web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kauniainen Espooseen?

KALLIITA HEITTOJA

RKP:n Kauniaisten kunnanhallituksen jäsenet  Harms-Aalto ja Haglund syyttävät minua halvoista heitoista (LV 21.10.06) kun esitin Kauniaisten liittämistä Espooseen. Väärin rakkaat ystävät, ne olivat ehkä halpoja heittoja teille, mutta kalliita espoolaisille. Vastaan asettamiinne kysymyksiin, jotka perustuvat ”kauhistuttavalla tavalla osaamattomiin” väitteisiini.

1) Kauniainen ei pärjää omillaan. Väitin tasan päinvastaista. Kauniainen pärjää hyvin, koska se ei kanna osuuttaan pääkaupunkiseudun kasvun kustannuksista.

2. Mitkä kunnallisverolla kustannetut palvelut kauniaislaiset hakee muualta? Esimerkiksi Nuuksion, Espoon puistojen ja saariston reittien ja leiripaikkojen rakentamisen ja ylläpidon, vesibussien avustukset.  Espoolaiset ovat myös maksaneet veroina valtaosan esim. markettien kunnallistekniikasta.

Kauniaislaiset ovat kehuneet tässäkin lehdessä kuinka tehokkaasti Kauniainen on rakennettu. Se johtuu siitä, että he ovat sijoittaneet käyttämänsä puistot Espooseen. Samalla he ihmettelevät Espoon rakentamisen tehottomuutta. Laskekaapa paljonko asuntokannasta on korkeita kerrostaloja Espoossa. Oliko Kaunaisissa yksi vai kaksi lähes kymmenkerroksista?

Samoin käytätte Selloa, WeeGeetä, kulttuurikeskusta. Aivan, niin käyttävät helsinkiläisetkin.  Mutta me käytämme vastavuoroisesti Helsingin palveluja. Mitä Kauniaisilla on tarjota? Edes omille asukkailleen?

P.S. Kauniaisissa ei tunneta numeroa 3, ehkä on liikaa tunnetta pelissä.

4. Miksi en hauku myös Kirkkonummelaisia ja Siuntiolaisia kun käyttävät Länsiväylää. Siksi rakkaat kaupunginhallituksen jäsenet, että tekin olette valtionveroillanne rahoittaneet Länsiväylää. On kunnan teitä ja on valtion teitä. Te käytätte ensiksi mainittuja.

Kirkkonummi ja Siuntio osallistuvat pääkaupunkiseudun kasvuun. Kirkkonummelle on menossa raju rakennuskausi. Eli siellä RKP:n linja on erilainen.

5. ”Haluaako Hakala oikeasti, että Kauniaislaiset lopettavat Espoon kaupoissa asioinnin”.  Ette Te voi lopettaa, kun Teillä ei ole riittävästi omia kauppoja. Kaupunkinne on niin pieni, ettei sinne ole mahtunut isompaa markettia.

6. ”Ovatko mietteet Hakalan omia, vai edustaako hän SDP:n virallista linjaa”. Meillä Espoon demareilla on vapaa oikeus ajatella. Eli juttuani ei ole hyväksytty puoluehallituksessa. Mutta hallituksen linjaa ajatukseni ilmeisesti edustavat. Minist. Manninen varmaan esitti ne myös Teille vierailleessaan, kuten esitti meillekin. Ministerit yleensä edustavat koko valtioneuvoston linjaa (KOK, SDP), enkä ole huomannut RKP:n irtisanoutuneen tästä linjasta.

Sanotte minun oleva istuva poliitikko. En istu valtuustossa mitä termillä yleensä tarkoitetaan. Olen kulttuurilautakunnassa järjestämässä kauniaislaisille palveluja, joita Teillä ei ole.

Juhani Hakala (sd)
Espoo