web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Luonnos vaaliohjelmaksi seurakuntavaaleihin

Tärkeintä on rakastaa lähimmäistä

Espoonlahden seurakunnan sosialidemokraattien näkemykset
1182006_100623_0.bmp

Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Tämä käsky on ylitse muiden. Se ja vain se on seurakunnan ja sen luottamuselinten perimmäinen arkipäivän tehtävä muun hengellisen toiminnan rinnalla: kärsivän Ihmisen henkinen tukeminen ja auttaminen.

Siksi kirkko ei ole sijoituslaitos. Raamattu on ainoa kirkon sijoitusopas, ei Kauppakamari, eikä pörssimeklari. Kirkon tehtävä ei ole tuottaa sijoituspääomaa, vaan kirkollisvero tulee täysimääräisesti ja välittömästi palauttaa kärsivien tukemiseen ja auttamiseen.

Siksi kirkko ei ole myöskään kiinteistökeinottelija.  Espoossa on vakava asuntopula ja osa seurakunnan jäsenistä joutuu asumaan ala-arvoisissa olosuhteissa. Kaikilla ei ole varaa esim. elämäntilanteensa vuoksi omistusasuntoon.  Kirkon asuntotuotantoon sopivat tontit tulee ottaa käyttöön välittömästi, eikä odottaa maan ansiotonta arvonnousua.

Sosialidemokratia pohjautuu lähimmäisen rakkauteen. Me korostamme jokaisen ihmisen arvoa Jumalan luomana olentona, kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, keskinäistä kunnioittamista, omastaan jakamista, erilaisuuden hyväksymistä, kaiken väkivallan, alistamisen ja syrjimisen tuomitsemista. Tämä on myös kirkon perimmäinen sanoma. Molemmat luovat yhteydentunnetta yhteisvastuun yhteiskuntaan ja näin myös osaltaan vahvistavat kansalaisyhteiskuntaa. Kirkon on oltava entistäkin herkempi havaitsemaan yhteiskunnallisia epäkohtia ja toimimaan niiden poistamisen puolesta.
~
Kirkon tulee myös ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Siinäkin on lähdettävä lähimmäisenrakkaudesta, tasa-arvosta ja tämän yhteiskunnan arvojen mukaisesta ihmisen hyvästä.

Espoossa kirkon hallinto-organisaation ylläpitämiseen ja uudistamiseen on jo suunnattu vuosiksi eteenpäin huomattava määrä taloudellisia voimavaroja. Tästä johtuen niiden lisäämiseen ei ole toistaiseksi tarvetta. Kirkon tulee olla kristinuskon opin mukaan esimerkillinen työnantaja.

Kirkon tulee suunnata taloudellisia voimavaroja nykyistä enemmän kirkon diakoniatyöhön, sekä lapsiin ja nuoriin kohdistettuun opetus- ja kasvatustyöhön sekä vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen. Kirkon toimintaa tulee jatkuvasti jalkauttaa kaduille ja kujille kansan keskuuteen.

Vanhuksemme ovat rakentaneet tämä yhteiskunnan. Suomen talouskasvu on maailman huippuluokkaa. Meillä tulee olla varaa antaa vanhuksillemme henkisesti ja taloudellisesti elämisen ja kokemisen arvoinen vanhuus, niin kotona kuin hoitolaitoksissakin. Oikeistojohtoinen Espoo ei tähän ole pystynyt. Siksi kirkon vastuu on korostunut vanhustyössä.


Kirkko on mukana ihmisen juhlissa ja murheissa, jokapäiväisessä elämässä. Se tuo ja levittää ilon sanomaa. Tukee ja lohduttaa kun sitä tarvitaan. Se on pienen ihmisen asialla.

Sosialidemokratia ja kristillinen etiikka ovat saman kolikon kaksi puolta. Molemmat ovat tavallisen ihmisen asialla olipa hän rikas tai köyhä, nuori tai vanha, iloinen tai murheellinen. Me jokainen tarvitsemme jossain elämän vaiheessa muiden apua ja tukea.

TEE TOISELLE, MITÄ TOIVOISIT ITSELLESI TEHTÄVÄN.  SAAT HYVÄN SANAN TAI TEON TAKAISIN MONINKERTAISENA.~