web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Ajankohtaista OKUT:sta


Ajankohtaista OKUT:sta


Opetus- ja kulttuuritoimen tärkein vireillä oleva asia on organisaatio- ja ohjesääntöuudistus. Se on teilattu lautakunnissa ja henkilöstön keskuudessa. Eri luottamuselimissä on ollut erilaiset versiot, kukaan ei oikein tiedä mikä on viimeisin versio, joissain versioissa ei ollut edes mukana kaikkia organisaatioyksiköitä tai vakansseja, mutta toivottavasti valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteluun. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen. Sen ja lautakuntien yhteistyö ei ole pelannut muissakaan asioissa tällä valtuustokaudella.

Kirjastotoimen palveluita tutkimaan palkataan taas konsultti. Kaikki johtamisen teoriat ovat yhtä mieltä siitä, että yksi tärkeimmistä tuottavuuden tekijöistä on työntekijän motivaatio. Siinä taas yksi tärkeimmistä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ja kehittää sitä. He voivat suoraan kehittää työtään asiakkaan hyväksi ilman konsultteja ja valtuuston päätöksiä. Kenelläkään ei ole parempaa asiantuntemusta.

Perusteeksi konsulttien käytölle on esitetty mm., että kaupungin henkilöstö on vedetty niin tiukalle, etteivät ehdi tehdä kehitystyötä. Konsulttihan joutuu kuluttamaan jo kuukausia pelkästään kerätäkseen tiedon virkamiehiltä. Henkilöstö ei ehdi eikä ole mitenkään motivoitunut auttamaan konsultteja. Kysyn kumpi mahtaa olla kokonaistaloudellisesti kannattavaa, investoida joka tehtävään työn edellyttämät resurssit (ml. kehitystyö) vai palkata konsultteja?

Kulttuuri-, kaupunginsuunnittelu- ja kiinteistötoimet ja -lautakunnat ovat hyvässä yhteistyössä valmistelleet Espoonlahden kulttuuritiloja ja aluekirjastoa. Samoin paikalliset asukkaat, alueneuvottelukunta, poliittiset ja asukasjärjestöt ovat tiukasti hankkeen takana. Asia on ollut esillä myönteisessä hengessä myös kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Kuitenkin toimialajohtaja Wikberg on ilmoittanut ettei ko. tiloja rakenneta. Eli hän ei anna valmistella lautakunnalle esitystä asiasta, vaikka lautakunta näin edellyttäisi. Onko tämä demokratiaa vai diktatuuria?

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja