaa salibandyhallin? Halli olisi halli jo valmis, hinnat olisivat kohtuulliset ja voitto käytettäisiin lasten ja nuorten liikuntatoiminnan tukemiseen? Nyt hallista ei ole tietokaan ja salivuokrat niin korkeita, ettei Oilers pysty vuokraamaan tiloja.

Juhani Hakala (sd)